Lakiston kenttä suljettiin 18.11.2020, Luukissa jatketaan 18.11. jälkeen etuysillä talviviheriöille

Pelikausi 2020 lähenee loppuaan. Keskiviikko 18.11 oli viimeinen pelipäivä kesäviheriöillä sekä Luukissa että Lakistossa. Lakistossa pelattiin silloin myös koko kauden 2020 viimeiset kierrokset.

Luukissa pääsee vielä sen jälkeen pelailemaan etuysiä talviviheriöille kelien mukaan.  Pakkasella ei talvikentällekään saa mennä!!!

Luukin range suljetaan 16.11. Rangelle jätetään pieni määrä rangepelloja, joita voi käydä keräilemässä muut harjoittelijat huomioiden. Myös Luukin juomavesipiste on nyt suljettu.

Perusteluja kenttien sulkemiselle ”kesken kauden” on kyselty ja tässä muutamia:

Heinän kasvu ja  pelaamisesta aiheutuvien vaurioiden luonnollinen korjautuminen on päättynyt, vaikka lämpötilat ovatkin vielä vahvasti plussan puolella.Valon määrä ei enää riitä. Nyt syntyvät lyöntijäljet ja pallon alastulojäljet odottavat viheriöillä ja lyöntipaikoilla vielä keväälläkin.

Sateista ja olemattomasta haihtumisesta johtuen, savipohjaiset kentät ovat nyt erittäin märkiä ja pehmeitä, siten alttiita kulutuksen aiheuttamalle tiivistymiselle ja mekaanisille vaurioille.

Kentille halutaan myös päästä tekemään tärkeitä hoito- ja korjaustöitä, jotka helpottavat kenttien kuivumista tulevaisuudessa.

Viheriöille tehdään vielä syväilmastus parantamaan vedenläpäisyä ja väylät holkitetaan.  Luukissa viheriöiden ja lyöntipaikkojen ympäristöistä kaadetaan metsää ilmanvaihdon ja valon lisäämiseksi.

Terveisin,

Kenttämestari