Seuraottelu? Onko niihin osallistuminen vaikeaa tai kallista lystiä?

SHG:n kapteeni kertoo seuraotteluista.

Hyvä seuran jäsen! ☀️⛳️

Olen Sami Kangas, seuran edellisessä syyskokouksessa valittu uusi kapteeninne. Minusta ja ajatuksistani voi lukea lisää juuri ilmestyneestä Look In Golfista. Lähestyn teitä nyt uutiskirjeen muodossa, kun haluan jakaa tietoa seuraotteluista kaikille varmistaakseni, että kaikilla on tasapuoliset mahdollisuudet nauttia seuramme jäseneduista.

Mikä on “seuraottelu”? Seuraottelussa sanansa mukaisesti kaksi tai useampi golfseura pelaavat golfia ottaakseen mittaan toistensa päivän pelikunnosta. Usein seuraotteluissa voittaja saa haltuunsa sovitun kiertopalkinnon ja saa kaivertaa siihen todistuksen kunniakkaasta saavutuksestaan. Joihinkin otteluihin voi sisältyä perinteitä parhaiden yksilösuoritusten palkitsemisesta, vaikka erityisesti seuraotteluissa pääosaan nousee itse osallistuminen ja uusien ihmisten tai vanhojen tuttujen tapaaminen. Kaikkiin otteluihin sisältyy myös ruokailu, minkä yhteydessä on mukava jatkaa seurustelua. Monilla seuraotteluilla on pitkät perinteet ja yleisenä periaatteena on, että vuoro vuosina vieraillaan otteluun osallistuvien kotikentillä ja järjestelyvastuu lankeaa kotijoukkueelle. Vierasjoukkue hoitaa itsensä paikalle ja pyrkii antamaan mahdollisimman hyvän vastuksen kotieudusta nauttiville emännille ja isännille. Meillä seuraottelut pelataan kahden tai kolmen seuran keskenäisinä kamppailuina.

Vaikka otsikon mukaiseen kysymykseen on yksi lyhyt ja ytimekäs vastaus: “Ei!”, niin ajattelin kertoa hiukan enemmän seuraotteluista. Seuraottelut pelataan täysin tasoituksin, tai vastaavin järjestelyin yhtä edustusjoukkueella pelattavaa poikkeusta lukuunottamatta. Muissa yleisensarjan sekä kaikissa senioreiden seuraotteluissa huomioidaan pelaajien tasoitukset, siten että ottelut lähtökohtaisesti olisivat kaikkien pelattavissa ja niissä ratkaisisi päivän onnistuminen ennemmin kuin kilpapelaajien osallistumisaste. Usein pelataan pistebogia, mutta joukkoon mahtuu myös mm tasoitukseton reikäpeli, missä peliparit tai ottelut määritetään siten, että pelaajilla on suurinpiirtein sama tasoitus.

Seuramme jäsenet voivat ilmoittautua seuraotteluihin kilpailu- ja tapahtumakalenterin kautta. Pelaava kokoonpano pyritään kaikissa otteluissa muodostamaan siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen pääsee pelaamaan seuraotteluita kauden aikana. Meille on erityisen tärkeää pyrkiä tasapuoliseen osallistumiseen seuraotteluissa, koska meillä otteluihin osallistuminen ei maksa pelaajalle mitään. Yleiset ottelumme toimivat vastavuoroisuus periaatteella eli järjestävä seura tarjoaa tapahtuman ja senioripeleissä toimikunta maksaa osallistujien greenfeet sekä mahdolliset kilpailumaksut pakettina. Kaikkiin seuraottelutapahtumiin sisältyy myös ruoka.

Minulta monesti kysytään, että miksi kannattaisi liittyä SHG:n jäseneksi, niin yleensä vastaan, koska meillä on hyvä porukka ja seurassa hyvä tekemisen meininki sekä sitä myöten paljon tapahtumia. Toisaalta, voisin vastata täysin matemaattisesti, että jos maksat meidän seuran jäsenmaksun ja osallistut vaikka tämän vuoden Kymen Golffin seuramatsiin, niin olet rahallisesti jo voitolla - puhumattakaan ainutkertaisesta tapahtumakokemuksesta!

Tänä vuonna lähdetään 22.7. varhain aamulla yhdessä bussilla Kotkan Mussaloon pelaamaan kenttä, jonka myös Rory McIlroy on nuorena golffarina pelannnut - paikan päällä perinteikäs ja kunniakas Kymen Golf pitää meistä hyvää huolta ja antaa varmasti kovan pelillisen vastuksen. Ottelu pelataan yksilöllisenä pistebogi kisana. Osallistujien määrästä riippuen kapteenit päättävät kuinka monen parhaan tulos lasketaan mukaan joukkuetulokseen. Jos pelaajia joudutaan karsimaan, niin tänä vuonna tässä ottelussa etusijalle menevät yhteiseen bussikuljetukseen osallistuvat. Bussien pysäkit sovitaan mahdollisimman hyviksi kaikkien osallistujien kesken.

Kuinka siis toimin?

Avaa tapahtumakalenteri meidän verkkosivuilta. Valitse itsellesi sopivat tapahtumat ja ilmoittaudu niihin. Jos tapahtumat ovat suosittuja ja niihin tulee ns ylitarjontaa pelaajista, silloin järjestämme niin, että mahdollisimman moni pääsee kauden aikana osallistumaan. Pelaajille pyritään vahvistamaan osallistuminen 1-2 viikkoa ennen tapahtumaan sekä samalla toimitetaan tarkempia toimintaohjeita.


[Linkki kalenteriin: https://shg.fi/fi-fi/article/etusivu/tapahtumakalenteri/270/]


Kaikissa seurojen välisissä otteluissa lukee tapahtuman nimessä: Seuraottelu.

Mitataan tänä vuonna myös jäsenistön kiinnostusta seuraotteluihin ja selvitetään samalla onko niille kysyntää tai toivovatko jäsenemme paremminkin jotain muunlaista toimintaa.

Terkuin Sami

P.S. Muista ilmoittautua talkoisiin nettisivujen kautta, Lakisto 22.4. ja Luukki 29.4.

P.S. Olen perustanut seurallemme verenluovuttajien ryhmän “SHG”, minkä voit ilmoittaa seuraavan luovutuksesi yhteydessä. Tästä lisää myöhemmin ❣️