Lakiston rangen pallohävikki

Viimeiset kaksi vuotta maailmanlaajuiset ongelmat: Korona-virus ja rahtikonttipula ovat vaikuttaneet golfalan tuotteiden saatavuuteen. Tilasimme viime vuoden elokuussa 12.000 rangepalloa SHG:hen niitä kuitenkaan saamatta. Tilanne on tällä hetkellä pallojen saatavuuden kannalta erittäin heikko, eikä nuita meidän tarvitsemia palloja tulla saamaan ennen kuin ensi kaudelle.

Kauden alussa Lakiston rangekoneessa oli yli 10.000 palloa ja kaikki alla olevan kuvan 4 tähystysluukkua olivat "täynnä". Tällä hetkellä palloja on noin puolet vähemmän eli kauden aikana on hävinnyt noin 5000 rangepalloa! Tämän hetkisellä rangepallon hinnalla 0,67€ / pallo tuo hävikki on siis 3350€ rahassa mitattuna.

Lakiston rangen pituus on lyhimmillään 185metriä ( rangelta katsottuna oikea reuna) ja pisimmillään noin 200m. Rangelta löytyy selkeät kyltit, joissa pallojen lyöminen taka-aidan yli on ehdottomasti kiellettyä.

Tämä on nyt vetoomus pelaajiamme kohtaan; ethän lyö palloja aidan yli. Kyseessä on ennen kaikkea turvallisuusriski, mutta myös taloudellinen hävikki.

Pallotilanne helpottaaksemme siirrämme Luukin pallot Lakistoon, jotka ovat 80% lentomatkaltaan ja Luukkiin tulee 90% palloja, joiden lentoominaisuudet ovat siis paremmat. Tilanne ei ole optimaalinen sillä Luukinkaan range ei ole ihanteellisen mittainen näille palloille.