Pelimatkalla Italiassa, Toscana 14.-24.3.2019 – suosittelemme lämpimästi

GENTS: Matkakuvaus Toscana, Italia 14. – 24.3.2019

Viime vuoden 2018 lokakuussa, kun syksy oli jo pitkällä ja talvi teki tuloaan, alkoi Gentsien kevään matkan suunnittelu. Muutamien vaihtoehtojen ja halukkaiden matkalaisten kartoituksen jälkeen päädyimme Italiaan, Toscanan maakuntaan ja Firenzen seutuun.

Aika moni meistä oli vieraillut Rooman ja Milanon seuduilla, joten Toscana oli luonteva valinta kevään reissulle. Ja pitkästä aikaavaihtoehto Espanjan ja Turkin kentille oli houkutteleva. Matkaan lähdettiin 14.3. aikaisin aamulla Lufthansan siivin ensin Frankfurtiin ja sieltä edelleen Firenzen lentokentälle.

Vuokrasimme 9–hengen laatu-Ferrari-Fiatin ja jopa 6-hengen matka- ja golfvarusteet mahtuivat hyvin autoon. Ja matka jatkui n. 35 km pohjoiseen kohti hotelliamme Una Hotel Villa Le Mascherea ja Barberino di Mugellon kylää.

Kahdella eri kentällä yhteensä 10 pelipäivää

Meillä oli matkalla kaikkiaan 10 pelipäivää, joista 2 kierrosta pelasimme lähempänä Firenzeä Le Pavonieren kentällä. Kenttä oli tasainen ja miellyttävä, jolle tyypillistä olivat lukuisat vesiesteet ja mieleenpainuvan ystävällinen henkilökunta. Muut pelipäivät pelasimme joko 18 tai 27 reikää Poggio de Medici -kentällä, joka oli haastava, kumpuileva ja erinomaisessa kunnossa.

Tuntui kuitenkin, että olimme kuin Lakistossa. Poggio de Medicin kentälle oli matkaa hotellilta noin 5 km, joten yhteydet olivat helppoja ja nopeita. Kun vielä Elli ohjasi meitä suunnistuksessa, oli Italiassa ajo ehkä helpompaa kuin odotimme. Ja Ellihän oli tietenkin meidän navigaattorimme ääni.

Mainiota italialaista ruokaa

Resortissa oli myös tarjolla oma hotellimajoitus, mutta sen sijainti oli kauempana lähikylistä ja niiden palveluista. Päivän pelien jälkeen erinomainen 5 tähden hotellimme tarjosi useita saunoja ja kylpylän. Hyvää rentoutusta ennen illallista ja virallista tulosten laskua. Tulokset laskettiin arvon mukaisesti kuten kuva kertoo, valtuutetun komitean toimesta.

Söimme illallista usein hotellin viereisessä tavernassa, jossa oli tarjolla mutkatonta italialaista ruokaa ja palvelua hyvin kohtuullisesti hinnoiteltuina. Suosikkeja olivat muun muassa tryffelipasta ja vasikankyljykset.

Keväistä auringonpaistetta

Ja koska olimme Mugellon kylässä vierailimme useana iltana syömässä läheisten kylien ravintoloissa. Ajankohta suosi meitä, koska keskikesällä Toscana on melko kallis ja turisteja todella paljon muun muassa Yhdysvalloista.

Mugellon kylän läheisyys tarkoitti, että olimme Ferrarin harjoitusradan lähellä ja autojen äänet kuuluivat selvästi viereisestä laaksosta. Punainen oli arvossaan. Saimme myös kokeilla vuokra”paku” Ferrarillamme ajamista Italian vuoriston serpentiiniteillä hämärässä ja pimeässä.

Moottoriteiden maksut ovat edullisia, joten niitä kannattaa käyttää. Matkanteko on nopeaa, joskin arkisin rekkaliikenne saattaa olla aivan valtaisaa pohjois-eteläsuunnassa. Mutta aurinko paistoi matkallamme keväisesti ja kevät olikin paikallisten mukaan 3-4 viikkoa edellä normaalia ajankohtaa. Sadetta emme saaneet ja keväinen aurinko lämmitti meitä. Viimeiset päivät jopa pelattiin shortseissa.

Loistopalvelua hotellissa

Loistava ja hienosti entisöity 5* hotelli, hyvä palvelu, loistavat saunat ja höyrykylpylä. Hotellin hintataso oli korkeahko, ehkä sekin oli 5-tähden tasoa. Plussana oli hotellin huoneiden taso, yes Sir -puhuttelu sekä aamiaiset. Huoneidemme roskikset tyhjentyivät kaksi kertaa päivässä. Aamuisin lattialla oli liina toivottaen Good Morning, päivällä se oli viikattu hyllylle ja illalla se oli taas käännetty asentoon Good Night.

Osa meistä piti välipäivän tehden vierailun Firenzeen hotellin ilmaisella kuljetuksella. Ja kävimme toki Pisassa, sen kuuluisan tornin luona työntämässä sitä suoraksi, mutta yhtä vinoon sekin jäi kuin satoja vuosia tähänkin saakka.

Toscana on mainio golfmatkakohde

Matkan lennot varasimme itse suoraan Lufthansalta, 270 eur per herra sisältäen yhden 23 kg matkalaukun ruumaan. Yhden viikon hinnaksi muutettuna hotelli aamiaisella sisältäen golfkierrokset Poggio dei Medici kentällä maksoi 440 euroa per henkilö varattuna Milena Feliciltä, italialainen www.mastergolf.it kautta.

Green feet Le Pavoniere kentällä olivat erikseen 60 euroa kierros. Autovuokrauksen hinta 10 päivälle superkasko mukaan lukien kustansi 1060 euroa yhteensä sisältäen rajoittamattomat kilometrit.

Suosittelemme kovasti Toscanaa ja Firenzen seutua golfmatkan kohteeksi. Lisätietoja voi kysellä matkalaisilta, josko olette kiinnostuneita matkaamaan Toscanaan. Kohde on hyvä valinta golfille ja matkaan on helppo yhdistää mausteena esim. kulttuuria, nähtävyyksiä ja historiaa, kaikki hyvää Toscanassa.

Italiassa golfaaminen on leppoisaa ja sujuvaa, suosittelemme. Ja kuten arvata saattoi, kotiin palatessa alkoi suomalaisen 2019 golfkauden alun odotus, mutta Toscanaan varmaan palaamme vielä uudestaan.

Rami Lähdemaa, Pasi Olenius, Antero Haapala, Jouko Laitinen, Lari Nikkanen ja Pera Stade.