Tia Teiniketo ja Joni Viiri SHG:n 2021 mestareiksi 36 reiän sadekelin kilpailussa

Miesten ja naisten SHG:n mestaruuskilpailut 2021 käynnistyivät lauantaiaamuna Luukissa hyvin sateisissa merkeissä. Kahden voimakkaan sadekuuron vuoksi lauantaiaamun lähdöt viivästyivät niin paljon, että kilpailu jouduttiin lyhentämään 36 reikään, Lakistoonkin kun oli sunnuntaiksi luvattu sateita.

Sateisena lauantaina miesten sarjassa SHG:n vanha mestari vuosilta 2000 ja 2004 Jani Andersson palasi kisakentille pirteästi ja oli ensimmäisen kisapäivän jälkeen johdossa kierrostuloksella 72. Seuraavina Juho Rintala 73 ja Marko Hooli 74.

Naisten sarjassa ennakkosuosikki Tia Teiniketo pelasi lauantaina koko kisapäivän parhaan tuloksen 69. Naisten sarjan kärkitrion täydensivät Reetta Teräväinen 77 ja Pirjo Sipronen 85.

SHG:n Mestarien tauluun uudet nimet

Kilpailu käynnistyi sunnuntaiaamunakin Lakistossa valtavalla sadekuurolla, joka kasteli kentän ja varsinkin viheriöt läpimäräksi. Puolentoista tunnin sadetauon jälkeen kilpailua päästiin jatkamaan yhdentoista jälkeen. Mutta sadekuuroja riitti sadetauon jälkeenkin sunnuntaina.

Toisen kisapäivän vahvalla pelillään jo edellisenä viikonloppuna midien SHG:n mestaruuden pokannut Joni Viiri (78-70, 148) otti myös miesten sarjan SHG:n mestaruuden. Hopeaa Miikka Mäkiselle (78-71, 149) ja pronssimitali Juho Rintalalle (73-78, 151).

Naisten sarjassa Tia Teiniketo (69-78, 147) piti johtoasemansa Lakistossa ja voitti SHG:n mestaruuden. Reetta Teräväinen oli toinen (77-74, 151) ja Pirjo Sipronen kolmas (85-84, 169).

Tialle ja Jonille ensimmäiset SHG:n yleisen sarjan mestaruudet ja seuran perinteiden mukaisesti mestarien nimet kaiverretaan Lakistossa olevaan SHG:n Mestarien tauluun.

Onneksi olkoon kaikille mitalisteille ja tietysti kaikille kilpailijoille, jotka jaksoivat pelata haastavissa olosuhteissa mestiskisan loppuun saakka!

Miesten lopputulokset
Naisten lopputulokset

Miesten kärkikolmikko 2021 vasemmalta: Juho Rintala, Joni Viiri ja Miikka Mäkinen. Kuva: Juho Manninen
Naisten mitalikolmikko vasemmalta: Pirjo Sipronen, Tia Teiniketo ja Reetta Teräväinen. Kuva: Juho Manninen