SHG:n Hanna-Leena Ronkainen ja Kim Koivu voittoihin Lakiston Finnish Tourilla.

Lakiston kentällä viime viikon lopulla pelattu Finnish Tour keräsi pelaajilta kiitosta. Kenttä on huippukunnossa kuului useasta suunnasta.

Voittajan on helppo hymyillä. Kuvassa naisten sarjan voittaja Hanna-Leena Ronkainen sekä yleisen sarjan voittaja Kim Koivu. Kuva: Mikko Sintonen

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crispin kuudennesta osakilpailusta tuli melkoinen jännitysnäytelmä, kun yleisen sarjan viisi parasta pelaajaa mahtui kolmen lyönnin sisään ja voitto ratkesi vasta uusinnan jälkeen.

Suur-Helsingin Golfin Lakiston huippukuntoisella kentällä pelatussa kisassa voiton vei lopulta kolminkertainen Challenge Tour -voittaja Kim Koivu, joka päihitti uusinnassa Teemu Bakkerin. Sekä Koivu että Bakker päätyivät 54 reiän jälkeen tulokseen yhdeksän alle parin.

Uusintareikänä pelattiin Lakiston 18. reikä, joka on noin 490 metriä pitkä par 5. Kummatkin pelaajat pääsivät kakkoslyönnillä noin 15 metrin päähän reiästä, puttietäisyydelle. Kim Koivu oli ensimmäisenä vuorossa ja upotti oman puttinsa sisään. Kun Bakker ei onnistunut eagle-yrityksessään, pääsi Koivu juhlimaan voittoa.

Kolmanneksi yleisessä sarjassa sijoittui Joachim Altonen, joka jäi uusinnasta vain lyönnin päähän. Lähellä uusintaa oli myös SHG:n oma mies Tuomas Salminen, joka kuitenkin sortui viimeisellä bogiin ja jäi neljänneksi tuloksella seitsemän alle.

Naisten sarjan voitti Suur-Helsingin Golfissa muun muassa opetustehtävissä työskentelevä Hanna-Leena Ronkainen, joka päätyi tulokseen par (67-75-71). Hän pelasi päivän parhaan tuloksen kaikkina kolmena pelipäivänä. Toiseksi sijoittui Viipurin Golfin Ada Huhtala kuusi lyöntiä heikommalla tuloksella.

"Oli kiva pelata kun kenttä oli hienossa kunnossa ja tuttuja kasvoja kannustamassa. Erityisen hienoa oli onnistua kotikentällä ja voittaa kilpailu pitkästä aikaan" kiitti Hanna-Leena kiitospuheessaan.

Kilpailu keräsi kiitosta niin pelaajilta kuin järjestävältä kilpailuorganisaatiolta. " SHG:ssä on mukava ja helppo järjestää kilpailuita kun kaikki toimii. Kenttä on hienossa kunnossa, osaavia vapaaehtoisia on riittävästi ja ravintolapalvelut toimivat." totesi kiertuettä pyörittävä Jani Perttilä palkintojenjaon yhteydessä.

"SHG on yksi Suomen menestyneimmistä kilpagolf seuroista ja kilpagolf on aina kuulunut seuramme ydintoimintoihimme. Järjestämme kansallisen tason kilpailuja suurella ylpeydellä ja näin osaltamme haluamme olla tukemassa ja mahdollistamassa Suomen kilpagolfia. Kenttähenkilökuntamme osoitti jälleen uskomattoman hienoa ammattitaitoa kentän virityksessä, josta pääsemme nyt kilpailun jälkeen kaikki SHG:n pelaajat nauttimaan. Suuret kiitokset vielä seuran ja yhtiön puolesta vapaaehtoisille, joita ilman näitä kisoja ei saada vietyä läpi näin jouhevasti" totesi yhtiön toimitusjohtaja Jarkko Raski kilpailun jälkeen.


Finnish Tour 6 tulokset