SHG-koronatiedote, päivittyvä

Koronaviruksen vaikutukset SHG:n toimintaan 

SHG:ssä seurataan koronavirustilannetta ja pelikautta käynnistetään Golfliiton suositusten ja viranomaisten antamien ohjeiden ja määräysten mukaan. Kokoamme tähän artikkeliin asiaan liittyvät päätökset ja toimenpiteet. Päivitämme sisältöä sitä mukaa kun tietoa tulee.

Tiedote 11// 29.4.2020 Osakkaiden ja pelioikeutettujen lähtöaikavarausten määrä muuttuu

Nyt kun Luukissakin muutetaan klo 11.00 alkaen lähdöt neljän hengen lähdöiksi, muutetaan myös osakkaiden ja pelioikeutettujen kerralla voimassa olevien lähtöaikavarausten määrää. Jatkossa osakkaalla voi olla kerralla voimassa kahdeksan lähtöaikavarausta ja pelioikeutuilla viisi lähtöaikavarausta. Tämä muutos tulee voimaan heti.

Tiedote 10// 28.4.2020 Luukissa 4.5. alkaen ennen klo 11.00 lähtöajat kahden hengen lähtöinä. Päivittäin kello 11.00 alkaen Luukissakin neljän hengen lähdöt

Luukissa muutetaan maanantaista 4.5. alkaen lähtöryhmien kokoja siten, että aamun lähdöt ennen klo 11.00 tapahtuvat kuten tähän saakka kahden hengen lähtöinä. Päivittäin kello 11.00 alkaen Luukissakin lähdöt tehdään neljän hengen lähtöinä kuten Lakistossakin.

Luukissa lähtöväli on maanantaista lauantaihin 4.-9.5. edelleen 7-8 minuuttia. Sunnuntaina 10.5. kaikkien starttien lähtöväli muuttuu Luukissakin kymmeneen minuuttiin.

Jos kuulut riskiryhmään ja olet jo varannut Luukista lähtöajan klo 11.00 jälkeen, voit joko vaihtaa lähtöaikaasi Nexgolfissa tai soittaa caddiemasterille 0600 03388 ja pyytää sulkemaan oman lähtösi kaksi muuta lähtöpaikaa.

Tiedote 9// 24.4.2020 Lakistossa caddiemaster-palvelut päivittäin klo 9.30-17, Luukissa caddiemaster viikonloppuna 25.-26.4., päivittäin Luukissa 1.5. alkaen klo 9.30-17.00

Caddiemaster-palvelut ovat nyt Lakistossa käytettävissä päivittäin klo 9.30-17.00. Luukissa caddiemaster on paikalla viikonloppuna 25.-26.4. klo 9.30-17.00. Lähtöaikojen varaukset Nexgolfin kautta tai ajanvarausnumerosta 0600 03388.

Luukissa päivittäiset caddiemaster-palvelut klo 9.30-17.00 käynnistyvät 1.5.

Klubitalojen suihkut ja saunat ovat edelleen poissa käytöstä.

Osakkailla voi nyt olla kerralla voimassa neljä lähtöaikavarausta, pelioikeutetuilla ja jäsenille edelleen kaksi varausta.

Osakkaille varatut lähdöt ovat Lakistossa 10-yli tasatunnin ja Luukissa aina 7-yli. Osakkaat voivat varata peliaikoja näihin lähtöihin joko paikan päältä tai puhelimitse caddiemasterilta klo 9.30 alkaen numerosta 0600 03388.

Alla löytyvät näiden osakasaikojen varaussäännöt.

Osakkaat voivat tehdä varauksia kymmentä yli -lähtöajoille seuraavasti: osakas voi varata edellisenä päivänä lähtöajan seuraavan päivän ennen klo 12 oleville kymmentä yli -lähdöille ja aamusta alkaen osakas voi varata lähtöajan kaikille saman päivän kymmentä yli -ajoille.

