Seniorien kolmiottelu Luukissa 20.7.2022

Perinteinen kolmiottelu SHG – Peuramaa (PGH) – Lohja (StLG) pelattiin varsin perinteisessä suomalaisessa kesäsäässä keskiviikkona 20.7.2022. Ei ollut paahtava helle, vaan mukavan lämpöinen senioreille sopiva vähätuulinen kesäsää. Juuri sellainen kuin oli ollut tilauksessa.

Pelit aloitettiin aamukahvin + pullan jälkeen yhteislähdöllä klo 9:00 ja pelaajia oli yhteensä 45 kpl eli 15 / seura. Näinollen peliryhmiä oli myös 15, kun pelattiin kolmen hengen ryhmissä, joissa kussakin yksi pelaaja / seura. Kuten ennenkin, niin tuloksiin noteerattiin kunkin joukkueen kymmenen parhaan pistebogeytulos. Tulokset kirjattiin pääsääntöisesti GameBookiin, mutta oli mahdollista käyttää perinteistä tuloskorttiakin.

Siirtosääntö lyhyeksi leikatulla alueella oli edelleen voimassa ja se ilmoitettiin koko porukalle ennen starttia olleessa infossa. Griinit olivat loistavassa kunnossa ja kesän liukkaimmat. Se tuotti kuitenkin monelle ongelmia, kun ei ollut tottunut moiseen ja pelin jälkeen kuului monen suusta, että neljällä putilla pallo kuppiin.

Pelin jälkeen siirryttiin ansaitulle maittavalle lounaalle ja sen jälkeen odottelemaan tulosten valmistumista. Nykyjärjestelmästä ei saa yhtä ketterästi tuloksia eri muodoissa kuin NexGolfista, mutta caddiemasterit tekivät hyvää työtä ja työstivät tulokset halutussa muodossa. Kiitokset heille!

Ja sitten tuloksiin ->
Joukkueet keräsivät melkoisen tasaisesti pisteitä ja kaksi joukkuetta jopa jakoivat tasapisteissä ykköstilan. Näin tapahtui ensimmäistä kertaa. Niinpä joukkueiden kapteenien kesken sovimme, että voiton saa joukkue, jonka yksittäisistä pelaajista oli kerännyt parhaan pistebogeytuloksen.
Näinollen järjestys muodostui seuraavaksi:

  1. StLG 316
  2. PGH 316
  3. SHG 299

ja näin myös viimevuotinen voittaja StLG sai viedä kiertopokaalin takaisin Lohjan hyllyyn.

Kisassa palkittiin parhaat pelaajat:
Koko kisan ykkönen 39 bogeypisteellä Armi Johansson StLG, Peuramaan paras Risto Lipsanen 37 p ja SHG:n paras Rauha Kareinen 35 p.

Kiitospuheissaan sekä kiertopalkinnon vastaanottanut StLG:n kapteeni Anne Oikari että kisan ykkönen Armi Johansson kiittelivät kovasti kentän kuntoa etenkin griinien osalta. Samoin kentän hienot muodot ja kauniit maisemat. Kun vielä sää suosi ja lounas pelin jälkeen maistui, niin kaikki oli kohillaan.

Myös uusittu väylä 13 par-3 sai kehuja kuten myös väylän 12 uusi griini ja lähestyminen sinne.

Kaikki tulokset löytyvät kilpailukalenterista. - tästä