Kilpailumääräykset

Säännöt

Kaikissa SHG:n järjestämissä kilpailuissa noudatetaan golfin sääntöjen lisäksi Suomen Golfliiton pysyviä, kaikilla Suomen kentillä noudatettavia paikallissääntöjä ja kisakentällä (Luukki tai Lakisto) voimassa olevia paikallissääntöjä.

Etiketti ja turvallisuus

Kilpailuissa on noudatettava golfin etikettiä sekä yleisiä ja paikallisia turvallisuusohjeita. Jos pelaajan katsotaan käytöksellään rikkoneen golf-etikettiä tai turvallisuusohjeita, on kilpailutoimikunnalla oikeus rikkeen vakavuudesta riippuen antaa pelaajalle huomautus, varoitus tai sulkea pelaaja kilpailusta. Turvallisuusohjeiden rikkominen johtaa aina kilpailusta sulkemiseen.

Myöhästyminen tai poisjäänti

Jos pelaaja myöhästyy korkeintaan viisi minuuttia, rangaistus on kaksi

lyöntiä tai reikäpelissä reiän menetys. Jos pelaaja myöhästyy enemmän kuin viisi minuuttia, on rangaistuksena kilpailusta sulkeminen. Mestaruuskilpailuissa aiheeton poisjäänti tai keskeyttäminen aiheuttaa pelikiellon seuraavan vuoden mestaruuskilpailussa. Yksittäisiä kilpailuja koskevat kilpailumääräykset löytyvät yleensä kilpailukutsusta.

Tasatulokset lyöntipelikilpailuissa

Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulos ratkaistaan ensisijaisesti pienemmän slope-tasoituksen mukaan. Mikäli pelaajien slopet ovat samat, tämän jälkeen ratkaisu tapahtuu matemaattisella menetelmällä.

Tasoituksettomissa kilpailuissa (paitsi mestaruuskilpailut) sijoitukset ratkaistaan matemaattisella menetelmällä, jossa pelaajat asetetaan järjestykseen seuraavasti:

  • Pelaaja jolla paras 9 viimeisen reiän tulos
  • Jos edelleen tasatulos, sitten pelaaja jolla paras 6 viimeisen reiän tulos
  • Jos edelleen tasatulos, sitten pelaaja jolla paras 3 viimeisen reiän tulos
  • Jos edelleen tasatulos, sitten pelaaja jolla parempi viimeisen reiän tulos
  • Arpa

Seuran mestaruuskilpailuissa mitalisijat ratkaistaan jatkorei’illä.

Tasoitukselliset kilpailut ja WHS-tasoitus

Mikäli amatööripelaajalla ei ole voimassa olevaa WHS-tasoitusta, hän ei voi voittaa palkintoja tasoituksellisessa sarjassa. Palaaja jolla ei ole WHS-tasoitusta saa silti osallistua kilpailuun ja voi voittaa palkintoja tasoituksettomassa sarjassa.

Golfauton käyttö kilpailuissa

SHG:n johtokunta on päättänyt päättänyt sallia golfauton käytön kaikissa SHG:n kilpailuissa yli 50 vuotiaille kilpailijoille. Alle 50 vuotiailta kilpailijoilta vaaditaan auton käytöstä lääkärintodistus. Huomioithan auton käytössä seuraavat seikat:

  1. Pelaajan pitää varata auto ja peliaika etukäteen, vaikka kisa ei edellyttäisikään ennakkoilmoittautumista. Autoja annetaan pelaajien käyttöön varausjärjestyksessä – autovarauksiin ei laadita ”tärkeysjärjestyksiä”.
  2. Jos autoa tarvitsevia pelaajia on paljon, on caddiemasterilla oikeus muokata peliryhmiä niin, että yhteen autoon voi tulla kaksi sitä tarvitsevaa pelaajaa. Muut peliryhmän jäsenet eivät saa käyttää autoa.
  3. Autoja annetaan ensisijaisesti aamulähtöihin klo 8-8:50 välille ja iltapäivälle klo 16-17 välille.
  4. Mikäli autoa käytetään reikäpeleissä, on autoa tarvitsevan tarjottava kilpakumppanilleen mahdollisuus tulla kyytiin.
  5. Kenttäolosuhteet saattavat estää golfauton käyttämisen kentällä.


Kilpailupalkinnot

Jos yhdessä kilpailussa on useampia kilpailusarjoja (esim. tasoitukseton sarja/tasoituksellinen sarja), voi kilpailija voittaa palkinnon vain yhdessä kilpailusarjassa.

Kilpailuohjeet

Lopulliset kilpailuohjeet saattavat muuttua kauden aikana. Tarkistetut ohjeet löytyvät kilpailukalenterista ko. kilpailun kohdalta.