Kenttämestarin katsaus | Kesäkuu


Kesäkuu on vierähtänyt jo loppupuolelle ja kentät ovat parhaimmillaan. Kuivuus on hieman kurittanut kenttiä, mutta pelaamiseen kelit ovat olleet loistavat ja pelikierroksia onkin jo kertynyt liki 23000. Seuraavaksi lyhyt katsaus kentillä tähän mennessä tehtyihin sekä lähitulevaisuudessa tehtäviin toimenpiteisiin.

Miltä kentillä näyttää nyt

Touko- ja kesäkuu ovat olleet varsin lämpimiä ja vettä on kentillä tullut koko aikana vain noin 35mm. Kuivaa on ja kastelun ulkopuoliset alueet ovat jo hieman kellastuneet. Kasteluvettä on vielä riittänyt, joten viheriöt, tiit ja Lakistossa myös väylät on saatu pidettyä hyvässä kunnossa. Pelikierrosten runsaus näkyy varsinkin lyöntipaikoilla sekä Lakiston harjoitusalueilla ja siksi pelaajilta toivotaan edelleen aktiivisuutta paikkauksissa kyseisillä alueilla.

Mitä kentillä on tehty tähän mennessä

Toukokuun lopulla Lakistossa pelattiin Finnish tourin osakilpailu ja kisaviikon töihin on päässyt tutustumaan videoiden välityksellä SHG:n somessa. Aikaisia aamuja ja monenlaista tehtävää, mutta osaavan porukan kanssa on hieno tehdä hommia. Kiitos koko tiimille vielä tätäkin kautta.


Kesäkuun alussa, koululaisten kesälomien alettua, kentillä aloittivat viimeisetkin kentänhoitajat ja hoitohenkilökunta on nyt maksimimäärässään. Kentillä on ehditty leikkuiden lisäksi tekemään siimauksia, bunkkereiden kanttauksia sekä pieniä ja vähän isompiakin korjaustöitä. Esimerkiksi Luukin rangella sekä Luukin väylillä 4 ja 9 korjattiin kuivatusta.


Lakiston uudet lyöntipaikat 12(51) ja 16(45) siirtonurmetettiin toukokuun lopulla ja ne ovat heinäkuun alkupuolella valmiita avattaviksi. Tällä viikolla asennettiin 9 väylän 56 lyöntipaikalle hybridinurmi suojaamaan sitä kulutukselta. Lyöntipaikka avataan ensi viikolla ja kuulemme mielellämme pelaajien kommentteja siitä.

Mitä kentillä tehdään seuraavaksi

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Lakistossa hoidetaan viheriöitä tehostetusti. Aluksi viheriöt pystyleikataan ja holkitetaan pienillä holkeilla. Sen jälkeen ne kylvetään rönsyröllillä, hiekoitetaan ja harjataan, lopuksi jyrätään. Näillä toimenpiteillä halutaan lisätä rönsyröllin osuutta viheriöillä sen paremman talven- ja tautien keston vuoksi. Töiden nopeuttamiseksi ja jotta aiheuttaisimme pelille mahdollisimman vähän häiriötä, on maanantai ja tiistai aamuista varattu aikoja kentänhoidolle klo 10:00 saakka.


Samalla viikolla Lakistossa kaivetaan kentän avo-ojia auki. Työ tapahtuu enimmäkseen pelialueiden ulkopuolella, joten peliin siitä ei aiheudu merkittävää haittaa. Luukissa tehdään keskiviikkona koekaivuita 15 viheriön suunnitellun lammen laajennuksen alueella.
Heinäkuun toisella viikolla keskitytään perushoitoon ja SHG:n mestaruuskilpailuihin, mutta kolmannella viikolla Luukissa pystyleikataan, ilmastetaan ja hiekoitetaan viheriöt. Myös siellä varataan kentänhoidolle lähtöaikoja työn ja pelin sujuvoittamiseksi.
Neljäs viikko on jälleen kummallakin kentällä perushoitoviikko. Väylien toinen lannoitus tehdään kelien mukaisesti heinäkuun aikana, joten tarkkaa viikkoa tai päivämäärää toimenpiteelle ei voi antaa. Toimenpiteiden aikataulusta löytyy tarkempaa tietoa nettisivuilta.

Terveisin,

Kenttämestari Tiina

Lakiston 9. reiän 56 tiipaikalla oleva hybridinurmi