Raimo Myyryläinen on poissa

Suur-Helsingin Golfin pitkäaikainen jäsen ja edustuspelaaja Raimo Myyryläinen kuoli toukokuussa 82 vuoden iässä.

Raimo oli SHG:n moninkertainen seniorimestari ja edusti menestyksekkäästi seuraa senioreiden SM-kisoissa ja maajoukkueissa.

Raimo oli golfyhteisössämme arvostettu pelaaja. Muistamme hänet golfpelin osaajana ja armoitettuna kilpapelaajana. Hän oli kymmeniä vuosia kova vastustaja paljon nuoremmillekin.

Raimoa muistelee alla Pentti ”Linkku” Lindegren, Myyryläisen pitkäaikainen ystävä jääkiekon ja golfin parista:

Pitskun kundi Raimo ”Raikku” Myyryläinen kehittyi Pitäjänmäen kentillä ja kaukaloissa erinomaiseksi kiekkoilijaksi ja joukkuepelaajaksi. Raikku oli taitavana hyökkääjänä nostamassa Pitäjänmäen Tarmoa jääkiekon Mestikseen ja aina SM-liigan porteille.

Kun HIFK teki PiTa:sta farmijoukkueensa omien lupaavien junioreittensa kasvualustaksi ja minut sitä rakentamaan, oli minulla onni saada Raikku valmentajakaverikseni. PiTa:n Mestis-kausien jälkeen yhteistyömme jatkui IFK:n D-junioreiden valmentajina, jossa Raikun kokemus ja pelikäsitys olivat erittäin tärkeässä roolissa. Joukkueestamme nousi useita liigapelaajia. 

Raikku oli Pitäjänmäen aikoina tutustunut golfiin aloittaessaan caddiena Talissa vuonna 1948.  Siellä hän oppi golfin säännöt, mutta ei juurikaan päässyt pelaamaan. Pelaamaan Raikku pääsi vasta USA:ssa työkomennuksella 1967. Hänen pallosilmänsä ja pelitaitonsa pääsivät erinomaisesti esille, kun hän vuosien tauon jälkeen palasi aktiivisesti golfin pariin 1986 Luukissa.

Varsin nopeasti Raikku kehittyi erinomaiseksi pelaajaksi. Parhaimmillaan hän pelasi 60-70 kierrosta vuosittain, ja pelitasoituskin putosi alle neljän. Vuonna 2013, ollessaan 74-vuotias, hän pelasi Lakiston kentällä upeasti alle oman ikänsä, kun tulokseksi tuli 73 lyöntiä.

Raikku menestyi erinomaisesti myös kisoissa. Golfuran huippuna hän voitti Euroopan mestaruuden seniorien tasoituksellisessa kilpailusarjassa vuonna 1996. Hän voitti myös seniorien Suomen mestaruuden 1998.

Luukissa hän teki urallaan kaksi hole in onea. Polvet haittasivat loppuaikoina, mutta Raikku jatkoi pelaamista golfautolla ja yleensä tutussa vakioseurassa.

Hieno, tyylikäs urheilija ja läheinen ystävä on poissa.

Pentti ”Linkku” Lindegren