Seniorit Tahkoa valtaamassa!

Tahkolta lähestyttiin ja kyseltiin halukkuutta tulla Tahkolle golfaamaan. Alkuun ei vaikuttanut siltä, että porukalla olisi ollut intoa lähteä, joten asia jäi lepäämään. Sitten tuli uutta kyselyä ja yllättäen pelihaluja ilmeni. Niinpä ilmoitus SHG:n nettisivuille ja katsopas – lähes parikymmentä ilmoittautunutta!

Lopulta lopulliseen tarjoukseen tarttui 16 innokasta senioria ja se sopi mainiosti majoituksen suhteen, sillä mökit olivat kahdeksan hengen eli neljä kahden hengen huonetta. Näin oli ryhmä Tahkon Valtaajat valmiina lähtöön.

 Menomatka

Tahkolle mentiin omilla autoilla kimppakyydeillä ja kuka mitenkin. Osa porukasta kävi matkalla pelaamassa jollakin kentällä. Osa kävi Puulan ysillä, jotkut Vola Golfissa, toiset Revontuli Golfissa ja kävipä muutama Vierumäen Classicilla.

Perillä Tahkolla odotti majoittuminen mökkeihin ja sitten klubitalolle päivällispöytään. Eipä olleet hassummat pöperöt ja tyytyväiset sennut painuivat mökeille valmistautumaan ensimmäiseen pelipäivään sekä katsomaan Suomen lentopallo-ottelua Hollantia vastaan.

Tahko Lake & Forest Course – 1. päivä

Vuonna 2008 valmistunut 18-väyläinen Tahko New Course -golfkenttä, joka muuttui kesästä 2019 alkaen kahdeksi 9-reikäiseksi kentäksi; Lakeksi ja Forestiksi, oli monille uusi kenttäbongaus.

Lake & Forest -kentän väylät kaartelevat alueelle rakennettujen vesistöjen ja vaihtelevan metsistön reunoilla. Kentän korkeuserot, vesistöt ja kapeammat väylät lisäävät peliin vaativuutta.

Lähdimme kierrokselle kisaamalla mökkien välistä paras pistebogey ryhmästä-kisaa. Molemmista mökeistä oli kaksi neljän hengen ryhmää. Tasainen kisa päättyi toisen mökin voittoon!

Kenttä oli hyvässä kunnossa ja vaihtelevat väylät olivat porukan mieleen. Pieni vesisade yllätti takaysillä, vaan eipä paljon menoa haitannut.

Kierroksen jälkeen oli keittolounas ja siitä hetken mökillä oleilun jälkeen jälleen päivällispöytään, jonka jälkeen katsomaan Suomi – Turkki lentopallo-ottelua. Hienojen fiilisten ja Suomen 3-2 voiton jälkeen oli upeata painua yöpuulle.

Tahko Old Course – 2. päivä

Tahkon 18-väyläinen OldCourse -golfkenttä harjoitusalueineen on kiistatta yksi Suomen kauneimpia ja pelaajaystävällisempiä golfkenttiä. Tahko OldCourse on kuuluisa komeista rantaväylistään, joilta avautuvat upeat näkymät Syvärinjärvelle sekä laskettelurinteille.

Pelasimme jälleen mökkikohtaisen kisan. Tällä kertaa pelin nimi oli Mailin Neljän Valssi. Siinä ensimmäisellä väylällä lasketaan tuloksiin ryhmän paras pistebogey. Toisella lasketaan kaksi parasta, kolmannella kolme parasta ja neljännellä kaikkien neljän tulos. Sitten aloitetaan jälleen alusta. Sama mökki voitti kisan kuin edellisenäkin päivänä!

Old Couse on todella hieno kenttä ja varsinkin takaysi tarjosi huikeita näkymiä ja vaativia väyliä. Griinit olivat pääasiassa hyvässä kunnossa, vaikkakin monien mielestä varsin hitaat, johon ei meinannut millään tottua.

Kotimatka

Old Course kierroksen ja lounaan jälkeen alkoivat porukat pikkuhiljaa suuntaamaan kotia kohden. Jotkut tosin lähtivät muuhunkin suuntaan, mm. Jyväskylään päin. Osa jäi Varkauteen ja pelasi seuraavana päivänä Kartano Golfin. Mutta lopulta kaikki päätyivät tuttuihin maisemiin.

Hieno reissu! Tahkolle voimme mennä uudestaankin ja olla mahdollisesti yön tai pari kauemmin!

Suurkiitokset hienolle porukalle sekä matkanjohtajana toimineelle Kankaan Sarille!

Teksti ja kuva: Pertti Stade