Seniorien seuraottelut 2022

Seniorien kolmiottelu Luukissa 20.7.2022

Perinteinen kolmiottelu SHG – Peuramaa (PGH) – Lohja (StLG) pelattiin varsin perinteisessä suomalaisessa kesäsäässä keskiviikkona 20.7.2022. Ei ollut paahtava helle, vaan mukavan lämpöinen senioreille sopiva vähätuulinen kesäsää. Juuri sellainen kuin oli ollut tilauksessa.

Pelit aloitettiin aamukahvin + pullan jälkeen yhteislähdöllä klo 9:00 ja pelaajia oli yhteensä 45 kpl eli 15 / seura. Näinollen peliryhmiä oli myös 15, kun pelattiin kolmen hengen ryhmissä, joissa kussakin yksi pelaaja / seura. Kuten ennenkin, niin tuloksiin noteerattiin kunkin joukkueen kymmenen parhaan pistebogeytulos. Tulokset kirjattiin pääsääntöisesti GameBookiin, mutta oli mahdollista käyttää perinteistä tuloskorttiakin.

Siirtosääntö lyhyeksi leikatulla alueella oli edelleen voimassa ja se ilmoitettiin koko porukalle ennen starttia olleessa infossa. Griinit olivat loistavassa kunnossa ja kesän liukkaimmat. Se tuotti kuitenkin monelle ongelmia, kun ei ollut tottunut moiseen ja pelin jälkeen kuului monen suusta, että neljällä putilla pallo kuppiin.

Pelin jälkeen siirryttiin ansaitulle maittavalle lounaalle ja sen jälkeen odottelemaan tulosten valmistumista. Nykyjärjestelmästä ei saa yhtä ketterästi tuloksia eri muodoissa kuin NexGolfista, mutta caddiemasterit tekivät hyvää työtä ja työstivät tulokset halutussa muodossa. Kiitokset heille!

Ja sitten tuloksiin ->
Joukkueet keräsivät melkoisen tasaisesti pisteitä ja kaksi joukkuetta jopa jakoivat tasapisteissä ykköstilan. Näin tapahtui ensimmäistä kertaa. Niinpä joukkueiden kapteenien kesken sovimme, että voiton saa joukkue, jonka yksittäisistä pelaajista oli kerännyt parhaan pistebogeytuloksen.
Näinollen järjestys muodostui seuraavaksi:

  1. StLG 316
  2. PGH 316
  3. SHG 299

ja näin myös viimevuotinen voittaja StLG sai viedä kiertopokaalin takaisin Lohjan hyllyyn.

Kisassa palkittiin parhaat pelaajat:
Koko kisan ykkönen 39 bogeypisteellä Armi Johansson StLG, Peuramaan paras Risto Lipsanen 37 p ja SHG:n paras Rauha Kareinen 35 p.

Kiitospuheissaan sekä kiertopalkinnon vastaanottanut StLG:n kapteeni Anne Oikari että kisan ykkönen Armi Johansson kiittelivät kovasti kentän kuntoa etenkin griinien osalta. Samoin kentän hienot muodot ja kauniit maisemat. Kun vielä sää suosi ja lounas pelin jälkeen maistui, niin kaikki oli kohillaan.

Myös uusittu väylä 13 par-3 sai kehuja kuten myös väylän 12 uusi griini ja lähestyminen sinne.

Kaikki tulokset löytyvät kilpailukalenterista. - tästä


Sennut ottelumatkalla Iitissä!

SHG.n seniorit olivat seuraottelussa Iitti Golfia vastaan kesäkuun puolivälissä. Seuraottelut Iittiä vastaan aloitettiin vuonna 2012, joten ennen tätä oli pelattu 10 ottelua ja voitot olivat tasan 5 – 5.
Ottelupäivänä oli melkoinen tuuli ja kenttä oli talven jääpoltteen jäljiltä kuten monella muullakin kentällä melko kehnossa kunnossa. Näin myös griinit ja puttaaminen oli useimmiten onnen/epäonnen kauppaa, miten sattui kupin kohdalla sitten kääntymäänkään.

Olosuhteet olivat kuitenkin kaikille samat, joten ei kun kierrokselle. Paikalliset hallitsivat vallitsevat olosuhteet paremmin ja veivät voiton lukemin 240 – 215, kun kahdeksan (8) parhaan pistebogeyt laskettiin yhteen. Näin kiertopokaali siirtyi Lakistosta Iittiin hyllylle. Onnittelut Iitille!

