Pirjo Sipronen ja Miikka Mäkinen 2019 SHG:n mestarit

Viikonloppuna ratkottiin Lakistossa ja Luukissa SHG:n miesten ja naisten 2019 mestaruudet. Kilpailu pelattiin tänä vuonna pääosin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä, jota pieni tuulenvire välillä sopivasti vilvotti.

Viime vuosista poiketen naiset ja miehet pelasivat kisapäivänsä vanhan kaavan mukaisesti lauantaina Luukissa ja sunnuntaina Lakistossa.

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan miesten kisasarja ei tullut täyteen ja kaikki ilmoittautuneet 71 miestä pääsivät mukaan mestiksiin. Naisten sarjassa oli tänä vuonna mukana vain 10 pelaajaa. Täten kaikki mahtuivat samalle kentälle samana päivänä.

Toki ensimmäinen kisapäivä Luukissa oli nytkin pitkä. Ensimmäiset kisastartit miehillä oli aamulla 7.30 ja viimeiset miehet palauttivat tuloskorttinsa vasta iltakahdeksan aikaan.

Jo lauantaina Luukissa naisten sarjan kärkipaikan napannut Pirjo Sipronen pelasi vahvasti myös Lakistossa ja vei SHG:n 2019 naisten mestaruuden selvällä 12 lyönnin erolla ennen hopealle pelannutta Lee Jaytä. Pronssin vei naiskepteeni Sari Huuhtanen.

Pirjolla on pitkä kilpagolf-ura takanaan ja nyt tullut SHG:n mestaruus oli Pirjolle jo neljäs. Edellinen mestaruus tuli 1990.

Miikka Mäkiselle ensimmäinen SHG:n mestaruus

Miehet pelasivat 72 reiän kilpailussa ensin kaksi kierrosta Luukissa ja sitten kaksi Lakistossa. Luukin kierrosten jälkeen Lakistoon jatkoi 36 parasta.

Hienon kisakauden ja neljän SM-mitalin jatkoksi Miikka Mäkinen otti SHG:n ensimmäisen mestaruutensa.

Jarkko Raski ja Tuomas Salminen olivat vielä Luukin 36 reiän jälkeen kuuden reiän johdossa ennen kolmentena ollutta Miikkaa. Lakistossa sunnuntaina tilanteet kisan kärjessä vaihtelivat päivän edetessä.

Kilpailun viimeisen kierroksen takaysillä Miikka otti kärjen kiinni ja puristi lopulta lyönnin voittoon ennen Tuomasta. Pronssille kiristi Lakistossa tasaisesti pelannut Markus Ervasti.

Parhaat onnittelut Pirjolle ja Miikalle ja muille mitalisteille!

Lopputulokset