Reikäpelit alkavat. Arvotut ottelukaaviot löytyvät kilpailukalenterista

Kauden 2020 reikäpelisarjojen ottelukaaviot on nyt arvottu.

Tasoituksettomat mestaruussarjat

  • Rastila Cup eli SHG:n vuoden 2020 reikäpelimestaruus. Pelataan takatiiltä (59/51 tai valkoinen/sininen).

Tasoitukselliset reikäpelit

  • Naisten reikäpeli eli Ladycup
  • Seniorien reikäpeli, 50 v täyttäneiden naisten ja miesten henkilökohtainen reikäpeli
  • Kesäturnaus, miesten ja naisten henkilökohtainen reikäpeli
  • Nelinpeliturnaus, kahden hengen joukkueet: mies-, nais- tai sekajoukkueet
  • Adam & Eve, kahden hengen sekajoukkueet

Reikäpelikaaviossa ylempänä oleva pelaaja/joukkue vastaa yhteydenotosta vastustajaan otteluajankohdasta sopimiseksi. Otteluajankohdasta tulee sopia heti, kun ottelun pelipari on selvillä eikä vasta pelikierroksen viimeisella viikolla. Sarjojen etenemistä voi seurata ottelukaavioiden kautta.

Mitä reikäpeli on?

Reikäpeli on ottelu kahden pelaajan tai kahden joukkueen välillä täyden kierroksen reikien voitosta. Reikä voitetaan pelaamalla se vähemmillä lyönneillä kuin vastustaja. Joukkue voi voittaa, tasata tai hävitä reiän. Reikäpeli voidaan pelata tasoituksin tai ilman.

Tasoituksin pelattaessa saa suuremmalla tasoituksella pelaava slope-tasoitusten eron verran lyöntejä hyväkseen.

Reikäpelissä saadut tasoituslyönnit käytetään tuloskortin HCP-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Esim. viisi lyöntiä saava pelaaja tai joukkue käyttää tasoituslyönnit niillä rei’illä, joiden HCP-sarakkeen järjestysluku on 1-5.

Pelaajien on syytä todeta ottelun tilanne jokaisen pelatun reiän jälkeen. Tilanne ilmaistaan termeillä ’reikää voitolla’ tai ’tasan’ ja ’reikää jäljellä’. Pelaaja/joukkue on ’dormie’, kun se on yhtä monta reikää voitolla kuin reikiä on jäljellä. Joukkue on voittanut ottelun, jos se on useamman reiän voitolla kuin on jäljellä pelaamattomia reikiä.

Jos peli on tasan täyden kierroksen jälkeen, jatketaan peliä välittömästi reikä kerrallaan (sudden death, äkkikuolema). Tasoituksellisessa kilpailussa tasoitukset ovat per täysi kierros. Täten mahdolliset tasoituslyönnit ovat jatkorei’illä uudelleen käytössä.

Reikäpelitulokset eivät vaikuta pelaajan tasoitukseen eikä reikäpeliottelua voi pelata lyöntipelin kisakierroksella.