SHG:n henkilöstö ja vapaaehtoiset kokoontuivat kauden 2023 käynnistykseen

Olipa melkoinen kuhina ja puheensorina, kun yli 50 SHG:läistä kokoontui käynnistämään kautta 2023. Henkilöstön ja vapaaehtoisten yhteinen kick-off-tilaisuus järjestettiin, jotta kauden teemat ja painopisteet tulisivat tutuiksi. Ennen kauden alkua järjestettävä tilaisuus on ainutlaatuinen mahdollisuus tavata koko porukan kesken. Paikalla oli koko toimiston väki, caddiemastereita, kenttähenkilökuntaa, valvojat, tuomarit, seuran johtokunta, yhtiön hallitus ja kaikkien toimikuntien jäseniä.

Yli 50 SHG:läistä osallistui lauantaina 1.4. järjestettyyn kauden 2023 kickoffiin. Kuvan otti tilaisuutta emännöinyt seuran puheenjohtaja Pia Vilmi.

Vaikka lunta on vielä maassa, kauden alkuun varaudutaan jo. Kentille ei vielä pääse, mutta Luukin par3-rata on jo avattu innokkaimmille. Talkoot järjestetään viime vuoden tapaan sekä Luukissa että Lakistossa. Niistä ilmoitetaan heti kun päivät selviävät. Toiveena on runsas osanotto, töitä riittää!

Caddiemastereista puolet on uusia ja puolet vanhoja tuttuja. Caddiemastereiden toiminnasta vastaava Tuomas Salminen esitti kick-offissa toiveen, että kauden alkaessa caddiemasterilla käyntiin varattaisiin hieman enemmän aikaa. "Uudelle caddiemasterille ei riitä, että ovelta käydään huutamassa lähtöaika. Naamaa olisi hyvä näyttää kunnolla ja nimikin olisi kiva," Tuomas vinkkaa.

Kentänhoitoon ympäristötoimien dokumentointia

Myös kentänhoitoon on rekrytoitu uutta porukkaa. Heistä monelle kentät ovat kuitenkin ennalta tuttuja ja siitä on paljon hyötyä.

Kenttämestari Tiina Kotajärvi kertoi kick-offissa, että kauden 2023 erityistavoitteena on kestävän kehityksen sovelluksen käyttöönotto. "Trine Leisso valmisteli vuonna 2021 caddiemastertyönsä ohella OnCource -nimisen sovelluksen käyttöönottoa SHG:ssä. Tällä kaudella otamme sen aktiivisempaan käyttöön," Tiina kertoo.

OnCource on Golfliiton tukema, kaiken kokoisille golfkentille soveltuva työkalu, joka edistää kestävän kehityksen mukaista kentän hoitoa ja helpottaa toiminnan seurantaa ja siitä raportointia. "Meillä on jo ollut ympäristöjärjestelmä käytössä, mutta systemaattinen dokumentointi yhteen paikkaan on puuttunut," Tiina toteaa. "OnCource-ohjelma auttaa asioiden kirjaamisessa ja sen myötä näemme paremmin nykytilanteen ja asiat, joita pitää vielä kehittää."

Valvojien toimintaedellytyksiä kehitetään

Toimitusjohtaja Jarkko Raski kertoi valvojatoiminnasta, jonka tarkoituksena on auttaa kenttää rullaamaan. Valvojat ovat SHG:läisiä, jotka sitoutuvat tekemään valvontavuoroja toimiston kanssa sovitun aikataulun mukaan.

"Valvojan työ on tärkeää ja hyödyllistä," Raski toteaa. "Kaudella 2023 valvojatyön organisointi otetaan toimiston vastuulle, pyrkimyksenä on ohjata toimintaa tehokkaammin niihin ajankohtiin, jolloin valvojia erityisesti tarvitaan. Valvojat saavat autoonsa aiempaa jämäkämmät varusteet, mm. tapaturmien varalta."

Uusi kapteeni rakentaa seurayhteistyötä

Uudeksi kapteeniksi viime syksynä valittu Sami Kangas kertoi kick-offissa, että hänen yhtenä tavoitteenaan on edistää kohtaamisia muiden uusmaalaisten seurojen kanssa. Tämä käynnistyy jo ennen kauden alkua, kun kymmenkunta uusmaalaisten seurojen kapteenia saapuu Samin kutsumaan tilaisuuteen keskustelemaan kapteeniudesta ja yhteistyöstä.

Toimikuntien ohjelmat valmiina

Jäsentoimintaa ja tapahtumia järjestävien toimikuntien vetäjät nostivat kick-offissa kukin muutaman esimerkin tulevan kauden toiminnasta. Junioritoimikuntaa luotsaava Jorma Lammila kertoi, että kesäkuun alkuun järjestetään junnujen päiväleiri, joka on suunnattu jo aktiivisesti pelaaville junnuille. Sari Kangas kertoi naistoimikunnan puolesta, että vuoden verran tauolla ollut Eclectic-kisa palaa ja MimmiMaraton tulee uudistettuna takaisin naisten tapahtumakalenteriin. Senioritoimikunnan Jari Petersen-Jessen oli iloinen voidessaan ilmoittaa, että SHG:n sennujen "ystävyysseurojen" rinkiin on liittynyt vääksyläinen KanavaGolf. Kehity golfarina -projektissa jatketaan teematuntien ja opetusvideoiden tekemistä ja projektin vetäjä Pauliina Isomäki kertoi, että uutuutena tuodaan pelistrategiaan liittyvää tarjontaa.

Kilpapelaamista seurassa ja liiton kisoissa

Kilpailutoimikunnan jäsen Mappe Ervasti nosti tulevan kauden kilpailuista esille pitkän tauon jälkeen palaavan Lippukilpailun. Se on yksilökisa, jossa jokainen saa käyttää tasoituksensa mukaisen määrän lyöntejä. Kun lyönnit loppuvat, viimeisen pallon paikalle pannaan lippu maahan. Pisimmälle edennyt voittaa.

Tuomarien ja edustuspelaajien toiminnasta vastaava Markko Salminen kertoi, että seuratuomarikortin omaavia SHG:läisiä on yli 30 henkilöä. Aktiivisesti tuomarointia tekevät kokoontuvat toukokuun alussa kertaamaan tuomaroinnin periaatteita, katsomaan kisakalenteria ja jakamaan tuomarointivuoroja. Edustuspelaajien ryhmässä on 19 pelaajaa - joka on viisi enemmän kuin viime vuonna - ja Markko kertoi, että pelaajat ja edustuspelaajaryhmän käytännöt esitellään SHG:n nettisivuilla. Tässä linkki kilpapelaamisen sivuille.


Tässä oli muutamia nostoja kick-offissa esitellyistä kauden uutuuksista. Lisäksi kick-offissa käytiin läpi kauden 2023 pääteemaa #meidänkenttä. Katso siitä tehty erillinen juttu tästä.