Luontokartoituksen teko alkaa - tule mukaan talkoisiin!

Luukin ja Lakiston kentillä käynnistetään kasvi- ja eläinlajien kartoitustyö. Kutsumme kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan kartoitustalkoisiin. Osallistuminen on helppoa: bongaat kasvin tai eläimen kierroksesi aikana ja ilmoitat siitä. Ilmoittamista varten on tehty sähköiset lomakkeet, jotka löytyvät nettisivuiltamme.

​​​​​​​Kartoitus on yksi osa SHG:n ympäristötyötä ja onnistuu vain pelaajiemme avustuksella. Katso tiedot ja ohjeet alta ja ryhdy kenttäluonnon bongariksi!

Kutsumme sinut talkoisiin luonnon puolesta!

Mitä useampi silmäpari bongaa lajeja, sitä laajemmin kasvi- ja eläinlajit saadaan kartoitettua. Jos olet erityisen kiinnostunut asiasta, voit jättää mailat kotiin ja kiertää kenttää pelkästään bongaus mielessäsi. Tavoitteena on tunnistaa ja kirjata lajit kesään 2026 mennessä. Havaintojen varmistamisessa, luokittelussa ja dokumentoinnissa käytämme asiantuntija-apua.

Havaintojen ilmoittamista varten on tehty sähköiset lomakkeet

Ilmoituslomakkeet toimivat puhelimella ja tietokoneella. Voit ilmoittaa havainnostasi vaikka heti paikan päällä sen tehtyäsi tai lähettää tiedot myöhemmin kotona.

Lomakkeella kysytään lajin nimi, kenttä/paikka missä havainto on tehty ja miten varma olet tunnistamisesta. Mukaan voi liittää valokuvan.

Ilmoituslomakkeet löytyvät luontokartoituksen nettisivuilta

Ilmoituslomakkeita on kaikkiaan neljä. Yksi Luukin kasvihavainnoille, toinen Luukin eläinhavainnoille, kolmas Lakiston kasvihavainnoille ja neljäs Lakiston eläinhavainnoille. Näin helpotamme ilmoitusten tekoa ja saamme luotettavampaa aineistoa. Kaikki lomakkeet löytyvät luontokartoituksen pysyvältä sivulta, jonne on linkki suoraan SHG:n etusivulta.



Arvomme kuukausittain luontokirjoja ilmoittajien kesken

Kun jätät yhteystietosi, saat jokaisesta lähettämästäsi ilmoituksesta yhden arvontalipukkeen. Arvomme ilmoittajien kesken luontoaiheista tietokirjallisuutta. Arvontoja on kuukausittain, koko kartoituksen jatkumisen ajan.

Löydät lisää tietoa SHG:n kestävän kehityksen toiminnasta kotisivuiltamme. Klikkaa alta aiheeseen syvemmin!