Joukkueista palkittiin parhaiten onnistuneet ja meidän joukkueessamme tämä onnistuja oli Kari Kauppinen, 32 bogeypistettä. Vastaavasti Iitin joukkeen paras Hannele Yrjönen keräsi 36 pistettä.

Mainittakoon, että Iitti pelasi samanaikaisesti seuraottelun myös Kanava Golfia vastaan, minkä Iitti myös selvästi voitti.

Ensi vuonna sitten jatketaan meidän kentällämme ja sitten katsotaan, mille hyllylle se voittopokaali oikein kuuluu!

Seniorien seuraottelu Nurmijärveä vastaan 2.6.2022

​​​​​​​On se jännä, miten melkoinen hatutus voi muuttua ihan kohtuulliseksi tyytyväisyydeksi.
Jo hyvä ruoka, sauna ja kuivat vaatteet voivat saada ihmeitä aikaan.

Sääennuste lupasi sateen taukoavan torstaina 2.6. joskus kello 9 jälkeen ja jatkuvan sitten taas hyvin lievänä noin 12 jälkeen. Ennuste oli parantunut huomattavasti siitä, mitä säämiehet olivat joitakin päiviä aiemmin "luvanneet". Suur-Helsingin Golfin ja Nurmijärven golfkerhon seniorijoukkeiden välinen reikäpelikilpailu saataisiin ehkä sittenkin pelata kohtuullisessa kelissä.
​​​​​​​
28 hengen kisan pelimuodoksi on sovittu pistebogey-bestball-reikäpeli. Siis kummallakin joukkueella on seitsemän paria, jotka pelaavat omassa flaitissaan olevaa toisen joukkueen paria vastaan. Pelatun reiän jälkeen verrataan parin parempaa pistebogeytulosta flaitin toisen parin parempaa tulosta vastaan, ja paremman tuloksen saanut joukkue voittaa reiän. Pari voittaa ottelun, kun se johtaa toista paria useammalla reikävoitolla, kuin reikiä on jäljellä.

Ensimmäinen peliryhmä aloitti kello 10.00, ja pian kymmenen jälkeen paistoi aurinkokin hetken aikaa luvaten mukavaa pelipäivää. Suurin osa pelaajista oli saapunut jo hyvissä ajoin, ehkäpä luvattujen sampyläkahvien houkuttelemina. Itse asiassa olimme nurmijärveläisten seniorikapteenin kanssa jo sopineet, että jos joku jättää tulematta, niin se on sitten kyseisen joukkueen ongelma, ja orpo pelaaja joutuu yksinään pelaamaan toisen joukkueen parin parempaa tulosta vastaan. Onneksi tällaista tilannetta ei tullut vaan jokainen pelaaja saapui paikalle.

Noin kello 12 aikoihin sade jatkui, kuten oli ennustettukin, mutta sen kevyen sateen asemesta vettä tulikin jatkuvasti ja varsin runsaasti. Caddiemaster kertoi kierroksen jälkeen, että jossakin oli mitattu sateen määräksi 20 mm, ja siltä se kyllä kentällä tuntuikin. Kaikki flaitit pelasivat urheasti loppuun saakka, ja kun meidän viimeinen flaitti, viiden tunnin kierroksen jälkeen saapui klubille, oli suurin osa pelaajista ehtinyt käydä saunassa ja osa oli jo nauttimassa Luukin klubiravintolan kanapitoista lounasta. Pakko kertoa tässä vaiheessa, että kun lounaan jälkeen olin saunassa ja löylyjen jälkeen vilvoittelin pukuhuoneessa, kuulin naisten puolelta, kuinka joku kehui lounasruokaa, ja helppohan minun oli tuohon yhtyä: "Ruoka oli maukasta ja monipuolista, kiitos keittiölle!"

Entäs itse kisa sitten? No ilman tarkempia yksityikohtia, lopputulema oli SHG:lle 5,5 - 1,5. Tätä kisaa oli pelattu aiemmin kolme kertaa, ja Nurmijärvi oli voittanut ne kaikki.
Vihdoinkin voitto tuli SHG:lle. Hyvä me!
Kiitokset hyvälle joukkueelle!