SHG Kilpagolf

SHG tukee pelaajia, joilla on edellytykset kilpailla Golfliiton kansallisilla kiertueilla tai jotka jo ovat tai suuntaavat kohti kansainvälisiä kiertueita. Edustuspelaajien ryhmä määritetään vuosittain.

Edustuspelaajat 2023

FT Finnish Tour

Miikka Mäkinen(*
Mikael Salminen
Tuomas Salminen
Hanna-Leena Ronkainen
Tia Teiniketo(**
Reetta Teräväinen

MidTourit

Roope Hokkanen
Lauri Linna
Hanna Mård
Joni Viiri

FST FInnish Senior Tour

Marko Hooli
Ville Järvinen
Kari Kekkonen
Tomi Laitinen
Anna Parkatti
Petri Pulkkinen
Pirjo Sipronen (***
Rami Ulaska

FJT Finnish Junior Tour

Veikko Lammila

Edustuspelaajia palkitaan menestyksestä Golfliiton kiertueilla, yksilö- ja joukkuekisoissa. Koko edustuspelaajaryhmälle tarjotaan koko kauden ajan jatkuva viikottainen ryhmävalmennus, joka toteutetaan talviaikaan Vantaankosken Golfhallilla ja kesäaikaan Lakistossa. Lisäksi seura tulee pelaajia vastaan Golfhallin käyttömaksuissa. Kilpailumaksuista ja muista kilpailukuluista pelaajat vastaavat itse, joukkuekisoja lukuunottamatta. Käytännöistä sovitaan vuosittain seuran ja pelaajien välillä tehtävissä edustuspelaajasopimuksissa.

(* Miikka Mäkinen opiskelee ja pelaa Floridassa, Barry Universityssä.

(**Tia Teiniketo ryhtyi ammattilaiseksi ja pelaa tulevalla kaudella LETSin kisoja.

(*** Pirjo Sipronen on pitkäaikaisesti edustanut ja menestynyt Finnish Senior Tourilla. Hän edustaa edelleen SHG:tä, mutta ei hyödynnä edustuspelaajien etuja.


Lisätietoja edustuspelaamisesta: Markko Salminen / 040 576 2344 markko.salminen@alko.fi


Valtakunnalliset ja alueelliset kisasarjat ja niille hakeutuminen

Valtakunnalliset pääsarjat
Finnish Tour
Mid Tour, Mid Tour M40 ja Ladies Mid Tour
Finnish Senior Tour M50 ja N50 ja uusi N65
Finnish Junior Tour


Muut valtakunnalliset sarjat tai kiertueet
Seniorit M50-80 ja N60-70
Paragolfkiertue Respecta Tour
Unified Golf Tour, joukkuekilpailu Special Olympics -golfarille ja peliparille


Haastaja / karsintakiertueet
Juniorit: FJT Challenge
Seniorit: M50 Haastajatour


Alueelliset kisasarjat
Juniorit: Future Tour 8-18-vuotiaille
Seniorit: Aluetourit M50-75 ja N50 ja 65

Linkit Golfliiton sarjojen nettisivuille

Finnish Tour

Mid Tour

Finnish Senior Tour

Finnish Junior Tour

Finnish Tourille saa pelioikeuden aiemman menestyksen perusteella, kategorioittain. Jos kategoriaa ei ole, voi osallistua kauden alussa järjestettävään karsintaan. Vuoden 2023 karsinnat järjestetään Peuramaalla 13.-14.5.


Mid Tourin ja Mid Tour 40 paikat jaetaan myös kategorioittain. Karsintaan voi osallistua edellisen kauden lopussa. Karsinnat kaudelle 2024 pelataan 2.9. Gumböle Golfissa. Naisten Mid Tourille voivat osallistua kaikki tourin ikävaatimukset täyttävät Golfliiton jäsenseurojen pelaajat, valinta tehdään kisoittain, tasoitusjärjestyksessä.


Finnish Senior Tourin osallistumisoikeudet määräytyvät nekin kategorioilla. Muu suorin reitti on kauden lopussa järjestettävä karsinta. Tänä vuonna se järjestetään 10.9. Lohjalla. Toinen reitti on M50-haastajakiertue, jonka viisi parasta pääsee kolmeen ensimmäiseen FST-kisaan ja sen jälkeen jatkoon jos menestys riittää. Kauden 2023 haastajakiertue starttaa toukokuussa ja sen tasoitusraja on 4,5-15. Mid Tour M40 rankingista saa kategorian FST 50 kiertueelle seuraavaksi kaudeksi, mikäli täyttää FST kriteerit. Naisten FST-kisoihin voivat osallistua kaikki Golfliiton jäsenseurojen pelaajat, heidät valitaan kisoihin tasoitusjärjestyksessä.


Senioreiden valtakunnallisten ikäkausisarjojen osallistumiskriteeri on tasoitusraja. Kaikissa sarjoissa on kolme osakilpailua ja SM-kisat. Senioreilla on valtakunnallisten sarjojen lisäksi myös aluetourit, joissa SHG kuuluu Alueeseen II, Uusimaa. Kaudella 2023 aluetourilla on kolme osakilpailua: Hyvinkäällä, Vuosaaressa ja Porvoossa sekä valtakunnallinen finaali Nokialla. Aluetourin kisoihin otetaan pelaajat ilmoittautumisjärjestyksessä.