SHG Oy järjestää peli-, opetus- ja kilpailutoimintaa kahdella eri golfkentällä ja sisägolfhallissa.

Kentät

Luukin kenttäalue on noin 38 hehtaarin suuruinen ja vuokrattu SHG Oy:lle kahdelta eri vuokran-antajalta, joista toinen on Helsingin kaupunki ja toinen yksityishenkilö. Yksityishenkilöltä vuokratun 8,7 ha alueen vuokrasopimus on voimassa 2035 vuoteen saakka ja Helsingin kaupungin kanssa on sopimus vuoteen 2031 saakka. Molempien vuokranantajien kanssa ollaan hyvässä yhteisessä ymmärryksessä toiminnan jatkamisesta entisellään.

Lakiston kenttäalue on noin 40 hehtaarin suuruinen ja vuokrattu Rinnekoti Säätiöltä. Vuokrasopimus on vahvistettu vuoteen 2040 saakka. Lakiston alue on yksi Espoon kaupungin kehityskohteista ja sinne on suunnitteilla täydennysrakentamista yleiskaavan puitteissa. Golfkenttää pidetään kiinnostavana virkistyspalveluna alueen kehittämistä suunniteltaessa.

Pelikierrokset

SHG:n kentillä pelattujen kierrosten määrä on noussut vuosittain tasaisesti mutta koki koronan myötä huiman kasvun vuonna 2020. Kenttien kapasiteetti on riittänyt hyvin, myös huippukaudella 2020 löytyi hyvin peliaikoja. Vuodesta 2016 alkaen on kierrosten kokonaismäärä molemmat kentät mukaan laskien kehittynyt tasaisesti, vuonna 2016 44.557 kierrosta, vuonna 2017 43.143 kierrosta, vuonna 2018 43.812 kierrosta, vuonna 2019 47.000 kierrosta ja koronavuonna 2020 kaikkiaan 71.395 kierrosta. Lukuun on laskettu täydet 18 reiän kierrokset.

Luukin kenttä päihittää pienellä etumatkalla kierrosmäärissä Lakiston, erityisesti siitä syystä, että se on pelaajien suosiossa kauden alku- ja loppuviikkoina. Vieraspelaajat ovat kautta aikain suosineet Lakiston kenttää hieman Luukkia enemmän.

Kilpailutoiminta

SHG Oy:n kentillä järjestetään vuosittain kymmeniä kilpailuja, joista osa on SHG:n omia seurakilpailuja, osa ulkopuolisten toimijoiden kanssa järjestettäviä kisoja ja osa Suomessa pelattavien valtakunnallisten tourien kisoja.

SHG:n kentillä on järjestetty 2000-luvulla useita valtakunnallisia arvokilpailuja, mm. 6 kertaa eri ikäluokkien SM-kilpailuja ja 4 kertaa Suomen pääkiertueen Finnish Tourin osakilpailu. SHG:n oma kisatoiminta on aina ollut vireää ja aktiivisina pelikuukausina järjestetään kymmeniä omia kisoja tai muita tapahtumia. SHG Oy vuokraa kenttää kilpailutoimintaan.

Opetustoiminta

SHG Oy:n opetustoiminnan organisoinnista vastaa Hanna-Leena Ronkainen, jolla on käytössään useita PGA-tason proita kurssien ja muun valmennuksen antamiseen.

Kenttien hoito ja kehittäminen

SHG huolehtii kenttiensä hoidosta itse, oman ammattiväen voimin. SHG:n palkkalistoilla on kolme kenttämestaria ja kesäaikaan heidän apunaan tarpeellinen määrä kenttätyöntekijöitä. Kenttämestareiden osaamisesta ja ammattitaidon kehittämisestä pidetään huolta.

Kenttien ja harjoitusalueiden kehittäminen on aktiivista. Kehittämistä ohjaavat useiden vuosien tähtäimelle laaditut suunnitelmat, joiden pohjalta kenttiä parannetaan vuosittain. Viime vuosina on tehty lukuisia viheriö-remontteja ja kenttien yleisiä olosuhteita on parannettu. Seuraavina vuosina parannusten painopisteenä ovat tiialueet ja bunkkerit.

SHG:n toimistossa työskentelee ympärivuotisesti toimitusjohtaja ja palvelupäällikkö ja osa-aikaisesti toimistonhoitaja. Pelikaudella palkataan caddiemastereita.

Ravintolatoiminta

Luukin ravintolan toiminnasta vastaa Luukin Kartanoravintola Oy:n Kari Miettunen ja Lakiston Ravintolan toiminnasta klaukkalalaisen Ararat-ravintolan omistaja Güle Damar. Molemmat ovat olleet tyytyväisiä toimintansa tulokseen.

Golfhalli

SHG Oy on perustajaosakas Vantaankosken Golfhalli Oy:ssä yhdessä Nurmijärvi Golfin ja Keimola Golfin kanssa. SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski toimii Vantaankosken Golfhalli Oy:n toimitusjohtajana. Vantaankosken Golfhalli Oy:n toimintaa johtaa perustajaosakkaista muodostettu kuusihenkinen hallitus, joka päättää halliyhtiön asioista. SHG Oy:n hallitusta pidetään ajan tasalla hallin tilanteesta.