Tuomas Nukarille uusintavoitto – SHG:n Tia Teiniketo ylivoimainen naisissa

Tawast Golfin Tuomas Nukari (68–73–68, -4) nousi voittoon Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä pelatussa Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden toisessa osakilpailussa. Nukarin voitto varmistui vasta uusinnassa, jossa hän kukisti Aleksi Myllymäen ja Casper Simbergin.

Naisten kilpailussa kotikentällään pelannut Tia Teiniketo (70–73–71, +1) oli omaa luokkaansa.

Nukari nousi voittotaisteluun sunnuntain 68 lyönnin kierroksellaan. Hän oli maalissa lähes tunnin ennen viimeistä ryhmää, jossa Myllymäki ja Simberg pelasivat. Simbergillä oli voitonavaimet käsissään päätösväylällä, mutta reilu metrinen par-putti lipui niukasti reiän ohi.

Uusintaväylänä pelattiin Lakiston kentän 18. reikää. Ensimmäisellä kerralla Simberg putosi leikistä tehtyään bogin. Myllymäki ja Nukari lähtivät ratkomaan paremmuuttaan toiselle uusintareiälle, jossa Nukari oli lopulta terävämpi tehtyään jälleen birdien.

Huippukuntoisella Lakiston kentällä pelatun kilpailun voittopotti jaettiin jaetulle toiselle sijalle päätyneiden Myllymäen ja Simbergin kesken, sillä voittaja Nukari on vielä amatööri.

Tasaisessa kilpailussa neljännelle sijalle sijoittui Kullo Golfin Jonatan Jolkkonen (-3). Viidettä sijaa jakoivat Emilia Tukiainen ja Peter Erofejeff (-2). SHG:n pelaajista Mikael Salminen jakoi seitsemättä sijaa (-1), Tuomas Salminen oli 12. (+2) ja Jimi Penttinen 40. (+20).

Tia Teiniketo oli ylivoimainen naisissa

Naisten kilpailussa Tia Teinikedon tasaisen varmat peliesitykset veivät hänet lopulta kuuden lyönnin voittoon. Toista sijaa jakoivat Emilia Torvinen ja Daniella Barrett.

Teiniketo asui ja opiskeli Yhdysvalloissa seitsemän vuoden ajan ja Lakiston kilpailu oli hänelle ensimmäinen kilpailu Suomessa sitten vuoden 2019. University of Alabama at Birminghamin golfjoukkueessa pelannut Teiniketo sanoikin palkintojenjaossa, että palkintopuhe tulisi häneltä luonnollisemmin englanniksi kuin suomeksi.

”Oli kiva pelata, ja hyvä fiilis säilyi koko kisan ajan. Ja tämä kilpailu oikeastaan näytti minulle, että mitä pelin osa-alueita pitää harjoitella. Rautalyönnit ovat etenkin sellaisia, mitä pitää hioa. Aika paljon jouduin pelastelemaan pareja”, Teiniketo sanoi.

Myös SHG:n Reetta Teräväinen pelasi mainion kisan ollen lopputuloksissa jaetulla 7. sijalla.

Lakiston Finnish Tour -kilpailun lopputulokset.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu kahden viikon kuluttua Hills by GoGolf -kentällä.

Lähde: Finnish Tourin tiedote.