Lakiston bunkkeriremontti alkaa viikolla 38

Lakiston bunkkereiden visuaalisen ilmeen uudistamiseen ja rakenteiden kunnostamiseen tähtäävä remontti alkaa tiistaina 20.9. Tässä ensimmäisessä vaiheessa keskitytään ongelmallisiin viheriöbunkkereihin väylillä 3, 6, 7, 10 ja 18

Lakiston bunkkereiden ongelmat ovat tulleet monille tutuksi. Pohjasta nousee kiviä ja savea, vesi seisoo bunkkereissa sateiden jälkeen ja hiekat valuvat alarinteille. Alkavassa remontissa ongelmien ratkaisemiseen käytetään viimeisintä bunkkerinrakennustekniikkaa ja kokenutta bunkkerirakentajaa Aleksi Kahria (mm Vuosaari)

Kunnostettavien bunkkeriden salaojat uusitaan ja pohjalle levitetään capillary concrete, joka on bunkkereiden vuoraukseen kehitetty läpäisevä betoni. Sen tarkoituksena on nopeuttaa veden poistumista bunkkereista sateiden jälkeen ja ehkäistä valumia. Se estää myös rikkaruohoittumista ja bunkkerihiekan sekoittumista pohjamaahan. Bunkkereiden reunoihin ladottavat Dura bunker- laatat antavat hieman links-kentiltä tuttua revetted- bunkkerien ilmettä. Reunamateriaalin käyttö helpottaa myös bunkkerien reunojen hoitoa.

Bunkkereiden korjaustyö aiheuttaa jonkin verran häiriötä pelaamiseen. Työn alla olevilla väylillä joudutaan käyttämään väliaikaisia viheriöitä. 6 ja 10 väylien remontin ajan pelaajat ohjataan suoraan seuraavalle väylälle ja kenttää pelataan hetkellisesti 17 väyläisenä. Konetyö kestää keskimäärin 1 päivän, mutta latomiseen ja pohjustukseen varataan lisäksi pari päivää /bunkkeri. Saman aikaisesti töitä tehdään 1-2 bunkkerissa.

Kuvassa bunkkerin pohjan kunnostus capillary concretellä.

Kuvassa Dura Bunker -laattaa.

Kuvassa Dura Bunker -menetelmällä kunnostettu bunkkeri maailmalta.