Suru-uutinen: SHG:n kunniajäsen Martti Söderlund on kuollut

Saimme kuulla viime viikolla Martti ”Mara” Söderlundin nukkuneen pois kotonaan rauhallisesti vakavan sairauden seurauksena.

Martti ja Marja Söderlund liittyivät Suur-Helsingin Golfin jäseniksi 1980 -luvun lopun suuressa SHG:n kasvuaallossa. Molemmat olivat 90-luvun alkupuolelta alkaen näkyvästi mukana SHG:n toiminnassa ja kumpikin teki merkittävän työn SHG:n luottamushenkilöinä.

Martti Söderlundin panos SHG:n historiassa oli poikkeuksellisen pitkä. Hän aloitti pitkän uransa SHG:ssä perinteiseen tapaan kilpailutoimikunnan jäsenenä ja myöhemmin vetäjänä. Tässä oli hyötyä hänen aiemmasta urheilu- ja seuratoimintataustastaan kilpapyöräilyssä ja myöhemmin kilpakeilaajana.

Mara oli johtokunnan jäsen vuosina 1995-1999 ja uudelleen 2008 alkaen ensin seuran kapteenina vuoteen 2015 sekä sitten johtokunnan varapuheenjohtajana ja jäsenenä aina poismenoonsa asti.

Näistä ansioista Suur-Helsingin Golf ry:n jäsenistö päätti myöntää hänelle seuran 50-vuotisjuhlavuonna 2015 SHG:n kunniajäsenyyden nro 8.

Vielä viime kesänä näimme Maran valvojana Luukissa, jossa hän ja Marja olivat aloittaneet yhteisen golfharrastuksen kolmekymmentä kesää aiemmin.

Vaikka Mara on nyt poissa, niin meille kaikille jää muistoksi paitsi hänen isällisesti hymyilevä olemuksensa ja mukava juttuseura, niin myös tuntemamme arvostus Maraa kohtaan hänen Suur-Helsingin Golfin eteen tekemästä pyyteettömästä työstä.

Suur-Helsingin Golf
Johtokunta, hallitus ja henkilökunta