Meidänkenttä - kampanja käynnistyi, pidetään huolta!

Yhteinen urakka ja yhteinen ilo = mahdollisimman hyvät pelipinnat ja roskista siisti kenttä. Tänä kesänä kampanjoidaan sen puolesta. Startti otettiin viikko sitten Lakistossa. Heti kampanjan avauspäivänä yli 120 SHG:läistä antoi lupauksen korjata omat jälkensä ja pitää huolta kentästä. Lupauksen merkkinä he saivat "Pidän huolta" -bägilätkän. Oletko jo nähnyt sellaisen roikkumassa kaverin bägissä?

"Pidän huolta" -bägilätkiä saa caddiemastereilta Luukista ja Lakistosta. Lätkääkin tärkeämpi on sen saamisen yhteydessä annettava ja allekirjoituksin vahvistettava lupaus: ”Minä lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, että pidän huolta kentästä. Korjaan jäljet ja kerään roskat. Jätän kentän vähintään siihen kuntoon, missä se oli sinne mennessäni. Jos sanani syön, niin kenttämestari minut vieköön.”

Anna lupaus, saat ainutlaatuisen vanerisen bägilätkän!

Ensimmäisenä lupauksen pääsi allekirjoittamaan senioritoimikunnan vetäjä Jesse.

Puhiksemme Pia toi kampanjapäivän lähtötiille mustia kasseja. Mitä varten?

Kasseihin hiekkaturveseosta ja matkaan mukaan!

Muutos näkyy jo!

Kenttämestarit ovat jo huomanneet muutoksen. Erityisesti Lakiston väylillä näkee, että pelaajat ovat ottaneet hiekkaturveseokset käyttöön. Turveseoksen ansiosta divotit kiinnittyvät paremmin ja paikkauksen saavat myös kolot, joihin divottia ei löydy.

Kampanja sai starttipäivänään kiitosta. SHG:n pelaajissa on jo paljon ahkeria jälkien paikkaajia ja bunkkerien huoltajia. Moni toteaa, että omien jälkien korjaaminen on perusjuttu, jonka arvo on valitettavasti unohdettu. Idea siitä, että asia tehdään näkyväksi otettiin ilolla vastaan.

Yksi pelaaja lohkaisi osuvasti, että jos äiti ei kulje perässä, on paree itse korjata jälkensä - niin kotona kuin kentälläkin.

Kenttämestari Tiina Kotajärvi antaa mustan kassin täyttönäytteen. Samanlaiset kassit ovat käytössä mm. Hirsalasta ja Viron Niitväjlassa. Kassi on siisti ja jämäkkä. Se kestää täyden täytön ja siitä on helppo kaataa hiekkaa koloon. Muista palauttaa kierroksen jälkeen!

Ota musta kassi kierrokselle mukaan

Musta kassi on kentänhoidon uusi salainen ase! Sellaisen voi napata mukaan Lakistossa kubitalon edustalta ja Luukissa ykkös- ja kymppiväylille mentäessä. Pussi täytetään hiekkaturvaseoksella, jota löytyy mustista laatikoista. Niitä on klubialueen lisäksi myös kentällä, jotta pussia pääsee täyttämään.

Kenttämestarin ohje on, että hiekkaturvetta käytetään reilusti.

1. Silloin kun maata lähtee vain hienoinen kerros eikä ole divottia aseteltavaksi

Hiekkaseos suojaa heinän kasvupistettä ja estää ruohonjuuren kuivumisen. Ruoho lähtee varmemmin uuteen kasvuun.

2. Kun maasta irtoaa kunnon divotti

Reilun paksuisessa divotissa säilyyruohon juuristo mukana. Kun divotin tamppaa paikalleen tiiviisti hiekkaseoksen kera, se ei pääse kuivumaan ja juurtuu paremmin uudestaan. Hiekkaa saa mennä myös divotin päälle.

3. Kaikissa tilanteissa

Hiekkaturveseoksella saadaan pelipinta tasaiseksi. Täyttö on erinomaisen onnistunut, kun maa on tasainen ja kuoppa pelkkä muisto vaan. Mieluummin enemmän kuin vähemmän täytettä!


Pidän huolta -bägilätkä odottaa sinua! Saat sen caddiemasterilta, kunhan ensin lupaat kautta kiven ja kannon, että pidät huolta kentästä!

Voi sitä lätkää käyttää näinkin! Kampanjan starttipäivänä lähtötiillä on kaikenlaista hulabaloota. Luostarisen Topi oli yksi kampanjamenon organisoijista.