SHG:n vuosittainen tasoitustarkistus on tehty 15.1.

Suur-Helsingin Golfin jäsenten vuosittainen tasoitustarkistus on tehty tiistaina 15.1.

Tarkistuksen tavoitteena on varmistaa, että aktiivisten pelaajien tasoitukset vastaavat mahdollisimman hyvin kunkin hetken oikeaa pelitasoa.

Tasoitustarkistus-laskenta voidaan tehdä myös yksittäisille pelaajille kesken kauden varsinkin, jos on syytä epäillä, että pelaajan tasoitus ei vastaa hänen pelitaitojaan.

Yleensä tällaiset tapaukset ovat sellaisia, missä vasta-alkanut pelaaja pelaa suuria pistebogey tuloksia tai esim. sairauden tai leikkauksen takia pelaaja ei voi enää pelata samalla tavalla kuin ennen.

Pelaaja voi myös itse pyytää HR-laskentaa, jos näkee sen aiheelliseksi, mutta tasoitustoimikunta voi harkita suostuuko se pyyntöön.

HR:n perusperiaatteet pääpiirteittäin

Tasoitustarkistuksen laskennassa otetaan huomioon kaikki pelaajan viimeisen 12 kuukauden aikana pelaamat tasoituskierrokset poislukien ”CBA -2RO” kilpailukierrokset eli kierrokset, jotka eivät vaikuta tasoitukseen nostavasti.

Jos pelaajalla ei ole 8 tasoituskierrosta viimeisen vuoden ajalta, otetaan laskentaan mukaan aikajärjestyksessä niin monta tasoituskierrosta, että 8 kierroksen määrä täyttyy. Jos pelaajalla ei ole 8 tasoituskierrosta viimeisen 24 kuukauden ajalta, niin hänelle ei voi tehdä HR-laskentaa.

HR-laskennassa lasketaan tasoituskierrosten perusteella luottamusrajat, joiden sisällä pelaajan tasoituksen tulisi olla. Jos pelaajan tasoitus on rajojen ulkopuolella, korjataan sitä kohti luottamusrajoja kokonaisluku kerrallaan, kunnes tasoitus on rajojen sisällä tai maksimi tasoitusmuutos on saavutettu.

Maksimi tasoitusmuutos tasoitusryhmittäin

Tasoitusryhmä    1    2    3    4    5
HCP <4.5 4.5-11.4 11.5-18.4 18.5-26.4 26.5-36
Maksimimuutos +/- 1 +/- 2 +/- 3 +/- 3 +/- 3

Oman tilanteen voi käydä tarkistamassa NexGolfista, jossa tarkistuksen tulos näkyy kohdassa ”Omat jäsentiedot” välilehdellä ”Tasoitushistoria”.