Kenttämestarin terveisiä kenttien tilanteesta

Kevät tulee vauhdilla ja useat pk-seudun kentistä avaavat kenttiään tämän viikon aikana. SHG kentillä on vielä varjoisilla paikoilla lunta ja lumitilanne muutenkin on syvällä Espoon metsien siimeksessä erilainen kun rannikon kentillä koko talven aikana.

Kevät on ottanut aimo harppauksia viimeisen viikon aikana ja ensimmäiset kentät ovat jo avoinna. Golffareiden into päästä pelaamaan on kova ja kyselyitä omien kenttiemme avaamisesta ja talvehtimisesta on jo tullut.

Talvi vuorottelevine pakkas- ja vesisadejaksoineen ei ollut varsinaisesti helppo, mutta kohtuullisen hyväkuntoisia viheriöitä on lumen alta paljastunut. Aikaisin syksyllä ja sulaan maahan satanut lumi piti kuitenkin olosuhteet otollisina lumihomeelle pitkään ja syksyllä tehtyjen torjuntojen teho ehti hiipua jo kesken talven. Tämä näkyy varsinkin Luukin viheriöissä esiintyvinä tautilaikkuina. Ongelma kyllä häviää, kunhan ruoho lähtee kunnolla kasvuun, mutta pientä pomppuisuutta se aiheuttaa aluksi.

Ensimmäisten kenttien avauduttua herää myös kysymys siitä, miksi meidän kenttämme avataan vasta kaksi viikkoa ensimmäisten jälkeen? Kenttämme sijaitsevat kallioisella alueella metsien keskellä. Lunta sataa reippaasti enemmän kuin kehä kolmosen toisella puolella ja aikoinaan saveen tehdyt väylät kuivuvat keväällä hitaammin kuin nykyaikaiset hiekkaväylät. Joka vuosi, kun rannikon kentät ovat jo sulia, meillä on vielä lunta. Näin on myös tänä keväänä. Vertailua kannattaa tehdä mieluummin sijainniltaan Kehä 3 ulkopuolella sijaitseviin kenttiin, koska näillä kentillä ollaan lähempänä omien kenttiemme pienilmastoa. Yleensä meillä kentät avautuvat samoihin aikoihin. Viimeisen 10 vuoden otannalla SHG:n kentät ovat auenneet huhtikuun jälkimmäisellä puoliskolla ja näin myös tänä keväänä.

Luukissa pelaajat ovat jo pitkään päässeet ulkoiluttamaan mailojaan rangen par3 kentällä. Kenttien avautumiseenkin on enää pikku hetki. Talkoissa tavataan.


Terveisin Tiina


Luukin 13 väylä 13.4.

Lakiston 1 väylä 13.4