Seniorit entisen Jugoslavian mailla

Seniorit suuntasivat tällä kertaa syysmatkansa entisen Jugoslavian pohjoisosaan eli nykyiseen Sloveniaan ja siellä Ljubljanaan. Edessä oli neljä kierrosta, yksi GC Arboretumilla ja kaksi GC Dinersilla sekä yksi kaupunkikierros.

Matkalle lähdettiin keskiviikkona 4.10 klo 8.10 14 seniorin voimin ja kahden ja puolen tunnin kuluttua olimme Ljubljanan lentokentällä. Siellä jakauduimme kahteen autoon, jotka toimivat koko reissumme ajan kuljettajinamme. Kamat hotelliin ja kaupunkikierrokselle.

Kaupunkikierros

 Tapasimme oppaan hotellin lähellä ja kierros oli valmis alkamaan. Tyypilliseen opaskierroksen tapaan pysähdyimme mielenkiintoisissa kohdin ja opas kertoi siinä olevista rakennuksista tai tapahtumista, jotka olivat sattuneet kyseisessä paikassa. Kaiken kaikkiaan Ljubljanan keskusta on kompakti elämää sykkivä kokonaisuus, jossa on paljon vanhoja rakennuksia, joissa runsaasti vaihtelevanlaisia ravintoloita. Rakennusten kohdalla korostui erityisesti lohikäärmekaupunki Ljubljanan oman arkkitehdin, Joze Plecnikin, nimi.

Kierros 1 – GC Arboretum

Ensimmäinen pelikierroksemme oli kentällä GC Arboretum, noin puolen tunnin ajomatkan päässä hotellista.

Arboretum on kenttänä varsin kuvauksellisessa ja vaihtelevassa maisemassa oleva hieno kenttä. Sanotaan, että on pelannut golfia Sloveniassa vasta, kun on pelannut Arboretumin. Vaativuudeltaan tämä ylittää meidän Lakistomme ehkä tuplasti. Ainakin näin kerran pelanneena. Paikoin suht’ kapeat väylät vaativat tarkkuutta ja myös määrämittaisuutta. Samoin korkeuserot tekevät oman vivahteensa pelaamiseen. Unohtumaton kokemus ja tämä olisi ollut mukava pelata toiseen kertaan. Ensi kerralla sitten.

Kierrokset 2 ja 3 – GC Diners

Toinen ja kolmas kierros pelattiin GC Diners kentällä jälleen noin puolen tunnin ajomatkan päässä hotellista.

Kenttä on helpompi kuin Arboretum, mutta tässäkin on oma viehätyksensä vaihtelevine väylineen. Aloitus par-3:lla, sitten par-4 ja par-5. Sekä etu- että takaysillä on kolme kaikkia eli kentällä on kuusi par-3:sta, kuusi par-4:sta ja kuusi par-5:sta päättyen par-3:een. Hankaluuksia aiheutti etenkin alkupäästään kapea väylä 6 par-5, jossa vasemmalla lehmihaka/out ja oikella vesi/metsä. Lehmi-haasta tuli varsin alkuperäiset tuoksut.

Kuskimme olivat varsin mainioita oppaita ja kertoivat mielellään kaikkea mieleentulevaa. He ajoivat kentille aina eri reittiä näyttäen meille Ljubljanan ympäristön varsin kattavasti. Niinpä keräsimme heille viimeisen kierroksen jälkeen kolehdin, josta olivat varsin otettuja. Dobro, Hvala!

Ljubljanan mestaruudet

Mestaruuskisaamme otimme huomioon kaksi parasta kierrosta.

Ensimmäisen kilpailupäivän pistehai miesten puolella oli Turakaisen Hannu 27 bogeypisteellä, toisena Staden Pertti 25 pistettä ja kolmantena jaetulla sijalla kolme pelaajaa, Nurmen Timo, Vainiopään Pertti ja Vuorisen Hannu 24 pisteellä.

Naisista ykköspaikan otti Turakaisen Hilkka 23 pistettä, toisen sijan jakoivat Salmenin Ritva ja Salmisen Saara 18 pisteellä.

Toisena päivänä parhaiten onnistui Turakaisen Hilkka keräten 29 pistettä. Sitten olivat Vainionpään Pertti (Karelia Golf) 28  ja Virtasalon Hannu 27 pistettä.

Finaalikierros pelattiin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä kahden päivän jälkeen eli kuuma ryhmä lähti viimeisenä.

Naisten puolella ei suurta kisaa voitosta päässyt syntymään, sillä Hilkka piti pintansa loppuun asti saaden yhteensä 53 bogeypistettä.

Miesten puolella sen sijaan meni tiukemmaksi. Virtasalon Hannu onnistui ainoana koko pelimatkan aikana keräämään 3-alkuisen pistebogey-määrän eli 30. Tällä hän vei myös koko kisan.

Mestaruuskisan tulokset:

Naiset:

  1. Hilkka Turakainen 53 pistettä – Ljubljanan Naisten Mestari
  2. Ritva Sallmen  46 pistettä
  3. Marita Palander  42 pistettä

Miehet:

  1. Hannu Virtasalo  57 pistettä – Ljubljanan Miesten Mestari
  2. Pertti Vainionpää 54 pistettä
  3. Pertti Stade  54 pistettä (suurempi tasoitus)

Onnittelut palkituille!

Slovenialaista kulttuuria

 Iltaisin kävimme syömässä paikallisissa ravintoloissa paikallista, herkullista ruokaa. Ensimmäisenä iltana olimme ravintola Gostilna Sokolissa, toisena Gostilna Spajzassa ja kolmantena eli viimeisenä iltana Gostilna Sesticassa, jossa oli myöskin paikallista kulttuuria tarjolla.

Tullessamme soi kansanmusiikki kahden hanuristin voimin (toinen sokea). Alkupalojen jälkeen jatkoivat hanuristit ja mukaan tulivat kansantanssijat, jotka hakivat myös yleisöä mukaan tanssahtelemaan. Meikäläisistä kunnostautui erityisesti Nurmen Timppa vetäen kunnon tanhut.

Sitten oli paikallista seuraleikkiä a’la hattu toisen päästä, jossa oikealla kädellä napattiin aina hattu viereisen päästä, kunnes joku sähläsi ja putosi leikistä. Siinäkin menestyimme hienosti, kun miehissä otimme kaksoisvoiton ja naisissa yksi kahden parhaan joukkoon. Voitto jaettiin kahden ekan kesken.

Varsin hauskan illan jälkeen hotellille ja pakkaamaan seuraavan päivän golfkierrosta sekä  kotiinlähtöä varten.

Jälleen todella hieno matka!

Kiitokset taas kerran matkan järjestäneille Palandereille, Maritalle ja Jormalle!

 

Teksti ja kuvat: Pertti Stade