Luukin kentän course rating ja slope rating päivitetty

Luukin kentällä tehtyjen muutosten vuoksi kenttä 'reitattiin' äskettäin uusiksi. Muutoksia kentällä on tullut mm. mittojen, bunkkeroinnin sekä kokonaan uusitun 13:n väylän osalta.

EGA:n tasoitusmääräysten mukaan golfkenttä reitataan normaalisti 10 vuoden välein. Luukin kentällä arviointi oli edellisen kerran tehty vuonna 2015, joten väliä tuli tällä kertaa hieman vähemmän kentän muutostöiden takia.

Kentän reittausprosessissa kenttää arvioidaan eri tasoisten kuviteellisten pelaajien näkökulmasta. 'Virtuaalipelaajat' ovat pelitaidoiltaan scratch-tasoituksen ja bogitasoituksen (hcp n. 18) mies sekä scratch-tasoituksen ja bogitasoituksen (hcp hieman yli 20) nainen. Nämä pelaajat eroavat toisistaan lyöntipituuksien ja hajonnan osalta.

Kentän reittaajat arvioivat näiden pelaajien suorituksia kentällä edeten, huomioiden mukaan kentällä olevia korkeuseroja, muotoja, esteitä jne.

Suurin kentän vaikeuteen vaikuttava tekijä on sen pituus. Arviointivaiheessa kentän pituutta voi kasvataa tai lyhentää mm. korkeuserot (lyöty lyönti lentää pidemmälle alamäkeen ja päinvastoin) tai doglegit, jotka usein rajoittavat lyönnin mittaa.

Muita huomioon otettavia asioita kentän reittauksessa ovat esim. väylien leveydet, viheriöiden koko ja muodot, bunkkerointi sekä vesiesteet ja niiden sijainti.

Uudessa reittauksessa Luukin course- ja slope ratingiin tuli pieniä muutoksia. Miesten osalta kenttä arvioitiin hieman vaikeammaksi aiempaan verrattuna. Luukin uusi course rating miehillä keltaisilta tiiltä on 68,8 aiemman ratingin ollessa 68,3. Miesten uusi slope rating keltaiselta tiiltä on 130 aiemman 127 sijaan. Yleisesti ottaen tämä tarkoittaa, että pelaaja voi nyt saada enemmän slopea kuin ennen.

Naisten osalta Luukin kentän uudessa reittauksessa kenttä arvioitiin taas hieman aiempaa helpommaksi. Uudeksi course ratingiksi tuli punaiselta tiiltä 69,4 aiemman ollessa 69,9. Uusi slope rating naisilla punaiselta tiiltä on 123 aiemman 124 sijaan, eli on mahdollista, että pelaaja saa nyt slopea aiempaa vähemmän.


Luukin kentän reittaustiimi työn touhuissa

Kentän arvioinnissa apuna käytettävä mittalaite