SHG:n naisille kultaa seurajoukkueiden SM-kisoissa

Naisten joukkue uusi Suomen mestaruuden toista vuotta peräkkäin. Kilpailu käytiin viikonloppuna Kullo Golfissa.

Seurajoukkueiden SM-kisat pelattiin helteisessä säässä Kullo Golfissa 27. - 28.8.2022. Suomen mestaruuden jo toisena vuotena peräkkäin voittaneessa naisten joukkueessa pelasivat Tia Teiniketo, Reetta Teräväinen ja Hanna-Leena Ronkainen.


Kilpailussa pelattiin lauantaina aamulla foursome, jossa parina olivat Tia ja Hanna-Leena. Pelimuotoa, jossa lyödään palloa vuorotellen, pidetään yhtenä vaikeimmista ja par-tuloksen pelannut pari oli varsin tyytyväinen suoritukseensa. Iltapäivällä joukkueparin muodostivat Reetta ja Hanna-Leena ja pelimuotona oli fourball. Tässä pelimuodossa kumpikin pelaa omaa palloaan ja parempi tulos jokaiselta reiältä lasketaan. Pelimuoto antaa mahdollisuuden erilaisille pelitaktiikoille ja tällä parilla sattuivatkin birdiet eri väylille. Korttiin lipsahti yksi bogi, mutta Reetan neljällä ja Hanna-Leenan kolmella birdiellä saatiin tulos -6 ja joukkue oli ensimmäisen päivän jälkeen jo melko ylivoimaisessa 14 lyönnin johtoasemassa.


Sunnuntaina vuorossa oli single lyöntipelit, jossa SHG:n joukkueella oli kaikki kolme pelaajaa kentällä ja kahden parhaan tulos laskettiin mukaan. Hanna-Leena ja Tia pelasivat tulokset +4 ja Reetta +5. Voittomarginaali kasvoi näillä tuloksilla 18 lyöntiin ja joukkue pääsi skoolaamaan selkeälle Suomen mestaruudelle!


Naisten joukkueessa pelasivat vasemmalta alkaen Reetta Teräväinen, Tia Teiniketo ja Hanna-Leena Ronkainen.

Joukkueen kapteeni ja lauantaina kaksi kierrosta urakoinut Hanna-Leena oli erittäin tyytyväinen joukkueen peliin: "Meillä on niin mukava tiimihenki ja varmasti sopiva yhdistelmä kokemusta ja nuorta innokkuutta. On ilo päästä pelaamaan näiden nuorten tyttöjen kanssa. Tian kanssa valittiin juuri oikea taktiikka parillisten ja parittomien reikien avausten suhteen ja pääsimme hyödyntämään kummankin vahvuuksia. Reetan kanssa taas onnistuimme loistavasti tekemään birkut eri väylille ja pelasimme hienon tuloksen -6."


Miesten mestaruuden vei selkeästi naapuriseura Nurmijärvi Golf. SHG:n miehet jäivät tällä kertaa ilman mitalia sijalle 5. Joukkueessa pelasivat Jarkko Raski, Tuomas Salminen, Mikael Salminen, Juho Rintala ja Ville Järvinen.


TULOKSET