Kesäkuun treenivideo: painonsiirto. Katso Mapen ja Hansun vinkit!

Toukokuun teematunneilla harjoiteltiin svingiä. Vaikka kurssikertoja lisättiin, kaikki halukkaat eivät silti mahtuneet mukaan. Siksi julkaisemme nyt Mappe Ervastin ja Hanna-Leena Ronkaisen treenivideon, jolla pureudutaan yhteen svingin tärkeimmistä asioista, painonsiirtoon.

Lue tästä tiivistys vinkeistä tai katso ja kuuntele koko tarina klikkaamalla linkistä videoon. Se kestää vain vajaat neljä minuuttia. Kiitos videosta pro-tiimillemme ja Juho Manniselle. Kyllä meidän kelpaa näillä opeilla porskuttaa!


Katso Mapen ja Hansun treenivideoGolfarina kehittyminen -projektissa haetaan uudenlaisia tapoja innostaa ja kannustaa harjoitteluun. Nyt julkaisemme toisen treenivideon, oppainamme Hansu ja Mappe!

Hansu toimii videolla "mallina" ja Mappe opastaa. Painonsiirtoa tapahtuu ensin taakseviennissä, kun paino siirtyy "hiuksenhienosti" oikealle jalalle.

Kuten Mappe videolla toteaa, tyypillinen harrastajapelaajan haaste syntyy siitä, että kun taakseviennin jälkeen lähdetään svingaamaan, paino ei siirrykään vasemmalle vaan jää edelleen oikealle jalalle.

Katso seuraavasta, mitä se aiheuttaa ja kuinka voit treenata painonsiirtoa oikealta vasemmalle.

Aluksi Hansu näyttää oikeaoppisen taakseviennin. Paino on siirtynyt hiuksenhienosti oikealle jalalle ja vartalo on kiertynyt keskilinjan ympäri. Painonsiirto tuntuu paineena oikean jalan sisäsyrjällä.

Seuraavaksi "ei näin" -neuvo! Jos svingi lähtee liikkeelle niin, että paino jää oikealle jalalle, käy niin kuin kuvassa näkyy: oikea olkapää tipahtaa alas ja maila tulee osumahetkellä palloon alhaalta ylöspäin - mikä johtaa joko maaosumaan, duffiin, ennen palloa tai kun maaosumaa väistellään, lapa osuu pallon kylkeen.

Sen sijaan tässä "tee näin" -neuvo! Kun lähdet svingaamaan, siirrä paino välittömästi vasemman jalan puolelle.

Tärkeää on se, että rinta lähtee lyönnissä kiertymään niin, että se on käsien kanssa osumahetkellä pallon etupuolella. Oikea olkapää ei tipahda alas ja painopiste on reilusti vasemmalla jalalla. Paino on vähintään 70 % vasemmalla jalalla, jopa enemmän.

Hyvä harjoite: jos sinulla on treenikaveri, hän pitää mailaa kolme- neljäkymmentä senttiä lähtöasennossa olevan mailan lavan etupuolella. Jos sinulla ei ole kaveria, voit viritellä suuntaustikun maahan vastaavalla tavalla.

Nyt Hansu svingaa niin, että lapa menee eteen asetetun mailanvarren alta. Kuten Mappe videolla toteaa, tässä harjoitteessa paino siirtyy väkisinkin eteen koska jos paino jää liikaa okealle, lapa kilkkaa edessä odottavan mailan varteen. Treenissä pitäisi olla ajatuksena, että maila jatkaa matkaa alhaalla matalalla kohteen suuntaan. Tee treeni ilman palloa. Kun otat pallon mukaan, siirrä tikkua / mailan vartta kauemmas, muistutukseksi treenin ideasta!