Tiedote 8// 21.4.2020 Lakistossa siirrytään torstaina 23.4. neljän hengen lähtöihin 10 minuutin starttiväleillä

Torstaista 23.4. alkaen Lakistossa on käytössä neljän hengen lähdöt ja 10 minuutin lähtövälit.
Luukissa jatketaan toistaiseksi edelleen kahden hengen lähdöillä ja 7-8 minutin lähtöväleillä.

Tiedote 7// 20.4.2020 Lakisto ja Luukki avattu 18 r kesäviheriöille, ravintolat avoinna päivittäin

Molemmat kentät Lakisto ja Luukki on nyt 20.4. avattu kesäviheriöille täydet 18 reikää.

Lakiston ja Luukin klubitalojen ravintolat ovat toistaiseksi avoinna: Luukki klo 11.00-17.00 ja Lakisto klo 11.00-19.00. Klubitalojen ravintoloista saa vitriinistä mukaan take away -evästä ja juomaa.

Lakiston ravintolasta voit myös noutaa kotiin mukaasi pizzoja, kebabeja ja salaatteja. Lakiston take away -listan löydät TÄÄLTÄ.

Tiedote 6// 17.4.2020 Lakiston etuysi avataan 18.4. kesäviheriöille, kenttien hiekkaesteiden status, kärryjä käyttöön molemmilla kentillä

Lakiston kentän etuysi avataan lauantaina 18.4. kesäviheriöille. Kovasta yrityksestä huolimatta saamme nyt avattua ainoastaan kentän etuysin reiät 1-9. Takaysin 10-18 metsäväylät pysyvät vielä valkoisen lumipeitteen alla tulevan viikonlopun. Lakiston viheriöt ovat kevään ajankohtaan nähden erinomaisessa vireessä.

Luukissa pelataan edelleen viidellätoista kesäviheriöllä ja kolmella talviviheriöllä (12, 13 ja 16).

Lakiston ja Luukin hiekkaesteissä ei ole toistaiseksi haravia käytössä. Kenttien hiekkaesteet on paikallissäännöissä toistaiseksi määritelty kuulumaan yleiseen pelialueeseen. Golfsääntöjen kohdan 12 (Bunkkerit) rajoitukset eivät ole kentillä toistaiseksi voimassa (eli hiekkaesteet ovat waste-alueita).

Otamme molemmilla kentillä käyttöön 60 kärryä/kenttä. Puhtaat ja käytön jälkeen puhdistetut kärryt ovat eri paikassa kun käytetyt ja puhdistamattomat kärryt. Kärryt desinfioidaan päivittäin ja on tärkeää palauttaa käytetyt kärryt niille osoitetulle paikalle! Suosittelemme lämpimästi omien kärryjen käyttöä, koska SHG:n kärryjä on käytössä vain rajallinen määrä.

Tiedote 5// 14.4.2020 Rajoituksia pelaajien lähtöaikojen varausmääriin

Koronan poikkeusaikana otamme toistaiseksi käyttöön rajoituksia lähtöaikojen varaamiseen. Rajallisen lähtöaikakapasiteetin vuoksi, vain kaksi pelaaja per lähtö, Lakistossa ja Luukissa rajoitetaan pelaajalla kerrallaan voimassa olevien lähtöaikavarausten määrää.

Toistaiseksi SHG:n osakkailla voi olla kerrallaan voimassa kolme lähtöaikavarausta yhteensä Lakistossa ja Luukissa. SHG:n jäsenillä ja pelioikeutetuilla voi olla kerrallaan voimassa kaksi varausta.

Tällä rajoituksella halutaan varmistaa mahdollisimman monelle mahdollisuus pelaamiseen Lakiston ja Luukin kentillä koronarajoitusten aikana.

Osakkaille varatut ”7-yli-ajat” otetaan käyttöön ensi viikolla 22.4 alkaen. Silloin jolloin jokaisen tunnin ensimmäinen aika on ensisijaisesti osakkaiden varattavissa.

Tiedote 4 // 7.4. 2020 Kesäviheriöt avataan Luukissa 8.4. klubitalon palvelut auki pääsiäisenä 10.-13.4. klo 11.00-17.00

Luukin kenttä avataan keskiviikkona 8.4. aamulla kesäviheriöille. Talviviheriöiksi jäävät vielä toistaiseksi viheriöt 12., 13. ja 16. Lakistossa pelataan edelleen talviysiä talviviheriöille.

