Seuran puheenjohtaja Laitisen terveiset syyskokouksen alla

Puheenjohtajalta marraskuussa 2021

Hyvät SHG ry:n jäsenet,

vuoden tärkein kokouksemme lähestyy ja siellä tullaan käsittelemään ja päättämään seuraavan vuoden toiminnan suunta ja rahankäyttö sekä henkilövalintoja kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

Yhdistyksen toimintaedellytykset ovat vähintäänkin hyvät; jäsenmäärä on kasvanut ennätyslukemiin, talous on kunnossa, luottamushenkilöissä on hyvää innostusta ja henkilökunnan golfosaaminen on ehkä kovinta tasoa Suomessa. On siis hyvä tilanne lähteä rakentamaan entistäkin parempaa tulevaisuuden toimintaa.

Tulevan vuoden toiminnan painopisteiksi johtokunta on valinnut valmistelussa olevan ”Tulevaisuuden SHG” strategian mukaisesti juniorit ja pelaajien kehittämisen sekä näistä proaktiivisesti viestimisen.

Junioreihin panostaminen on tietysti itsestäänselvyys, jos aiomme jatkossakin olla kiinnostava golfurheiluseura, jolla on pelaajien menestymisen edellytykset kunnossa. Uskon, että saamme vielä tulevaisuudessa tulosta tästä jo nyt käynnistyneestä tavoitteellisesta työstä.

Uutena asiana tullaan talousarviossa esittämään panostusta kaikkien pelaajien golfosaamisen ja pelitaitojen kehittämiseen. Nämä pitäisi ymmärtää paljon laajemmin golfin sisäistämisenä liikuntana ja kehittymisen kautta pelillisenä haasteena itselle. Kyse on paljon muustakin kuin teknisestä suorittamisesta ja tasoituksen alentamisesta.

Tiedetään, että lajissa pysymistä edesauttaa golftaitojen kehittyminen ja yhteisen tekemisen löytäminen. Vieläkin tärkeämpää kuin jonkin tasoitustason saavuttaminen on se, että pelaaja löytää hänelle riittävän osaamisen tason ja nautinnon pelaamisesta hyvässä porukassa kenttää ja itseään vastaan.

Tulevassa syyskokouksessa tullaan valitsemaan, kuten kokouskutsusta ilmenee, seuralle uusi puheenjohtaja ja kokouksen päättämä määrä uusia johtokunnan jäseniä tehtäviinsä erovuoroisten tilalle.

Vaikka jätän puheenjohtajan paikkani kesken kolmen vuoden kauttani, ei siihen liity mitään yksittäistä syytä. Juuri nyt vaihtoon on hyvä tilanne, olemme keskustelleet isolla porukalla tulevaisuuden SHG:sta ja muutostarpeista toiminnassa ja rooleista sen toteuttamisessa.

Kuluneet yhdeksän vuotta ovat olleet kaikin puolin toimeliasta ja menestyksekästä aikaa, siitä kiitos edustuspelaajille, mukana olleille luottamushenkilöille ja kaikille jäsenille. Kaikki saavutetut menestykset ja toiminnan aktiivisuus ovat aina isomman porukan yhteistyön tulosta.

Tässä yhteydessä haluan myös kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia johtokunnan jäseniä ja johtokuntaan henkilökunnasta kutsuttuja sekä toimikuntien työhön osallistuneita ja muita vapaaehtoisia työstänne SHG:n hyväksi. Yhteistyö SHG yhteisössä on ollut saumatonta, josta kiitos SHG Oy:lle ja koko henkilökunnalle.

Erityisesti kiitän Suur-Helsingin Golf r.y:n puolesta johtokunnassa pitkän työn tehneitä Kirsti Fromia, Pertti Stadea ja Ari Tarkkasta panoksestanne yhteisen hyvän eteen. Ilman teidänlaisia vapaaehtoisia näin monipuolinen toiminta ei olisi mahdollista.

Nähdään ja keskustellaan yhdistyksen kokouksessa!

Kauden lopun tunnelmissa,

Jouko Laitinen

Lue lisää: Vuosikokouksessa mielenkiintoisia aiheita

Lue lisää: Tietoa SHG:n strategiatyöstä