SHG ja osakkuus kiinnostavat, osakeannit onnistuivat

”SHG on käynnistänyt kaikkiaan neljä osakeantia vajaan kahden vuoden aikana. Niiden ansiosta meillä on nyt 170 osakasta enemmän kuin oli vuonna 2020," toimitusjohtaja Jarkko Raski toteaa. ”Tämän syksyn annit kiinnostivat erityisen paljon ja lokakuun alun osake-erä myytiin loppuun 12 tunnissa. Tiesimme, että kiinnostusta on, mutta silti myynnin nopeus yllätti totaalisesti sekä minut että kenttäyhtiön hallituksen.”

Toimitusjohtaja Raski kiittää kaikkia anneista tai muualta osakkeen ostaneita ja toivottaa heidät tervetulleiksi osakkaiden joukkoon. Suuri osa uusista osakkaista on jo pelannut säännöllisesti SHG:n kentillä, mutta joukossa on myös sellaisia, joilla ei ole ollut aiemmin SHG:n pelioikeutta.

Osakaskunnan profiili muuttuu, pelaajat nuorempia

Raski kertoo, että tänä syksynä osakkeen hankkineet ovat keskimääräistä nuorempia pelaajia.

”Tämä on ollut trendinä jo pitempään. Uudet sukupolvet ovat löytäneet SHG:n ja he arvostavat osakkeen tuomaa pelaamisen varmuutta ja hyötyjä. Lokakuulla loppuun myydyssä annissa peräti puolet ostajista oli alle 40-vuotiaita, nuorin 24-vuotias,” Raski kertoo.
​​​​​​​
Myös kaupankäynti osakkaiden välillä on ollut runsasta.

”Osakkeiden kierto on ollut viime vuosina poikkeuksellisen aktiivista. Neljän viime vuoden aikana on tehty peräti 400 osakkaiden välistä kauppaa ja tämän myötä kolmasosa osakaskunnasta on uudistunut. Kun tähän lisätään 170 anneissa myytyä uutta osaketta, voidaan todeta, että lähes puolet osakkaistamme on nyt eri henkilöitä kuin viisi vuotta sitten”, Raski kertoo.

Tilanne on erinomainen SHG:n strategisten tavoitteiden kannalta, Raski toteaa.

​​​​​​​”Strategiassa tavoittelemme pitkäaikaisia pelaajasuhteita ja osakkeen hankkiminen indikoi sitä. On hienoa nähdä, että SHG:n kentät ja SHG golfyhteisönä kiinnostavat. Olemme yksi pääkaupunkiseudun vanhimmista golfseuroista ja toimineet jo vuodesta 1965 lähtien. ”

Osakkuudessa kiinnostaa edut ja taloudellinen hyöty

Vastikään ilmestynyt Golfin kuluttajatutkimus (2Up GolfAgency 2023) kertoo, että tärkein syy osakkeen hankkimiseen liittyy pelaamisen hintaan: osakkeella pelaamisen koetaan tuovan taloudellisia säästöjä. Seuraavaksi tärkeimpänä pidetään ajanvarausetuja ja kolmanneksi tärkeimpänä muille kentille saatavia pelietuja, esimerkiksi Kultakorttia.

SHG:n omissa kyselyissä ja tutkimuksissa peliaikojen saatavuus ja edut muille kentille ovat olleet tärkeimpiä syitä osakkeen hankkimiselle. Uusia osakkaita haastateltiin vuonna 2021 ja silloin syyt osakkeen hankkimikseen olivat tärkeysjärjestyksessä: edut, yhteisö ja kentät.

​​​​​​​Vuosittain tehtävä Pelaaja ensin –kysely raottaa syitä siihen, miksi juuri SHG valitaan – olipa kyseessä osakkuus tai muu pelaamisen tapa.

Suurin osa uusista pelaajista löytää SHG:n tuttavien kautta. Peräti 89 % vuonna 2023 SHG:hen tulleista uusista pelaajista kertoo, että he valitsivat SHG:n koska joku suositteli. Toiseksi yleisin syy oli, että pelaajat olivat kuulleet SHG:n kentistä hyvää. Tämän mainitsee 56 % uusista pelaajista. Muita tärkeitä valinnan syitä ovat SHG:ssä pelaavat tuttavat ja kentän sijainti. Kolmasosa nostaa valinnan syyksi hinnoittelun ja yhteisössä vallitsevan hyvän tunnelman.