Treenaa omatoimisesti puttia, katso kuvavinkit tai video!

Heinäkuun helteet hemmottelevat ja griinit alkavat olla tikissä - nyt on paras hetki panna putti kuntoon. Teimme Hansun kanssa Luukin harjoitusgriineillä muutaman treenivinkin, joihin saat tässä ohjeet kuvineen. Katsottavanasi on myös video, jossa Hansu kertoo, miten rakennat vakaan ja rennon puttiasennon. Hyviä puttitreenejä!
​​​​​​​

Hyvä puttiasento mahdollistaa hyvän putin.

Tärkeintä on pitää käsivarret kevyesti vartaloon tuettuna, kainalot kiinni ja kyynärtaipeet pehmeästi sisäänpäin kääntyneinä. Putin pahimpia viholliset ovat jäykät ja suorat käsivarret tai sivuille kohonneet, vartalosta siiviksi leviävät kyynärpäät.

Ote putterista on vakaa ja kevyt. Maila ei roiku alhaalla vaan ranteet ojentuvat hieman. Samalla ranteet lukittuvat pehmeästi ja putterin lapa asettuu oikeaan asentoon tasaisesti griinin pinnalle.

Testaa puttiasentosi vakaus mailaa heiluttelemalla. Liike lähtee hartioista, ranteiden asento ei muutu, pää ja koko vartalo pysyvät paikoillaan. Katso videolta kuinka Hansu opastaa sinut vaihe vaiheelta hyvään puttiasentoon.

Treenivideo: puttiasento

Treeni 1 - tähtäys

Tässä ensimmäinen puttitreenisi. Sen avulla opettelet tähtäämään ja hallitsemaan puttia. Aloita tekemällä putille raiteet. Ota kaksi suuntaustikkua tai kaksi mailaa. Valitse harjoitusgriiniltä tasainen kohta, ota suunta reikään ja aseta tikut puttilinjan molemmin puolin, reilulle leveydelle. Pidä puttimatka lyhyenä, max kahdessa metrissä.

Suuntaustikut auttavat visualisoimaan "reikään johtavan raiteen" ja auttavat pitämään putterin liikeradan tällä raiteella. Tavoitteenasi on saada putterin heiluriliike toimimaan raiteiden suuntaisesti. Ota itsellesi sopiva tavoite, esimerkiksi 10, 20 tai 30 puttia peräkkäin reikään. Keskity pitämään puttiliike raiteilla. Jatka niin pitkään, että tavoitteesi täyttyy

Treeni 2 - suuntaus

Kun putterisi alkaa kulkea vakaasti radalla, voit vaikeuttaa treeniä. Aloitit läheltä reikää, suoralta pinnalta. Ota seuraavaksi lisää matkaa ja hae kalteva kohta.

Arvioi pallon kulkureitti. Visualisoi se mielessäsi koko matkalta ja asettele suuntaustikut siihen suuntaan mihin pallo pitää lähettää matkaan.

Puttaa raiteiden mukaisesti. Voit merkitä putin kohdelinjan tiitikulla. Jos suunta ei ollut oikea, tähtää ja aseta raiteet uudestaan. Ota tavoite ja ihaile pallojen lipumista reikään!

Treeni 3 - tuntumaa lyhyeen puttiin

Tikapuutreeni on tehokas. Esittelemme siitä kolme versioita, joista voit valita itsellesi hyödyllisimmän! Perusideana on putata reikään eri etäisyyksiltä ja hakea sen avulla tuntumaa ja varmuutta puttiin. Helpoin tikapuu on lyhyt. Siinä on puttipaikat puolen metrin välein - ensimmäinen metrin päässä reiästä. Merkkaa paikat tiitikuilla.

Aloita reikää lähinnä olevalta merkiltä. Tavoitteena on saada pallo reikään joka etäisyydeltä. Mitä useamman merkkitikun laitat, sitä haastavampi treenistä tulee. Panimme omaan treenirataamme kuusi tikkua puolen metrin välein.

Jos haluat tehdä treenistä erityisen tehokkaan, palaa aiemmalle tikulle jos puttaat reiän ohi. Tiukka treeni menee näin: puttaa pallo sisään ja siirry sen jälkeen seuraavalle tikulle. Jos seuraavalta tikulta putattu pallo meneekin ohi, palaa aiemmalle tikulle ja puttaa siitä palloa niin kauan kunnes se menee reikään. Nyt voit siirtyä uudestaan seuraavalle merkkitikulle. Kun nyt (toivattavasti) saat pallon heti reikään, voit siirtyä taas yhden merkin kauemmaksi. Jatka näin niin kauan kunnes olet saanut joka tikun kohdalta pallon reikään. Sen verran armollisia ollaan, että eteenpäin ei tarvitse siirtyä yhtä tikapuun askelta enempää - et siis voi joutua viimeiseltä tikulta takaisin ensimmäiselle!

Treenit 4 ja 5 - tarkkuutta pitkään puttiin

Tässä kaksi variaatiota tikapuutreeniin. Näissä kehität pitkän putin taitojasi. Aseta tiitikut merkiksi esimerkiksi 3, 6, 9 ja 12 metrin päähän reiästä. Arvioi ensin puttilinjaa ja merkkaa paikat sen mukaisesti. Ensimmäisessä variaatiossa tavoitteenasi on kalibroida voimaa, etsiä omaa heiluriliikettäsi. Jos sinulla on paljon palloja, aseta joka tikulle valmiiksi kolmesta viiteen palloa. Aloita reikää lähimmältä tikulta ja hae sellaista tasaista heiluriliikettä, jolla saat pallon reiän lähelle. Puttaa kaikilta etäisyyksiltä peräkkäin. Tässä treenissä haetaan toistoja ja toistojen myötä tuntumaa heiluriin.

Seuraavassa tikapuutreenissä haetaan tarkkuutta. Voit jatkaa samoilla etäisyyksillä kuin edellisessä tikapuutreenissä tai tihentää merkkien välejä. Hansu suosittelee treenin aloittamista viidestä metristä ja siitä lyönnit aina metrin välein kauempaa. Ideana on testata, kuinka edellisen treenin kalibrointi on onnistunut. Nyt sinulla on VAIN YKSI pallo putattavana kultakin etäisyydeltä ja tavoitteenasi on saada se metrin säteelle reiästä. Tarkenna tavoitetta oman tasosi mukaan, esimerkiksi niin, että jos et saa palloa metrin säteelle, joudut aina aloittamaan alusta. Treenistä tulee sitä vaikeampi , mitä pidemmiksi tikapuut venytät.

Treeni 6 - osumakohdan haku

Vimeiseksi treeniksi erittäin tärkeää hienosäätöä! Tällä treenillä haet hyvää osumaa. Tee tiitikuista tiukka portti, sellainen jonka läpi putterin lapasi juuri ja juuri menee.

Aseta pallo portin keskikohdalle, ole tarkka! Treenin avulla haetaan osumaa lavan keskelle. Osumakohta on putissa supertärkeä!

Puttaa palloa portin läpi. Voit aluksi treenata heiluria ilman palloa. Kun putterin liike tulee juuri oikeasta suunnasta ja palloon osutaan lavan keskikohdalla ... vain taivas on rajana upeille upotuksille!

Golfarina kehittyminen -projektin heinäkuun teemana on omatoiminen treenaaminen. Löydät kaikki treenivideot ja ohjeet tältä sivulta. Hyviä treenejä!