SHG:n Mikael Salminen ja Tia Teiniketo Finnish Tourin voittoihin Sarfvikissa

SHG:n pelaajat menestyivät hienosti kauden kolmannessa Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailussa 31.5.-2.6. Sarfvikissa. Mikael Salminen varmisti miesten puolella voiton vasta uusinnan toisella jatkoreiällä. Tia Teiniketo taas lasketteli naisten puolella ensimmäiseen FT-voittoonsa reilulla yhdeksän lyönnin voittomarginaalilla.

Tia aloitti toukokuussa kesätyöt caddiemasterina Lakistossa ja Luukissa. Samalla löytyi luontevasti myös pelipaikka SHG:n edustuspelaajana. Ja heti ensimmäisessä isossa kisassa SHG:n pelaajana hieno voitto!

Miesten kilpailussa toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Kullo Golfin Alex Hietala oli kilpailun kärjessä, kun kärkiryhmät pelasivat takaysiä. Kärkiryhmässä pelanneet Nurmijärven Ossi Mikkola ja Mikael Salminen laittoivat kuitenkin ison kirivaihteen sisään kierroksen loppupuolella. Mikkola teki harmittavan tuplabogeyn 11. reiälle, mutta hän pelasi loput reiät neljä alle parin. Mikael puolestaan pelasi viimeiset viisi reikää neljä alle parin.

 – Luulin, että pelasimme Ossin kanssa toisiamme vastaan, kun en tiennyt tuloksia. Mutta mehän ajoimmekin Alexia takaa, Mikael kertoi taiston tauottua.

Yhteistulokseen -6 päätyneet Hietala, Mikkola ja Salminen lähtivät uusimaan voitosta Sarfvikin New Coursen 18. reiälle. Alamäkeen lyötävällä par 3:lla eroja saatiin heti aikaiseksi, kun Mikkola teki bogeyn ensimmäisellä uusintareiällä. Toisella yrittämällä Hietala koki Mikkolan kohtalon, ja Salmiselle riitti par voittoon.

Naisten kilpailussa jännitys oli lauennut jo ennen päätöskierrosta, sen verran ylivoimainen Tia (+5) oli ollut kahtena ensimmäisenä päivänä. Sunnuntain kierroksella Teiniketo pelasi tuloksen 79, mutta silti hänen voittomarginaalinsa toiseksi sijoittuneeseen Aura Golfin Daniella Barrettiin (+14) oli yhdeksän lyöntiä. Talman Nicola Fall (+17) oli kolmas.

Isosta etumatkasta huolimatta Tia sanoi kisajännityksen tuntuneen pitkin kierrosta. 

– Vasta kun olin lyönyt 18. reiän avauksen, eikä se ollut vedessä, niin silloin pystyin hengähtämään, kertoili Tia kisan jälkeen.

Yhdysvalloissa opiskeleva Tia vaihtoi koulua viime syksynä ja totuttelu 1-divisioonan peleihin otti talvella aikansa. Mutta nyt peli vaikuttaisi olevan uomissaan.

SHG:n muista pelaajista miesten puolella Tuomas Salminen oli t19. Jaakko Lahtela ja Tomi Andersson karsiutuivat viimeiseltä kierrokselta. Naisten puolella Reetta Teräväinen oli hienosti 12.

Lähde: FT:n tiedote