Alkukesän kisakatsaus: SHG vahvasti Golfliiton kisoissa mukana

Kilpagolf kiinnostaa SHG:läisiä, niin katsojina kuin kisaajinakin. Tässä tiivis katsaus aikuisten alkukauden kisoihin ja SHG:läisten menestykseen.

SHG:n Miikka Mäkinen eteni Keimolassa 21.-23.6. järjestetyissä SM-reikäpeleissä kahdeksan parhaan joukkoon puolivälieriin. Tawast Golfin Tuomas Nukari vei Miikalta väliräpaikan tuloksella 3/2. (Kuva Juha Hakulinen)

SHG:läiset Finnish Tourilla 2022

Finnish Tourin avauskisa pelattiin 13.-15.5. Vuosaaressa. Yleisessä sarjassa olivat mukana Jimi Penttinen ja Ville Mäihäniemi, jotka karsiutuivat päätöskierrokselta. Naisten sarjassa Hanna-Leena Ronkainen sijoittui kahdeksanneksi tuloksella +29 (81-80-84). Reetta Teräväinen karsiutui päätöskierrokselta.

Toinen kisa pelattiin 27.-29.5. Vihdissä. Yleisessä sarjassa kisakauden aloitti SHG:stä Miikka Mäkinen ja mukana oli myös Ville Mäihäniemi. Mäkinen eteni päätöskierrokselle ja sijoitus T35 tuloksella -2 (68-75-71). Naisten sarjan voitti SHG:n Tia Teiniketo todella tiukan kisan ja uusintareiän jälkeen tuloksella +1 (72-72-70). Reetta Teräväinen sijalle 11 tuloksella +15 (84-74-70) ja Hanna-Leena Ronkainen sijalle 12 tuloksella +17 (75-77-78).

Kolmas kisa pelattiin Pirkkalassa 2.-4.6. Yleisessä sarjassa Miikka Mäkinen paransi avauskisasta ja sijoitus T16 tuloksella -2 (69-73-72). Mukana olivat myös päätöskierrokselta karsiutuneet Jimi Penttinen ja Ville Mäihäniemi. Naisten sarjassa Reetta Teräväisen sijoitus 11 tuloksella +24 (82-82-76).

Toistaiseksi viimeisin Finnish Tourin kisa pelattiin Vihdin Hill Side kentällä 9.-11.6. Yleisessä sarjassa tällä kertaa neljän SHG:läisen edustus. Miikka Mäkiselle päätoskierroksen jälkeen sijaluku T19 tuloksella -2 (68-75-71). Jimi Penttinen, Ville Mäihäniemi ja Lari Nikkanen karsiutuivat ratkaisukierrokselta.

Seuraava Tourin kisa pelataan 7.-9.7 Peuramaalla, jonka jälkeen vuorossa onkin Lakiston osakilpailu 28.-30.7.

SHG:läiset SM-kisoissa 2022

SM-kisakausi avattiin reikäpeleillä Keimolassa 21.-23.6.

Miikka Mäkisen peli oli vahvaa ja hän eteni aina neljännelle kierrokselle saakka puolivälileriin ja sijoittui 8 parhaan joukkoon. Välieräpaikan Miikka hävisi Tawast Golfin Tuomas Nukarille 3/2. Reetta Teräväinen eteni naisten reikäpeleissä toiselle kierrokselle.

SHG:läiset midien kisoissa 2022

MidTour 2022

MidTourin avauskisassa 21.-22.5. Rönnäsissa oli SHG:ltä mukana neljän pelaajan ryhmä. Joni Viiri läpäisi cutin ja nousi lopputuloksissa sijalle T 14 tuloksella +8 (74-78). Lari Nikkanen ja Roope Hokkanen jäivät yhden lyönnin päähän jatkokierroksesta. Kisassa oli mukana myös SHG:n Tuomas Helminen.

MidTourin toinen kesä pelattiin Nordcenterissä 18.-19.6. SHG:n Tuomas Helminen eteni ratkaisukierrokselle ja pelasi itsensä sijalle 38 tuloksella +24 (86-82). Kisassa mukana myös Joni Viiri ja Roope Hokkanen.

