Seniorit Oolannissa!

Seniorit pääsivät vihdoin matkalle vuonna 2020 – Oolantiin! Ensin peruuntui keväällä Portugalin matka viikkoa ennen lähtöä erään koronan johdosta. Sitten myöhemmin keväällä peruttiin syksyn matka Gorki Golfiin Pietariin.

Sen tilalle löydettiin hyvä kohde Latviasta – Jurmala. Latvia on ollut koko ajan koronan suhteen parhaiten onnistuneita maita Euroopassa. Lähtö sinne olisi ollut keskiviikkona 30.9, mutta lauantaina 26.9 saimme tiedon, ettei matka onnistu.

Nopean toiminnan ansiosta OnGolf järjesti sitten korvaavan matkan Ahvenanmaalle. Seniorit ottivat muutoksen innostuneesti vastaan. Olihan tiedossa, että kehuja saanut uusittu ja kesällä avattu Slottsbanan odotti meitä kolmen kierroksen verran. Matkalle lähti Jurmalaan ilmoittautuneista 17 golfarista 14, joten siirto onnistui siinäkin mielessä mainiosti.

Maarianhamina

Matkaan lähdimme torstaina 1.10 puoliltapäivin Finnairin potkurikoneella ja tunnin lennon jälkeen olimme Maarianhaminassa. Kuljetus ja majoittuminen Pommern-hotelliin sujuivat ripeästi ja sitten olikin loppupäivä omaa aikaa. Lähdimme lounaalle Indigo-ravintolaan, jossa nautimme varsin maukkaan aterian. Lounaan jälkeen osa tutustui Maarianhaminaan kävellen paikallisia janojuomia unohtamatta ravintola Dinoksessa ja sitten hotellille. 

Hotelli antoi käyttöömme neuvotteluhuoneen, jossa katselimme Jari P-J:n virittämässä kisakatsomossa Eurooppa Touria. Lopulta myöhemmin nautimme iltapalaksi tapaksia lähiravintolassa. Sitten hyvissä ajoin yöpuulle, kunhan oli noudettu tulevan päivän eväät lähikaupasta.

Slottsbanan – 1. päivä

Aurinkoinen aamu herätti meidät ekaan pelipäivään. Runsas aamiainen kaikessa rauhassa ja puoleltapäivin kohti Slottsbanaa. Upean aurinkoisen päivän täydensi upea kenttä ja totesimme, ettei uusia väyliä ole turhaan kehuttu. Eikä ole pari miljoonaa mennyt hukkaan.

1-väylä on varsin leveä par 4 lievään alamäkeen. Sitten onkin kaksi par 5:sta ja vielä viides väylä on par-5, välissä par-3. Kaikkiaan kentällä on viisi par 3:sta ja viisi par 5:sta. Viiden väylän jälkeen tullaan klubitalolle, samoin kuin väylän 12 jälkeen. Veden ylitystä on pari kertaa ja varsinkin väylä 10 herätti ihastusta. Griinit olivat kaikenkaikkiaan tosi hyvässä kunnossa, melkoisen nopeat ja muotoja löytyy.

Pelimuotona meillä oli joukkue bestball, jossa joukkueen kahden parhaan pistebogeytulos otettiin mukaan yhteistulokseen. Voittoon ylsi joukkue, jossa pelasivat Kirsti F, Kati B ja Jari P-J.

Slottsbanan – 2. päivä

Toisen päivä piti myös olla aurinkoinen kuten ensimmäinen oli, mutta toisin kävi. Oli pilvistä ja tuulista, mutta onneksi vettä ei taivaalta tullut. Näinollen pelasimme jälleen hyvissä olosuhteissa, kun tuuli ei lopulta juurikaan haitannut.

Tällä kertaa pelimuotona oli skini pistebogeynä tasoituksilla. Joillakin kävi tuuri ja toisilla vastaavasti ei, kuten skinin luonteeseen kuuluukin ja suurimman potin kuittasi Maria J.

Slottsbanan – 3. päivä, Oolannin mestaruus

Koska sääennusteet lupailivat vettä taivaalta ja tuulistakin kolmantena päivänä, niin päätimme, että mestaruus ratkaistaan 12 ensimmäisen väylän perusteella. Onneksi vettä ei kuitenkaan tullut kisan aikana ja kaikki pääsivät pelaamaan kuivina. Viimeinen ryhmä jätti kuitenkin kierroksen 12 väylän jälkeen, sillä päästyään sinne alkoi hieman ripotella. Muut kiersivät koko kentän ja viimeiset saivat hieman vettä niskaansa. 

Mestaruuskisassa oli naisilla ja miehillä omat sarjansa. Tiukan kisan jälkeen mestaruudet ja muut palkintosijat selvisivät seuraavasti:

Mestareiksi golfasivat Kirsti F (19 bp) ja Jari P-J (25 bp).

Hopealle Maili S (18 bp) ja Pertti S (22 bp)

Pronssille Tarja I (18 bp) sekä Harri P (18 bp). 

Onnittelut palkituille! Palkinnot tarjosi OnGolf ja niitä riitti vähän muillekin kuin mitalisteille.

Hienoilta golfkierroksilta ja mukavilta Slottsbananin näkymiltä sekä hyvästä hotellista maukkaine ruokineen jäi hyvä maku ja kuten aina hyvässä seurassa, niin aika vierähti jälleen todella nopeasti. Saatoimme lähteä kotimatkalle tyytyväisin mielin.

Suuret Kiitokset matkan järjestäneelle ja matkanjohtajana toimineelle Kankaan Sarille!

Teksti: Pertti Stade – Kuvat: shg-sennutiimi

p.s. tiedotus tulevasta matkasta –

Seuraava SHG sennureissu on tarkoitus järjestää huhtikuussa 2021 Bulgariaan, jossa meitä odottavat huippukentät: Lighthouse, BlackSeaRama ja Thracian Cliffs. Aika näyttää, pääsemmekö sinne vai kenties jonnekin muualle, mutta hyvin todennäköisesti ainakin Lakistoon ja Luukkiin:). Tarkempaa tietoa kevään reissusta julkaistaan sivuillamme lähiaikoina, joten pysy ”kanavilla”.

Reissuterkuin, Sari