SHG Kilpagolf

SHG tukee pelaajia, joilla on edellytykset kilpailla Golfliiton kansallisilla kiertueilla tai jotka jo ovat tai suuntaavat kohti kansainvälisiä kiertueita. Edustuspelaajien ryhmä määritetään vuosittain.

Edustuspelaajat 2024

SHG tukee pelaajia, joilla on edellytykset kilpailla Golfliiton kansallisilla kiertueilla tai jotka jo ovat tai suuntaavat kohti kansainvälisiä kiertueita. Edustuspelaajien ryhmä määritetään vuosittain.

FT Finnish Tour

Miikka Mäkinen(*
Tia Teiniketo(**
Reetta Teräväinen

MidTourit

Roope Hokkanen
Lauri Linna
Hanna Mård
Joni Viiri

FST FInnish Senior Tour

Sami Huoponen
Ville Järvinen
Anna Parkatti
Petri Pulkkinen
Rami Ulaska

FJT Finnish Junior Tour

Veikko Lammila

Edustuspelaajia palkitaan menestyksestä Golfliiton kiertueilla, yksilö- ja joukkuekisoissa. Koko edustuspelaajaryhmälle tarjotaan koko kauden ajan jatkuva viikottainen ryhmävalmennus, joka toteutetaan talviaikaan Vantaankosken Golfhallilla ja kesäaikaan Lakistossa. Lisäksi seura tulee pelaajia vastaan Golfhallin käyttömaksuissa. Kilpailumaksuista ja muista kilpailukuluista pelaajat vastaavat itse, joukkuekisoja lukuunottamatta. Käytännöistä sovitaan vuosittain seuran ja pelaajien välillä tehtävissä edustuspelaajasopimuksissa.

(* Miikka Mäkinen pelaa kaudella 2024 Alps Tourilla.

(**Tia Teiniketo pelaa kaudella 2024 LETSin kisoja.


Lisätietoja edustuspelaamisesta: Markko Salminen / 040 576 2344 markko.salminen@alko.fi


Valtakunnalliset ja alueelliset kisasarjat ja niille hakeutuminen

Valtakunnalliset pääsarjat
Finnish Tour
Mid Tour, Mid Tour M40 ja Ladies Mid Tour
Finnish Senior Tour M50 ja N50 ja uusi N65
Finnish Junior Tour


Muut valtakunnalliset sarjat tai kiertueet
Seniorit M50-80 ja N60-70
Paragolfkiertue Respecta Tour
Unified Golf Tour, joukkuekilpailu Special Olympics -golfarille ja peliparille


Haastaja / karsintakiertueet
Juniorit: FJT Challenge
Seniorit: M50 Haastajatour


Alueelliset kisasarjat
Juniorit: Future Tour 8-18-vuotiaille
Seniorit: Aluetourit M50-75 ja N50 ja 65

Linkit Golfliiton sarjojen nettisivuille

Finnish Tour

Mid Tour

Finnish Senior Tour

Finnish Junior Tour

Finnish Tourille saa pelioikeuden aiemman menestyksen perusteella, kategorioittain. Jos kategoriaa ei ole, voi osallistua kauden alussa järjestettävään karsintaan.


Mid Tourin ja Mid Tour 40 paikat jaetaan myös kategorioittain. Karsintaan voi osallistua edellisen kauden lopussa. Naisten Mid Tourille voivat osallistua kaikki tourin ikävaatimukset täyttävät Golfliiton jäsenseurojen pelaajat, valinta tehdään kisoittain, tasoitusjärjestyksessä.


Finnish Senior Tourin osallistumisoikeudet määräytyvät nekin kategorioilla. Muu suorin reitti on kauden lopussa järjestettävä karsinta. Toinen reitti on M50-haastajakiertue, jonka viisi parasta pääsee kolmeen ensimmäiseen FST-kisaan ja sen jälkeen jatkoon jos menestys riittää. Kauden 2024 haastajakiertue starttaa toukokuussa ja sen tasoitusraja on 4,5-15. Mid Tour M40 rankingista saa kategorian FST 50 kiertueelle seuraavaksi kaudeksi, mikäli täyttää FST kriteerit. Naisten FST-kisoihin voivat osallistua kaikki Golfliiton jäsenseurojen pelaajat, heidät valitaan kisoihin tasoitusjärjestyksessä.


Senioreiden valtakunnallisten ikäkausisarjojen osallistumiskriteeri on tasoitusraja. Kaikissa sarjoissa on kolme osakilpailua ja SM-kisat. Senioreilla on valtakunnallisten sarjojen lisäksi myös aluetourit, joissa SHG kuuluu Alueeseen II, Uusimaa. Aluetourin kisoihin otetaan pelaajat ilmoittautumisjärjestyksessä.