Veikko Puhakka on poissa

Suur-Helsingin Golf ry:n perustaja Veikko Puhakka kuoli lokakuussa 95 vuoden ikäisenä. Veikko Puhakka oli keskeinen henkilö SHG:n toiminnan käynnistämisessä ja toiminnan vakiinnuttamisessa ensimmäisenä puheenjohtajana (1965-1970).

Puhakan ansiokas toiminta golfurheilun levittämiseksi oli alkanut jo 1950 luvulla. Kutsuessaan 20.5.1965 koolle SHG:n perustamiskokouksen, Puhakka oli jo oli ehtinyt olla mukana perustamassa Kokkolan Golfia (1957), Lahden Golfia (1959) ja Kymen Golfia (1964). Hän toimikin 60-luvulla Suomen Golfliiton propagandavaliokunnan puheenjohtajana.

Golfseuratoiminnasta ja -pelistä sekä siihen liittyvästä etiketistä Puhakalla oli selvät näkemykset ja ehkä joidenkin mielestä vahvatkin mielipiteet. SHG:n toiminnan alussa näitä ominaisuuksia tarvittiin, lajihan oli vielä 60 -luvulla nuori, eikä mukaan tulleille uusille pelaajille golf ja sen pitkät perinteet olleet useinkaan tiedossa.

Veikko Puhakka oli myös peräänantamaton asioissa, jotka hän koki seuran ja toiminnan parhaaksi. Tämä johti ennen pitkää erimielisyyksiin seuran ja kenttien kehittämisen suhteen jäsenmäärän ja lajista kiinnostuneiden määrän räjähtäessä kasvuun.

Tapasin Veikko Puhakan vuonna 2015 liittyen Suur-Helsingin Golfin tuleviin 50 -vuotisjuhliin ja toisen kerran, kun hän pyynnöstäni tuli heinäkuussa 2017 Luukkiin kentän 50 -vuotisjuhlien merkeissä.

Puheenvuorossaan hän totesi, ympärilleen klubin terassilta katsoen, että ”paljon olette saaneet aikaan”.

Olimme täsmälleen samassa paikassa, missä sijaitsi SHG:n ensimmäinen ”klubi” eli kalustovajamme vuonna 1967. Olin näkevinäni vanhan herrasmiehen ja golfarin kasvoilla ylpeyttä.

Kunniajäsenemme nro 1 muistoa kunnioittaen,

Suur-Helsingin Golf ry

Jouko Laitinen
Puheenjohtaja