Paikallissäännöt

Paikallissäännöt

Luukin ja Lakiston kentillä on voimassa Suomen Golfliiton määrittelemät kilpailumääräykset ja paikallissäännöt (”Hard Card”) . Golfliiton Hard Card alla ja saatavana myös caddiemasterilta.

# Golfliiton Hard Card

Luukki

LISÄYKSET GOLFLIITON HARDCARDIN PAIKALLISSÄÄNTÖIHIN
(päivitetty 18.6.2024)

Jos pallo osuu kentällä ilmassa olevaan sähköjohtoon, lyönti mitätöidään ja pelaajan on uusittava lyönti. Pelaajan tulee pelata pallo mahdollisimman läheltä edellisen lyönnin paikkaa säännön 14.6 mukaisesti (Pallon lyöminen edellisen lyönnin paikalta).

Sinivalkoisin paaluin merkityiltä kunnostettavilta alueilta pelaaminen on kielletty. Vapautuminen ilman rangaistusta säännön 16.1 mukaisesti.

Kaikki mittamerkit kentällä ovat kiinteitä haittoja. Mittamerkin poistaminen on kielletty. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta (sääntö 16.1 b).

Reiän 1 väylän vasemmassa reunassa ja reiän 4 viheriön edessä oikealla olevien kaivojen syvien reunojen vaikutuksesta vapautuminen tilanteessa, jossa kaivon kansi ei enää itsessään vaikuta pelaamiseen pallon ollessa enintään mailan mitan päässä kaivon kannen keskikohdasta.
Pelaaja saa vapautua enintään yhden mailan etäisyydelle, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää, mitattuna kaivon kannen reunasta.

Rei'illä 6, 7 ja 8 tiimerkkien ollessa tekonurmialustalla, tulee pelaajan suorittaa avauslyönti siten, että pelaajan pallo ja molemmat jalat ovat tekonurmialustalla.

​​​​​​​Reiän 13 ulkorajana on valkoisten paalujen lisäksi vasemmalla oleva aita.

Reikien 1 ja 10 sekä 3 ja 17 välissä on istutettuja puita tukikeppeineen. Jos tällainen puu tai puun tukikeppi haittaa pelaajan lyöntiasentoa tai aiottua mailan heilahdusrataa, täytyy pallo nostaa ilman rangaistusta ja pudottaa säännön 16.1 b (kiinteä haitta) mukaisesti.

Veden aiheuttamat syvät valumajäljet bunkkereissa, vapautuminen bunkkerissa ilman rangaistusta (säännön 16.1c mukaisesti).

Hard Cardin kohta 10. ei päde ennen reikäpeliä.


Rangaistus paikallissääntöjen rikkomisesta on lyöntipelissä kaksi lyöntiä, reikäpelissä reiän menetys.

LISÄYKSET GOLFLIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSIIN

Tasatuloksen ratkaiseminen lyöntipelissä
Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulos ratkaistaan ensisijaisesti pienemmän slope-tasoituksen mukaan ja sitten ns. matemaattisella menetelmällä.

Tasoituksettomissa kilpailuissa (paitsi seuran mestaruuskilpailut) sijoitukset ratkaistaan ns. matemaattisella menetelmällä


Lakisto

LISÄYKSET GOLFLIITON HARDCARDIN PAIKALLISSÄÄNTÖIHIN

(päivitetty 18.6.2024)

Kentän oleelliset osat (Sääntöä 16.1 ei voi soveltaa):
Pelialueella olevat hakealueet. Yksittäiset hakepalat ovat irrallisia luonnonhaittoja.

Ulkoraja:
Jäteveden puhdistamoa kiertävä aita (rei’illä 10, 12 ja 18)
Reiän 6 viheriön takana tiiauspaikalle 7 kulkeva aita

Sinivalkoisella paalulla merkityiltä kunnostettavilta alueilta pelaaminen on kielletty. Vapautuminen ilman rangaistusta (sääntö 16.1b).

Jos pallo osuu kentällä ilmassa olevaan sähköjohtoon, lyönti mitätöidään ja pelaajan on uusittava lyönti ilman rangaistusta. Pelaajan tulee pelata pallo mahdollisimman läheltä edellisen lyönnin paikkaa säännön 14.6 mukaisesti (Pallon lyöminen edellisen lyönnin paikalta).

Kaikki mittamerkit kentällä ovat kiinteitä haittoja. Mittamerkin poistaminen on kielletty. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta (sääntö 16.1b).

Veden aiheuttamat syvät valumajäljet bunkkereissa, vapautuminen bunkkerissa ilman rangaistusta (säännön 16.1c mukaisesti).

Reiän 10 viheriön edessä olevasta estealueesta voidaan vapautua yhden lyönnin rangaistuksella säännön 17.1 lisäksi myös pudottamalla pallo esteen eteen merkitylle pudotusalueelle (DZ) (vanha 45 tiialue). Pelaajan pudottaessa pallon, on sen osuttava ja jäätävä pudotusalueelle.

Hard Cardin kohta 10. ei päde ennen reikäpeliä.​​​​​​​LISÄYKSET GOLFLIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSIIN

Tasatuloksen ratkaiseminen lyöntipelissä

Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulos ratkaistaan ensisijaisesti pienemmän slope-tasoituksen mukaan ja sitten ns. matemaattisella menetelmällä.

Tasoituksettomissa kilpailuissa (paitsi seuran mestaruuskilpailut) sijoitukset ratkaistaan ns. matemaattisella menetelmällä.