Suur-Helsingin Golf – SHG – on yksi Suomen yli sadasta golfseurasta. Kun SHG vuonna 1965 perustettiin, se oli kymmenes golfseura Suomessa. Seuran historia on siis kunniakas ja seuran kentät ovat palvelleet suomalaisia golffareita pitkään.

Tällä hetkellä Suur-Helsingin Golf on yli 1900 jäsenen seura. Seuran jäsenet saavat pelata kahdella erilaisella kentällä Pohjois-Espoossa.

Aito ja rento golfseura

SHG tunnetaan aitona ja rentona golfseurana, joka perustettiin aikoinaan ihan tavallisille ihmisille, jotka halusivat golfin urheilulajikseen. Luukin kenttä rakennettiin Helsingin kaupungin vuokramaalle ja heti alusta alkaen se on ollut kaikkien golfista kiinnostuneiden käytettävissä – olipa heillä jäsenyyttä, osakkuutta tai edes greencardia. SHG:lle on tärkeää pitää jalat maassa ja tarjota golfin harrastusmahdollisuus jokaiselle siitä kiinnostuneelle.

Suur-Helsingin Golfin jäsenistö on tyypillinen poikkileikkaus suomalaisesta golfseurasta. Seniori-ikäisiä (yli 50 v naisia ja miehiä) pelaajia on vajaa puolet seuran jäsenistä ja naisia on koko porukasta noin kolmannes. Juniori-ikäisiä on ilahduttavan paljon ja tytötkin ovat alkaneet innostua lajista.

Aktiivinen golfseura

SHG:llä on vahva seuratoiminnan perinne, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että seuran jäsenet ovat erittäin aktiivisesti vaikuttamassa siihen, mitä kentillä tapahtuu ja minkälaisiin asioihin kunkin pelikauden aikana satsataan. Seuran jäsenistä on koottu toimikuntia, joiden vastuulle asioiden suunnitteleminen on annettu. Näistä toimikunnista voisi mainita esimerkiksi Kenttätoimikunnan, joka osallistuu erittäin vahvasti kenttien kehittämiseen ja Junioritoimikunnan, jonka aktiivijäsenet huolehtivat siitä, että juniorit pääsevät harjoittelun lisäksi mukaan juniorien omiin tourikilpailuihin ja myös ulkomaanleireille.

Vaikutusvaltainen golfseura

SHG on aina ollut aktiivinen myös koko golfyhteisön asioissa ja vaikuttanut aktiivisesti sekä klubigolfin että kilpagolfin olosuhteiden kehittämiseen. Seuran nykyinen puheenjohtaja on Pia Vilmi.

Menestynyt golfseura

SHG on ollut monen menestyneen suomalaisen kilpapelaajan kotiseura. SHG:n junioreina ovat aloittaneet mm. Mikko Korhonen, Mikael Piltz, Mikko Leisso, Petri Pulkkinen, Pasi Purhonen, Panu Kylliäinen, Jani Andersson, Mikael Salminen ja Tuomas Salminen. Kansallisen tason kilpailuilla mitaten SHG on kolmen menestyneimmän suomalaisen golfseuran joukossa.