Seniorien seuraottelu Nurmijärveä vastaan 2.6.2022

​​​​​​​On se jännä, miten melkoinen hatutus voi muuttua ihan kohtuulliseksi tyytyväisyydeksi. Jo hyvä ruoka, sauna ja kuivat vaatteet voivat saada ihmeitä aikaan.

Sääennuste lupasi sateen taukoavan torstaina 2.6. joskus kello 9 jälkeen ja jatkuvan sitten taas hyvin lievänä noin 12 jälkeen. Ennuste oli parantunut huomattavasti siitä, mitä säämiehet olivat joitakin päiviä aiemmin "luvanneet". Suur-Helsingin Golfin ja Nurmijärven golfkerhon seniorijoukkeiden välinen reikäpelikilpailu saataisiin ehkä sittenkin pelata kohtuullisessa kelissä.
​​​​​​​
28 hengen kisan pelimuodoksi on sovittu pistebogey-bestball-reikäpeli. Siis kummallakin joukkueella on seitsemän paria, jotka pelaavat omassa flaitissaan olevaa toisen joukkueen paria vastaan. Pelatun reiän jälkeen verrataan parin parempaa pistebogeytulosta flaitin toisen parin parempaa tulosta vastaan, ja paremman tuloksen saanut joukkue voittaa reiän. Pari voittaa ottelun, kun se johtaa toista paria useammalla reikävoitolla, kuin reikiä on jäljellä.

Ensimmäinen peliryhmä aloitti kello 10.00, ja pian kymmenen jälkeen paistoi aurinkokin hetken aikaa luvaten mukavaa pelipäivää. Suurin osa pelaajista oli saapunut jo hyvissä ajoin, ehkäpä luvattujen sampyläkahvien houkuttelemina. Itse asiassa olimme nurmijärveläisten seniorikapteenin kanssa jo sopineet, että jos joku jättää tulematta, niin se on sitten kyseisen joukkueen ongelma, ja orpo pelaaja joutuu yksinään pelaamaan toisen joukkueen parin parempaa tulosta vastaan. Onneksi tällaista tilannetta ei tullut vaan jokainen pelaaja saapui paikalle.

Noin kello 12 aikoihin sade jatkui, kuten oli ennustettukin, mutta sen kevyen sateen asemesta vettä tulikin jatkuvasti ja varsin runsaasti. Caddiemaster kertoi kierroksen jälkeen, että jossakin oli mitattu sateen määräksi 20 mm, ja siltä se kyllä kentällä tuntuikin. Kaikki flaitit pelasivat urheasti loppuun saakka, ja kun meidän viimeinen flaitti, viiden tunnin kierroksen jälkeen saapui klubille, oli suurin osa pelaajista ehtinyt käydä saunassa ja osa oli jo nauttimassa Luukin klubiravintolan kanapitoista lounasta. Pakko kertoa tässä vaiheessa, että kun lounaan jälkeen olin saunassa ja löylyjen jälkeen vilvoittelin pukuhuoneessa, kuulin naisten puolelta, kuinka joku kehui lounasruokaa, ja helppohan minun oli tuohon yhtyä: "Ruoka oli maukasta ja monipuolista, kiitos keittiölle!"

Entäs itse kisa sitten? No ilman tarkempia yksityikohtia, lopputulema oli SHG:lle 5,5 - 1,5. Tätä kisaa oli pelattu aiemmin kolme kertaa, ja Nurmijärvi oli voittanut ne kaikki.
Vihdoinkin voitto tuli SHG:lle. Hyvä me!
Kiitokset hyvälle joukkueelle!