Luukin klubitalo ja ravintola avataan pääsiäispyhiksi. Klubitalo on auki perjantaista maanantaihin 10.-13.4. klo 11.00-17.00. Kentälle mennessä ei tarvitse käydä erikseen ilmoittautumassa klubitalolla.

Ravintola palvelee take-away -tyyppisesti, eli tarjolla on vitriinituotteita, jotka nautitaan klubitalon ulkopuolella. Klubitalolla on aukioloaikoina myös caddiemaster-palvelut.

Muistathan klubitalolla asioidessasi pitää riittävä korona-turvaväli muihin pelaajiin. Siis vain muutama pelaaja kerrallaan sisään klubitaloon. Luukin vesipiste on toistaiseksi poissa käytöstä. Samoin Luukin pukuhuoneiden suihkut ja saunat eivät ole vielä käytössä.

Green fee -maksut on kätevintä tehdä Mobile Pay -maksusovelluksella. Ohjeet löytyvät klubitalolta. Toki klubitalon aukioloaikoina onnistuvat myös käteismaksut.

Kentälle mennään edelleen vain kahden pelaajan ryhmissä. Kentältä lainattavat golfkärryt ovat edelleen poissa käytöstä. Ota siis mukaasi omat kärryt tai kantobägi.

Tiedote 3 // 2.4.2020 Kenttien avaamisaikataulu

Luukin etuysi talviviheriöillä on jo avattu ja kenttä on avoinna säiden mukaan. Luukin kentän Nexgolf-ajanvaraus on myös käytössä. Maanantaista 6.4. alkaen starttien lähtöväli muuttuu Luukissa kymmenestä minuutista seitsemään minuuttiin. Luukin kenttä pyritään avaamaan kokonaisuudessaan kesäviheriöille pääsiäiseksi.

Lakistossa avataan lauantaina 4.4. talviysi. Myös Lakiston kentälle on avattu Nexgolf-ajanvaraus lähtöaikojen varaukseen. Lakiston kentällä starttiväli on seitsemän minuuttia. Lakistossa talviysillä kutosreikää ei pelata olenkaan ja ysireiällä pelataan ensin tiiltä par-3 ja sitten väylältä klubitalolle päin par-4.

Kaikki lähdöt Lakiston ja Luukin kentille tapahtuvat ainoastaan kahden pelaajan ryhmissä.

Tiedote 2 //  22.3.2020

Luukin etuysi on auki (talviviheriöin) sään niin salliessa. Pelaamaan voi mennä kahden henkilön ryhmissä. Katso tarkemmat turvallisuus- ja peliohjeet nettivuiltamme.

Kauden 2020 Kilpailu- ja tapahtumakalenteri on jo julkaistu nettisivuilla, mutta siihen tullee muutoksia. Muutokset tehdään sitä mukaa kun asiat varmistuvat.

SHG:n kevätjulkaisun, Look-In-Golfin julkaisua ja postitusta siirretään normaalia myöhemmäksi. Lehti on perinteisesti toimitettu jäsenistölle huhtikuun puolivälissä, mutta nyt odotellaan tarkempia tietoja kauden käynnistymisestä ennen sen painatusta ja jakelua.

SHG:n juniorivalmennus on keskeytetty 12.3. lähtien. Sama tilanne on Keimolassa ja Nurmijärvellä, joiden kanssa tehdään valmennusyhteistyötä. Tällä hetkellä tavoitteena on saada treenit käynnistymään toukokuun alusta alkaen, ulkona, sopivan kokoisissa ryhmissä. Junnuja ja heidän vanhempiaan tiedotetaan asiasta suoraan.

Vantaankosken Golfhalli, jota SHG pyörittää yhdessä Nurmijärven ja Keimolan kanssa, on ollut suljettuna torstaista 19.3. lähtien. Hallin käyttäjiä on pyydetty noutamaan bäginsä hallin varastosta. Samoissa tiloissa pelaajia palvellut kuntosali on myös suljettu.

