Pelikauden alku lähestyy, sitä kohti korona-virus huomioiden

SHG varautuu pelikauden alkamiseen normaalista poikkeavassa tilanteessa mutta positiivisin mielin. Pelaajien ja henkilökunnan terveys ja hyvinvointi ovat nyt tärkeimmät ja kaikki kentän avaamiseen ja muiden toimintojen käynnistämiseen liittyvät ratkaisut tehdään niitä ajatellen.

Kauden käynnistäminen on mahdollista heti kun säät ja kenttien kunto sen sallivat – kunhan se tehdään THL:n ohjeiden ja Golfliitolta saatujen suositusten mukaisesti. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsemme avaamaan Luukin jo huhtikuun alkupuolella. Talviysejä Luukissa pääsee jo pelaamaan, sään niin salliessa.

Yhteisissä tiloissa koronakäytäntöjä

Yhteisten tilojen (klubitalo, pukuhuoneet, saunat, toimisto) käyttöä tullaan rajoittamaan ja kentillä suojaudutaan viruksen leviämiseltä mm. käyttämällä vain omia kärryjä, poistamalla haravat bunkkerista ja huputtamalla pallopesurit.

Pelatessa pidetään lipputanko griineillä paikallaan.

Korona-viruksen leviämisen torjunnassa on tärkeintä vähentää fyysisiä kontakteja ihmisten kesken ja siksi pohdimme myös ilmoittautumiskäytäntöjä pelaamaan tultaessa.

Perinteiset halaukset jäävät nyt väliin

Kun moni muu harrastamisen mahdollisuus on tällä hetkellä vaikeaa, pyrimme avaamaan kentät heti kun se on mahdollista. Alkukaudesta ei järjestetä yhteisiä tapahtumia, talkoita eikä kilpailuja. Sauna- ja pesutiloja ei voida ottaa heti käyttöön. Ravintoloiden toiminta on tarkoitus käynnistää tilanteeseen sopivalla laajuudella normaaliaikaan, seuraten THL:n ohjeita.

Tiedämme, että SHG:n pelaajille yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet ovat erittäin tärkeitä. Kausi aukeaa perinteisesti sadoin halauksin ja poskisuudelmin, kun tavataan talvitauon jälkeen. Valitettavasti tämä osuus pitää tänä vuonna jättää väliin ja pitää pientä fyysistä välimatkaa kanssapelaajiin.

Pelaajissamme on myös paljon riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Yli 70-vuotiaita on pyydetty pysyttelemään kotona ja toivomme, että he malttavat pysyä alkukaudesta pois golfkentiltä. On ensiarvoisen tärkeää, että he eivät saa tartuntaa.

Tiedotamme kentän avautumisen aikataulusta ja käytännöistä myöhemmin tarkemmin.

Golfliiton tiedote korona-virustilanteesta