SHG:n mestaruudet ikäkausisarjoissa ratkottu

SHG:n ikäkausimestaruuskisoissa pelattiin yhteensä kahdeksassa eri sarjassa: M80, M70, M60, N60, M50, N50, M25 ja juniorit.

Ensimmäisenä oli vuorossa M80 ja M70 sarjat, jotka pelattiin torstaina ja perjantaina 11.-12.8. Torstain avauskierros pelattiin Lakistossa ja toisena päivänä jatkettiin Luukin puolella.

M80 sarjassa ensimmäisenä päivänä hienon tuloksen 84 pelannut ja sillä kaulaa muihin pelaajiin ottanut Antero Ullakko piti johtoasemansa loppuun asti pokaten kultaa. Hopealle sijoittui Eero Lilja ja pronssia otti Valto Heikkonen.

1. Antero Ullakko 84-93

2. Eero Lilja 98-88

3. Valto Heikkonen 98-93

M70 sarjassa voitosta käytiin tiukka kamppailu viimeiselle reiälle asti. Voiton otti lopulta päätöspäivään kärjestä lähtenyt Raimo Lähdemaa kahden lyönnin erolla. Hopealle sijoittui Ismo Stenberg ja prossille Matti Andersson.

1. Raimo Lähdemaa 74-82

2. Ismo Stenberg 84-74

3. Matti Andersson 84-76

M80 sarjan mitalistit vasemmalta: Eero Lilja, Antero Ullakko, Valto Heikkonen

M70 sarjan mitalistit vasemmalta: Matti Andersson, Raimo Lähdemaa, Ismo Stenberg

Viikonloppuna 13.-14.8 mestaruuksien selvittelyä jatkettiin helteisessä kelissä sarjoissa: M60, N60, M50, N50, M25 ja juniorit. Lauantain avauskierroksella kenttänä toimi Luukki ja sunnuntaina jatkettiin Lakistossa.

M60 sarjan voittoon pelasi ainoana pelaajana molempina päivinä 80 lyönnin rajan rikkonut Ari Tarkkanen. Hopea taistelu kääntyi Pasi Oleniuksen nimiin ja pronssimitali ripustettiin Erkki Kukkosen kaulaan.

Skumppatarjoilustakin päästiin nauttimaan molempina päivinä, kun M60 sarjassa nähtiin peräti kaksi hole-in-onea viikonlopun aikana. Ensimmäisenä pelipäivänä holarin onnistui tekemään Risto Lehtinen Luukin 2. väylällä. Toisena pelipäivänä vuorossa oli Veli Solehmainen Lakiston 10. väylällä.

1. Ari Tarkkanen 77-78

2. Pasi Olenius 80-80

3. Erkki Kukkonen 79-83

N60 sarjassa voittoa pääsi juhlimaan Ritva Kurki, joka onnistui hienosti varsinkin ensimmäisellä kierroksella pelaten oman henkilökohtaisen ennätystuloksensa 80 lyöntiä. Hopealle tuli Sirpa Ärmänen ja pronssille kiri Leena Tillgren.

1. Ritva Kurki 80-86

2. Sirpa Ärmänen 91-92

3. Leena Tillgren 99-87

M60 sarjan mitalistit vasemmalta: Erkki Kukkonen, Ari Tarkkanen, Pasi Olenius

N60 sarjan mitalistit vasemmalta: Leena Tillgren, Ritva Kurki, Sirpa Ärmänen

M50 sarjassa kultaa otti Tommi Andersson. Tommi totesi pelinsä kulkeneen mainiosti ja tulokset kertovat samaa. Tasaisen varmasti pelannut voittaja selvitti molemmat kierrokset vakuuttavasti 73 lyönnillä. Hopeasta käytiin tiukempi kamppailu, joka ratkesi vasta ensimmäisellä uusintareiällä upean birdien tehneen Hannu Lahtelan hyväksi. Pronssille sijoittui Janne Kekkonen.

1. Tommi Andersson 73-73

2. Hannu Lahtela 80-73

3. Janne Kekkonen 73-80

N50 sarjassa mestaruutta pääsi juhlimaan ensimmäisellä kierroksella hienon tuloksen 79 pelannut ja sillä selvää eroa kilpakumppaneihin ottanut Kirsi Huikarinen. Hopealle sijoittui Minna Mäkinen ja pronssia otti Päivi Andersson.

1. Kirsi Huikarinen 79-89

2. Minna Mäkinen 86-91

3. Päivi Andersson 86-97

M50 sarjan mitalistit vasemmalta: Hannu Lahtela, Tommi Andersson, Janne Kekkonen

N50 sarjan mitalistit vasemmalta: Minna Mäkinen, Kirsi Huikarinen, Päivi Andersson

M25 sarjassa jännittävä voittotaistelu ratkesi vasta viimeisellä reiällä. Voittoon nousi mainiolla kirillä vielä ensimmäisen päivän jälkeen mitalisijojen ulkopuolella ollut Lauri Linna, jonka toisen kierroksen tulos 74 oli selvästi päivän paras. Hopealle tuli Lauri Viitala ja pronssia otti Anssi Kesti-Helia.

1. Lauri Linna 77-74

2. Lauri Viitala 74-78

3. Anssi Kesti-Helia 76-80

Junioritkin pääsivät viikonloppuna pelaamaan seuran mestaruudesta monen vuoden tauon jälkeen hieman muokatulla pelimuodolla. Neljä innokasta pelaajaa starttasi kisaan, joka pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä. Tasoituksellisen sarjan voitti Lauri Ahti ja parhaan scr tuloksen pelasi Emil Mauro.

M25 sarjan mitalistit vasemmalta: Lauri Viitala, Lauri Linna, Anssi Kesti-Helia

Ryhmäkuvassa innokkaat juniorikisaajat vasemmalta: Emilie Karttunen, Emil Mauro, Lauri Ahti, Emil Wilen

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Tulevana viikonloppuna jatketaan SHG:n mestaruuksien selvittämistä miesten ja naisten yleisissä sarjoissa.