MidTour M40

MidTourin uuden M40 sarjan avauskisassa 14.-15.5. Alastarossa ei ollut mukana SHG:n pelaajia. Kotikentällämme Lakistossa 28.-29.5. pelattiin M40-sarjan toinen kisa. Siinä olivat SHG:stä mukana Jarkko Raski ja Jaakko Surama. Raski lähti ratkaisupäivään viimeisessä ryhmässä mutta joutui taipumaan sijalle 8 tuloksella +8 (72-78). Jaakko Surama sijalle 26 tuloksella +15 (78-79). Helsingin Golfklubilla 11.-12.6. järjestetyissä M40-kisoissa ei ollut SHG:n pelaajia mukana.

Ladies MidTour 2022

Hanna Mård on edustanut SHG:tä Ladies MidTourilla. Hän ei ollut mukana Alastaron kisassa, mutta osallistui Lakiston kotikisoihin ja nousi sijalle T15 tuloksella +27 (89-80). Helsingin Golfklubilla 11.-12.6. Talin kentällä Hannan sijoitus oli T22 tuloksella +34 (85-91).

SHG:läiset seniorien kisoissa 2022

Seniorien pääkisasarjassa, valtakunnallisella Finnish Senior Tourilla on pelattu kolme osakilpailua. Kilpailut pelataan kaksipäivisinä.

Finnish Senior Tour M50

SHG:stä miehistä parhaiten on aloittanut Rami Ulaska ollen order of merit listalla sijalla 29:s. Heti perässä ovat Petri Pulkkinen 30:s ja Ville Järvinen 39:s. Kaikkiaan viisi SHG:n pelaajaa on yltänyt yksittäisissä kisoissa sijalle T16 tai sitä paremmin eli tulosta on tullut laajalla rintamalla. Tämä tietää hyvää myös joukkuekisamielessä.

Finnish Senior Tour N50

Naisissa Anna-Mari Parkatti on pelannut tasaisesti joka kisassa ollen kokonaistilanteessa sijalla 12. Pirjo Sipronen on pelannut vasta kaksi kisaa ja on sijalla 25. Pirjo kävi myös 2022 European Senior's Championship / Ladies 60 kisassa Pärnu Bay Golf Links kentällä Eestissä ollen kuudes (9 osallistujaa).

Ikäryhmien tourit M60, M65, M70, M75, M80, N60, N70

Näissä ikäryhmissä on pelattu kaksi osakilpailua, paitsi M80 sarjassa on pelattu kaikki kolme kisaa. Kilpailut pelataan yksipäivisinä.

Parhaiten on sarjassa M70 aloittanut rookie Raimo Lähdemaa joka on kokonaistilanteessa upeasti viides.

M80 sarjassa pelattiin ensimmäistä kertaa kolmen kisan sarja, aikaisemmin on ollut vain SM-kisat. Sarja on jo pelattu kokonaisuudessa ja Jouko Kaartinen oli parhaana SHG:läisenä kokonaistilanteessa 12. Ilahduttavaa on ollut että SHG:stä on ollut joka kisassa eniten osallistujia tässä teräsmies sarjassa!

M50 Haastajatour

M50 Haastajatour sarjassa pelataan viisi kisaa ja viisi parasta pelaajaa kokonaistilanteessa saavat kortin ensi vuoden Finnish Senior Tourille. Tässä sarjassa on pelattu kaksi kisaa. Mauri Teräväinen on hienosti kolmas order of merit:ssä. Lisäksi Marko Hooli voitti ensimmäisen kisan Kankaisten Golfissa! Myös tässä sarjassa on SHG:stä ollut eniten osallistujia molemmissa kisoissa, viime kisassa peräti 14 pelaajaa!

Seniorien aluetourit

Ari Tarkkasella on ollut aluetourilla vahva avaus. Hän voitti 15.6. Eke-Golfissa järjestetyn M60-luokan avauskisan ja jatkoi voittoputkeaan 30.6. Nurmijärvellä.

Tarkempia kisakuulumisia kerrotaan SHG:n sivuilla Toiminta / Seniorit / Ajankohtaista. Lyöntipeli SM-kisat pelataan heinäkuussa, joten lisää kuulumisia on tulossa.