Mestaruuskisoille hieno päätös - Lakisto täyttyi katsojista

SHG:n mestaruudet kaudelle 2023 on ratkaistu. Kisojen päätöspäivänä 20.8. saatiin juhlistaa hyviä tuloksia, kovaa suorittamista ja onnistumisen ja osallistumisen iloa. Yleisen mestaruuskisan osallistujajoukko oli kovatasoisin miesmuistiin - mahdollisesti kovin koskaan - sillä korkein tasoitus jolla kisaan pääsi mukaan oli 8.5.

Yleisen sarjan mestariksi nousi Tuomas Salminen. Tuomas on nyt kaikkiaan kuudella voitollaan eniten SHG:n yleisen sarjan mestaruuksia ottanut pelaaja. Hänen aiemmat mestaruusvuotensa ovat 2008, 2010, 2012, 2015 ja 2018. Huomionarvoista on sekin, että Tuomas on ainoa kolmella vuosikymmenellä mestaruuteen yltänyt pelaaja.

Matti Louhio kuittasi viisi voittoa vuosien 1973-1980 välillä ja Petri Pulkkisella on viisi kirkkainta mitalia vuosilta 1988-1999.

Kiitos kisayleisölle, teitte mestiksistä juhlan

Tuomas muisti kiitospuheessaan yleisöä, jota oli saapunut paikalle todella paljon. Tunnelma päätösviheriöllä olikin poikkeuksellinen, kun sen lähettyvillä pyöri viimeisten kisatuntien aikana vähintäänkin satakunta ihmistä. Hiiligrillissä paistui Burhanin erikoinen, hyvin maustetusta lampaanlihasta ja pikantista salaatista kääritty "rullahampurilainen". Lisäksi tarjolla oli kakkua ja kahvia.

Lakiston kuutosgriinille on hyvät näkymät - ja yleisö tietää sen!

Kisakansalle grilliherkkuja! Grilli oli tulilla nelisen tuntia, kuumat paikat kokeilla!

Kaksi kapteenia kuvassa: edessä nykyinen kapumme Sami Kangas ja taustalla punaisessa puserossa vuosien 2000-2006 kapu Ismo Stenberg.

Kun ratkaisun hetket lähestyivät, viimeistä reikää oli seuraamassa todella iso joukko ihmisiä. Te teitte tästä hienon kisan!

Mitalit jaettiin kaikkiaan 8 sarjassa

Kisa alkoi lauantaina sateisissa merkeissä mutta päättyi sunnuntaina paisteeseen. Kentät saivat kiitosta kunnostaan ja perinteiseen tapaan Lakiston liukkaat griinit vaikuttivat ratkaisevalla tavalla monen peliin.

Miesten sarjan kärkikolmikko pysyi koko kisan ajan samana. Tuomaksen voittotulos oli lopulta -16 (266), toisena Joni Viiri -6 (276) ja kolmantena Juho Rintala +5 (287). Naisten kisassa nähtiin tiukempaa kamppailua, kun Reetta Teräväinen otti mestaruuden kahden lyönnin erolla. Reetan voittotulos 36 reiän kisassa +14 (155), toisena Hanna Mård +16 (157) ja kolmantena Anne Huomanen +27 (168).

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna oli jo pelattu ikäkausimestaruuksista ja kaikki mitalit jaettiin nyt samassa tilaisuudessa.

Ikäkausimestisten mitalistit olivat:

M-80 1. Antero Ullakko 2. Eero Lilja 3. Valto Heikkonen ja Jouko Kaartinen

M-70 1. Olavi Hietikko 2. Matti Andersson 3. Raimo Väinölä

M-60 1. Vesa Tuominen 2. Erkki Kukkonen 3. Kari Kauppinen

M-50 1. Tommi Andersson 2. Rami Ulaska 3. Mauri Teräväinen

M-25 1. Lauri Viitala 2. Raine Stenberg 3. Timo Haapio

Juniorit 1. Lauri Ahti 2. Elias Mäkelä 3. Emilie Karttunen

Ilta alkaa hämärtää, mutta SHG:n seuralippu loistaa klubitalon yli kantavissa auringonsäteissä.

Juho Rintala (pronssia), Tuomas Salminen (kultaa) ja Joni Viiri (hopeaa).

Hanna Mård (hopeaa), Reetta Teräväinen (kultaa) ja Anne Huomanen (pronssia).

Burhan oli luvannut tilata upean mestaruuskakun. Siinä oli kuva Lakistosta!

M80-sarjan voittaja Antero Ullakko.

M60-sarjan voittaja Vesa Tuominen.

M25-sarjan voittaja Lauri Viitala.

Juniorien voittaja Lauri Ahti.

Kokonaisuus onnistui, parannettavaakin löytyy

Kisojen järjestelyistä ja kisakonseptista vastannut porukka on iloinen siitä, että kisat saatiin vietyä läpi hyvissä olosuhteissa, mutta pohdittavaa ja parannettavaakin löytyy. Erityisesti pitää miettiä, kuinka naisten kisoihin saadaan lisää kiinnostavuutta ja enemmän osallistujia.

- Emme saaneet tänä vuonna kokoon yhtään naisten sarjaa ikäkausimestiksiin, toteaa seuran puheenjohtaja Pia Vilmi. Yhtenä syynä olivat samanaikaiset muut naisten kisat tai tapahtumat mutta ne yksin eivät selitä asiaa. Olen jo saanut naisilta itseltään muutamia hyviä ideoita jatkoon. Katsotaan mitä ensi vuonna voitaisiin tehdä.

- Mestaruuskisat ovat SHG:lle kunnia-asia ja niin ne ovat monelle pelaajallekin, toteaa seuran varapuheenjohtaja Markko Salminen. Halusimme osoittaa kunnioitusta pelaajille ja siksi järjestimme kaikille kisoille yhteisen, rennon juhlavan päätöksen. Pelaajia pyrittiin huomioimaan myös muuten, esimerkiksi tarjoamalla kisapäivän lounaat normaalia edullisemmin ja kuskaamalla Cryon kylmähoitolaitteet Luukin kisapäivinä sinne käytettäviksi.

SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski oli erittäin tyytyväinen koko "kisapaketin" onnistumiseen.

- Meillä on SHG:ssä ollut aina aktiivisia kilpailijoita ja tänä kesänä oli iso ilo nähdä uusien pelaajasukupolvien sisääntuloa, erityisesti yleiseen sarjaan. Kun katsotaan SHG:n kaikkia, yli 2000 jäsentä, voidaan sanoa, että meillä on kaiken kaikkiaan huima pelaajaporukka. SHG:n koko pelaajajoukon keskitasoitus on selkeästi alle kaikkien suomalaisten pelaajien keskitasoituksen ja "singelistatuksella" pelaavia on kymmenisen prosenttia kaikista jäsenistämme. Tältä pohjalta on hienoa järjestää kisoja. Toivottavasti jatkossa aina vaan tiukempia!