SHG alkukauden kuulumisia toimitusjohtajan näkökulmasta

Haastava talvi myöhästytti kenttien avaamista, mutta isossa kuvassa kierrosmäärissä ollaan halutussa tilanteessa.
​​​​​​​


Viimeiset kaksi vuotta on golfkentillä riittänyt kiirettä. Pelaajamäärien kasvu SHG:n kentillä oli huimaa, kun hypättiin 47.000 kierroksesta liki 70.000 kierrokseen. Viime talvi oli kentille haastava ja kausi avattiinkin SHG:n kentillä toukokuun puolella noin 3 viikkoa totuttua myöhemmin.

Niin kuin kuvan mukaisesta tilastosta voidaan todeta, on pelikierroksia pelattu tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä kokonaisuudessa 19630 kierrosta, joka on noin 10.000 kierrosta vähemmän kuin kahtena edellisenä vuotena. Golfin "korona"-vuodet 2020 ja 2021 kasvattivat pelaajamääriä voimakkaasti ja hallitsemattomasti. Tänä vuonna palataan niin sanotusti arkeen ja pelaajamäärien pudotus näkyy liki kaikilla suomalaisilla kentillä. Vertailussa vuoteen 2019 olemme aikataulussa kierrosmäärien ja hallitun kasvun suhteen.

Asiakastyytyväisyyskysely Pelaaja Ensin -tuloksien mukaan kenttien ruuhkaisuus lisää tyytymättömyyttä pelaajien keskuudessa eivätkä kenttämme kestä kulutusta pelaajamäärien ollessa 70.000 tasolla. Tästä hyvänä esimerkkinä on Par 3 -väylien pienet tiiaus-paikat, joilla ei ole edellytyksiä pysyä kunnossa koko kauden aikana. Edellä mainituista syistä yhtiö rajoitti kausittaisten pelituotteiden myyntiä tälle kaudelle. Tavoitteemme kauden kokonaiskierrosmääräksi on noin 55.000 pelikierrosta ja olemme tuon suhteen aikataulussa. Toimet ovat olleet selkeästi onnistuneita sillä ainakaan minun korviini ei ole kantautunut edellisvuosien tapaan palautteita kenttien ruuhkaisuudesta.


Yhtiön talous on hyvässä kunnossa. Globaalit kustannusten nousut käytännössä kaikissa ostettavissa palveluissa ja hyödykkeissä näkyvät ja tuntuvat kuitenkin päivittäisessä toiminnassa, jonka myötä mm. suunniteltuja investointeja pohditaan entistä tarkemmin.
​​​​​​​

Jarkko Raski

toimitusjohtaja