Kaikki SHG:n tarjoama ryhnä- ja yksilöopetustoiminta on toistaiseksi keskeytettynä.

SHG:n seniorien matka Portugaliin peruuntui. Matkakohteena olisi ollut Praia D’El Ray ja matka-aikana 20.-27.3. Matkalle oli lähdössä reilut kymmenkunta henkilöä. joille matkanjärjestäjänä toiminut OnGolf maksaa rahat takaisin.

SHG:n ja Nurmijärven yhteinen pelimatka Espanjan Alicanteen La Sellan golfresorttiin ehdittiin tehdä 7.-14.3.  juuri ennen Espanjan rajoitusten alkua ja matkustuskieltojen tuloa. Matkalla olleet määrättiin Suomessa kahden viikon kotikaranteeniin. Tartuntoja ei ole todettu.

SHG-mimmien suunniteltu matka Tallinnaan 6.-7.6. on saattaa jäädä toteutumatta. Tilannetta seurataan ja matkalle ilmoittautuneille tiedotetaan asiasta suoraan. Matkasta ei ole vielä peritty maksuja.

Kaikki Golfliiton hallinnoimat kilpailutapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka ja siirretään mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan.

Tiedote 1 // 19.3.2020 

SHG varautuu pelikauden alkamiseen normaalista poikkeavassa tilanteessa mutta positiivisin mielin. Pelaajien ja henkilökunnan terveys ja hyvinvointi ovat nyt tärkeimmät ja kaikki kentän avaamiseen ja muiden toimintojen käynnistämiseen liittyvät ratkaisut tehdään niitä ajatellen.

Kauden käynnistäminen on mahdollista heti kun säät ja kenttien kunto sen sallivat – kunhan se tehdään THL:n ohjeiden ja Golfliitolta saatujen suositusten mukaisesti. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsemme avaamaan Luukin jo huhtikuun alkupuolella. Talviysejä Luukissa pääsee jo pelaamaan, sään niin salliessa.

Yhteisissä tiloissa koronakäytäntöjä

Yhteisten tilojen (klubitalo, pukuhuoneet, saunat, toimisto) käyttöä tullaan rajoittamaan ja kentillä suojaudutaan viruksen leviämiseltä mm. käyttämällä vain omia kärryjä, poistamalla haravat bunkkerista ja huputtamalla pallopesurit.

Pelatessa pidetään lipputanko griineillä paikallaan.

Korona-viruksen leviämisen torjunnassa on tärkeintä vähentää fyysisiä kontakteja ihmisten kesken ja siksi pohdimme myös ilmoittautumiskäytäntöjä pelaamaan tultaessa.

Perinteiset halaukset jäävät nyt väliin

Kun moni muu harrastamisen mahdollisuus on tällä hetkellä vaikeaa, pyrimme avaamaan kentät heti kun se on mahdollista. Alkukaudesta ei järjestetä yhteisiä tapahtumia, talkoita eikä kilpailuja. Sauna- ja pesutiloja ei voida ottaa heti käyttöön. Ravintoloiden toiminta on tarkoitus käynnistää tilanteeseen sopivalla laajuudella normaaliaikaan, seuraten THL:n ohjeita.

Tiedämme, että SHG:n pelaajille yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet ovat erittäin tärkeitä. Kausi aukeaa perinteisesti sadoin halauksin ja poskisuudelmin, kun tavataan talvitauon jälkeen. Valitettavasti tämä osuus pitää tänä vuonna jättää väliin ja pitää pientä fyysistä välimatkaa kanssapelaajiin.

Pelaajissamme on myös paljon riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Yli 70-vuotiaita on pyydetty pysyttelemään kotona ja toivomme, että he malttavat pysyä alkukaudesta pois golfkentiltä. On ensiarvoisen tärkeää, että he eivät saa tartuntaa.

Tiedotamme kentän avautumisen aikataulusta ja käytännöistä myöhemmin tarkemmin.