Toimarin ja puhisten mietteitä SHG:n syyskokousten alla

Hotelli Korpilammella tiistaina 29.11. järjestettäviin SHG:n syyskokouksiin odotetaan tavallista suurempaa osallistujamäärää - onhan kokousten asialistoilla kiinnostavia ja tärkeitä aiheita. Tässä jutussa toimitusjohtaja Jarkko Raski, osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jouko Laitinen ja seuran puheenjohtaja Pia Vilmi kertovat ajatuksiaan kokousten alla.

Voit ilmoittautua kokouksiin mukaan jutun lopusta löytyvistä linkeistä. Ilmoittaudu keskiviikkoon 23.11. mennessä, jotta osaamme varautua kokoustarjoiluihin.
​​​​​​​

Takana on aktiivinen ja monin puolin onnistunut golfkausi. Toimitusjohtaja Jarkko Raskilla on päällimmäisenä mielessään 100 osakkeen onnistunut uusanti.

- Teimme vuonna 2021 tiivistä strategiatyötä yhtiön ja seuran luottamushenkilöiden ja meidän palkattujen kesken ja se kantaa hyvää hedelmää. Meillä on selkeä tavoite ja sen myötä yhteinen sävel yhtiön ja seuran toiminnan kehittämiseen. Siitä hyvä osoitus oli vuosi sitten yhtiökokoukselta saatu vahva kyllä osakeannille, Raski toteaa.

SHG:n osakeanti herätti suurta kiinnostusta. Annin ensimmäiset 50 osaketta myytiin muutaman viikon aikana helmikuussa ja toinen saman suuruinen määrä kävi kaupaksi jopa hieman nopeammin lokakuulla.

- Olemme erittäin tyytyväisiä annin onnistumiseen, Raski sanoo. Se kertoo, että SHG on golfyhtiönä kiinnostava ja meihin sekä uskalletaan että halutaan sitoutua.

Yhtiökokoukselle esitetään osakkeiden enimmäismäärän korotusta

Vuoden 2022 kevätkokousten yhteydessä esiteltiin SHG:n uutta strategiaa. Yhtiökokoukselle tuotavat ehdotukset pohjautuvat siihen.

Syksyn 2022 yhtiökokouksen asialistalla on jälleen osakeasiaa. SHG Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Laitinen kertoo hallituksen valmistelemista esityksistä.

- Olemme punninneet huolella, minkä suuruinen osakaspohja nykyisen 1200 osakkeen asemesta olisi osakkaiden ja kenttäyhtiön näkökulmasta optimaalinen, Laitinen sanoo.

- Hallituksessa on päätetty pitää pelioikeuksien kokonaismäärä vakiona eli muita pelioikeuksia on aina sitä vähemmän mitä suuremmaksi osakkeiden määrä kasvaa. Haluamme, että pelikierrosmäärä on ennustettava ja tasapainoinen omien pelaajien ja muiden kesken. Kulunut pelikausi osoitti päätettyjen toimenpiteiden vieneen kenttien käyttöä oikeaan suuntaan.

Laitinen toteaa, että osakepelaajien osuuden kasvattaminen on pitkän aikavälin suunnitelma, jossa edetään osakkaiden tahdon mukaan.

- Kokouksessa ehdotetaan yhtiöjärjestyksessä olevan osakkeiden enimmäismäärän kasvattamista. Se ei vielä sellaisenaan tarkoita osakkeiden määrän kasvua, sillä mahdollisista osakeanneista päätetään yhtiökokouksissa erikseen, Laitinen sanoo.

SHG:n päätösvalta vahvasti pelaajien käsissä

Laitinen kertoo, että hallitus tuo kokoukselle ehdotuksen muutoksesta, joka vahvistaa henkilöosakkaiden asemaa ja päätösvaltaa SHG:ssä entisestään.

- Yhtiöjärjestyksemme on laadittu niin, että päätösvalta on haluttu turvata yksittäisille osakkeita hankkineille pelaajille. Pidämme tärkeänä, että tämä varmistetaan kaikin keinoin jatkossakin.

Jouko Laitinen on toiminut SHG Oy:n hallituksen puheenjohtajana vuoden 2022 alusta lähtien. Hallituksen edellinen puheenjohtaja Jarmo Leiniö on jatkanut hänen työparinaan, varapuheenjohtajan roolissa.

Seuratoiminnalla halutaan tavoittaa yhä useampi jäsen

SHG ry:n eli seuratoiminnan vetovastuussa on vuoden 2022 alusta lähtien toiminut Pia Vilmi. Hän on myös osakeyhtiön hallituksen jäsen.

- Seuran rooli SHG-yhteisössä on edistää kaikkien jäseneksi liittyneiden pelaajien asiaa, olivatpa he osakkaita tai muilla pelituotteilla pelaavia. Osakkaiden etu on, että yhteisössä on osakkeen vuokraamisesta kiinnostuneita pelaajia – ja jäsenpelaaja hyötyy siitä, että voi halutessaan hankkia osakkeen tai pelioikeuden tutulta kentältä, Vilmi toteaa.

Päättynyt kausi 2022 oli seuratoiminnassa aktiivinen. Eri tapahtumiin, koulutuksiin, kisoihin ja muihin aktiviteetteihin osallistui satoja SHG:läisiä.

- Löysimme uudenlaisia tekemisen tapoja ja onnistuimme tarjoamaan iloa, oppia ja jännitystä useammille kuin koskaan aiemmin. Esimerkiksi Golfarina kehittyminen –projektissa tuotetut opetusvideot ovat keränneet jo lähes 13.000 katselukertaa, Vilmi kertoo.

Hän toteaa, että ensi vuoden suunnitelmissa tavoitteet ovat taas hitusen korkeammalla, jotta jäsenyys tuottaisi hyötyä mahdollisimman monelle.

Jäsenmaksu ennallaan, kapteeni vaihtuu

Pia Vilmi kertoo, että yhdistyksen kokoukselle ehdotetaan jäsenmaksun säilyttämistä nykyisellään.

- Kauden 2023 toimintasuunnitelma ja budjetti on laadittu nykyisen pohjalta. Haluamme satsata junioritoiminnan ja kilpagolfin kehittämiseen pitkäjänteisesti. Seuran palveluja ja tarjontaa klubigolfareille pyrimme kehittämään sisällöllisesti.

Seuralle iso asia on kapteenin vaihtuminen. Vuodesta 2015 SHG:n kapteenina toiminut Timo Keltanen jättää pestin ja uudeksi kapteeniksi on kokouksessa ehdolla Sami Kangas.

- Samilla on jo suunnitelmia valmiina ensi vuodelle, Pia kertoo. Timo voi huoletta luovuttaa kapteenin vaativan ja tärkeän roolin hänelle. Uskon, että kapujen vahdinvaihto sujuu mainiosti. Kunhan kokous ensin tekee valinnan!

Ilmoittautuminen: osakeyhtiön kokous

Ilmoittautuminen: seuran kokous

Huomaathan, että ilmoittautumista varten sinun pitää olla kirjautuneena sivustolle. Tervetuloa kokouksiin!