SHG taas otsikoissa - jälleen hyvä vuosi takana

Viime viikolle osui kaksi tapahtumaa, joissa summattiin SHG:n viime aikaista toimintaa. Kauppalehti Option huhtikuun numerossa julkaistiin toimitusjohtaja Jarkko Raskin haastattelu ja liki samaan aikaan yhtiön ja seuran vuosikokouksissa pantiin viime vuotta pakettiin.

Kauppalehti Option juttu oli otsikoitu raflaavasti. Lehden nettiversiossa otsikoitiin: "Mitä ihmettä Suur-Helsingin Golf tekee toisin? Golf-osakkeet ovat usein riesa, mutta SHG:n osakkeet ovat menneet kuumille kiville." Paperilehden juttu oli sisällöltään sama, mutta sen otsikkoon oli kiteytetty asia hieman toisin: "Osakkaiden ehdoilla. Golfosakkeiden kauppa on muualla jumissa mutta Suur-Helsingin Golf suunnittelee jo kolmatta antia."

Osakkaan ja pelaajan kuuleminen ratkaisevaa

Kauppalehden toimittaja Paula Nikula summaa jutussaan, että golfyhtiö menestyy, kun se kehittää toimintaansa osakaspelaajia aidosti kuunnellen ja heidän etuaan kasvattaen. Tätä toteutettiin hänen mielestään viime vuonna esimerkiksi silloin, kun yhtiöjärjestykseen tehtiin muutos, jossa yksittäisen osakkaan äänivalta rajattiin korkeintaan viiteen. Se oli henkilöosakkaiden valtaa vahvistava päätös.

Viime vuonna toteutetut, onnistuneesti loppuunmyydyt osakeannit saavat pitkän palstatilan ja jutussa kerrotaan myös SHG:n käytännöstä ottaa vastaan osakkeita kuolinpesiltä sekä niiltä, joiden terveys ei enää mahdollista pelaamista.

Toimitusjohtaja Raski pääsee jutussa kertomaan SHG:n tavoitteesta rakentaa pitkäaikaisia suhteita pelaajien kanssa. Tätä edistetään mm. kenttien systemaattisella kunnossapidolla, aktiivisella opetustoiminnalla ja tarjoamalla erilaisia tapoja hyödyntää osaketta pelaamiseen, esimerkiksi jakamalla osake kahden perheenjäsenen kesken.

Kauppalehden nettisivuilla pääsee lukemaan tarinaa Suur-Helsingin Golfista. Juttuun on haastateltu toimitusjohtaja Raskia. Juttua pääsevät lukemaan Kauppalehden tilaaja-asiakkaat.

Kasvun strategiasta laadun strategiaan

Liki samaan aikaan kun Kauppalehden jutut julkaistiin, järjestettiin SHG:n kevätkokoukset Korpilammella. Kokouksissa käsiteltiin vuosikertomukset ja tilinpäätökset ja myönnettiin vastuuvapaus niin osakeyhtiön kuin seurankin hallituksille.

Kenttäyhtiön kokouksessa kiinnitettiin huomiota siihen, kuinka SHG on viiden viime vuoden aikana nostanut liikevaihtonsa 1,2 miljoonasta eurosta 1,6 miljoonaan. Kasvu on ollut keskeisenä tavoitteena ja nyt odotetaan, että vahvistuneilla resursseilla mahdollistetaan laadun parantaminen.

Seuran kokouksessa todettiin tyytyväisyydellä, että jäsenistölle on ollut tarjolla monipuolista ja runsasta toimintaa.

Kauppalehti Option huhtikuun painetussa lehdessä juttu SHG:stä saa kokonaisen aukeaman. Kuva on otettu Vantaankosken Golfhallilla.

Vuosikokouksiin saapuneet jäsenet ja osakkaat toivovat SHG:ltä kehitystä jatkossakin. Kauppalehden jutuissa esille noussut pelaajien pitäminen keskiössä todettiin ratkaisevaksi.

Vuosikokouksia varten oli tehty visuaalisia koosteita SHG:n viime vuodesta. Niihin on koottu ydintapahtumia ja lukuja kaudesta 2022, seuran ja osakeyhtiön osalta. Voit tarkastella niitä tästä:

SHG_vuosikirja_2022.pdf
​​​​​​​

​​​​​​​

Esimerkki vuosikirjan visualisoinneista. Katso tarkemmin oheisesta PDF:stä.