Suur-Helsingin Golfin puheenjohtajat Pia Vilmi ja Jouko Laitinen vievät SHG:tä eteenpäin

SHG:llä on kaksi uutta ja samalla tuttua vetäjää, kun vuodenvaihteessa sekä seurassa että yhtiössä aloittivat uudet puheenjohtajat.

Seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin syyskokouksessa Pia Vilmi. Pia on toiminut SHG:n luottamustehtävissä, ensin seuran johtokunnassa ja myöhemmin myös yhtiön hallituksessa, 2010-luvun alusta alkaen. Johtokunta valitsi seuran varapuheenjohtajaksi Markko Salmisen, joka on toiminut tehtävässä myös aiemmalla kaudella.


SHG Oy:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin hallituksen ensimmäisessä kokouksessa Jouko Laitinen. Jouko on toiminut hallituksessa vuodesta 2004 alkaen. Jarmo Leiniön vuonna 1997 alkanut hallitustaival jatkuu nyt varapuheenjohtajan paikalta. Hän on toiminut hallituksen puheenjohtajana edelliset seitsemän vuotta.

Pia Vilmi ja Jouko Laitinen Hotelli Korpilammen syyskokouksessa 30.11.2021

Pia Vilmin tavoitteena kasvattaa kiinnostusta seuratoimintaan

Pia Vilmin luotsaaman seuran ja sen johtokunnan vastuulla on huolehtia jäsenistä eli pelaajista. Seuran tehtävänä on edistää golfia niin harrastus- kuin kilpaurheilutasolla ja sen toteuttamiseksi seura organisoi toimintaa erilaiset pelaajat ja tarpeet huomioiden.

Pia odottaa innolla yhteistä taivalta johtokunnan ja muiden seuratoiminnan aktiivien kanssa.

- On tuntunut erittäin hyvältä aloittaa seuran puheenjohtajana. Olemme jo käynnistäneet työskentelyn johtokunnan kanssa ja koko ryhmä on sitoutunutta ja innostunutta. Toivon, että se näkyy tekemisissämme ja välittyy muutenkin ulospäin, Pia toteaa.
Pian oma golfharrastus alkoi kaksikymmentä vuotta sitten varovasti tutustuen ja ensimmäiset vuodet olivat hänen omien sanojensa mukaan ”melkoista matalaliitoa”.

- En voi väittää, että olisin heti oivaltanut lajin tekniikat ja muut hienoudet. Pitkään meni rämpiessä, mutta koska myös ilon ja onnistumisen hetkiä oli paljon, jaksoin sitkeästi jatkaa. Onneksi jaksoin, koska sitten kun peli vihdoin alkoi kulkea, lajista on tullut ykkösharrastus.

Pian mielestä golfissa on parasta elämyksellisyys, ihmiset ja ulkona liikkuminen.

- Olen koukussa siihen, miten golf imaisee sisälle heti kierroksen ensilyönnistä lähtien. Kun peli alkaa, kaikki muu unohtuu ja parhaimmillaan kentällä etenee huikeassa flow-tilassa, jossa pyrkii tekemään parhaansa ja saa jatkuvaa palautetta onnistumisestaan.

Pia tietää, että jokaisen kokemukset ja odotukset pelin suhteen ovat erilaisia. Siksi hän pitää tärkeänä, että seuratoimintaa suunnitellaan jäsenten kuulemisen pohjalta.
​​​​​​​
- Toivon, että minua napataan hihasta, lähestytään sähköpostilla, kirjoitellaan SHG-Kanavalle tai käytetään mitä tahansa muita keinoja toiveiden, kysymysten ja palautteen antamiseen. Toki tulemme tekemään myös organisoidumpaa tiedonhankintaa, mutta se ei koskaan voita suoraan yksittäiseltä ihmiseltä kuultua viestiä, Pia toteaa.
​​​​​​​
Pia kertoo omista ajatuksistaan uudessa seuraelamaa.fi blogissa, jonka löytää netistä www.seuraelamaa.fi ja jossa julkaistuja juttuja on tuotu SHG:n Facebook-sivuille ja tuodaan myöhemmin myös SHG:n nettisivuille luettavaksi.

Jouko Laitinen pitää tärkeänä ennustettavuutta

Jouko Laitisen johtaman osakeyhtiön hallituksen vastuulla on huolehtia jo 57-vuotiaan SHG:n toimintaedellytyksien turvaamisesta nyt ja pitkällä tähtäimellä. Hallituksen uutena puheenjohtajana Laitinen tahtoo jatkaa yhtiön vakaata ja suunnitelmallista toimintalinjaa ja lisätä toiminnan ja talouden ennustettavuutta – niin yhtiölle kuin pelaajillekin.

- SHG:n pelaajien kannalta on erittäin tärkeää jatkossakin tietää mitä pelaaminen tulevina vuosina SHG:ssä maksaa ja miten meidän kentillämme pelataan. Talouteen liittyvät tavoitteet ovat edelleen toiminnan perusta, vaikka keskiössä on luonnollisesti SHG:n osakkaiden pelaamisen edellytyksistä huolehtiminen. Samalla on kuitenkin hyvä muistaa, että tällä hetkellä aika merkittävä osuus liikevaihdostamme tulee muista tuloista kuin osakkaiden maksamista vastikkeista, Jouko toteaa.

Jouko Laitinen on sitä mieltä, että paraikaa käynnissä oleva tulevaisuustyö on tärkeä jokaisen pelaajan kannalta.

- Vuonna 2020 moni asia golfissa muuttui. Todennäköisesti korona nopeutti ja nosti pintaan asioita, jotka olisivat muutenkin tulleet. Mielestämme kehityksen suunta, jossa omien pelaajien kenttä koetaan hyväksi vaihtoehdoksi golftarjonnassa, on jo jonkin aikaa ollut nähtävissä. Olemme viime syksystä lähtien tehneet hallituksen ja johtokunnan kanssa strategiatyötä, jossa olemme pyrkineet hahmottamaan, miltä golfin tulevaisuus näyttää ja minkälainen SHG:n siinä tulevaisuudessa pitäisi olla.

Lue lisää Joukon ajatuksista ja strategiatyön etenemisestä, klikkaa alla olevaa linkkiä.

# Tutustu tulevaisuustyöhön ja SHG:n strategian tekemiseen

Seuran johtokunnan ja yhtiön hallituksen kokoonpanot 2022

SHG Ry:n johtokunnan jäsenet kaudella 2022 ovat Pia Vilmi (puheenjohtaja), Markko Salminen (varapuheenjohtaja, edustuspelaaminen ja sääntö- ja tasoitustoiminta), Timo Keltanen (kapteeni), Sari Huuhtanen (ladykapteeni ja naistoiminta), Jorma Lammila (junioritoiminta), Jari Petersen-Jessen (senioritoiminta) ja Pauliina Isomäki (golfarina kehittyminen)

SHG O:n hallituksen jäsenet vuonna 2022 ovat Jouko Laitinen (puheenjohtaja), Jarmo Leiniö (varapuheenjohtaja), Mikko Blomroos, Pasi Olenius, Miika Huuhtanen, Sari Huuhtanen, Pia Vilmi ja ry:n nimeäminä jäseninä Jorma Lammila ja Markko Salminen.

Johtokunnan sihteerinä toimii Markus Ervasti ja kokouksissa ovat mukana Jarkko Raski (seuran toiminnanjohtaja) ja Hanna-Leena Ronkainen (seuran taloudenhoitaja).
​​​​​​​
Hallituksen sihteerinä toimii SHG Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Raski.