Oliver Lindell ja Henni Mustonen Finnish Tourin voittoihin Lakistossa – SHG:n miehillä hieno viimeinen kierros

Challange Tour -ammattilainen Oliver Lindell oli kovaa valuuttaa Audi Finnish PGA Golf Tourin Lakiston osakilpailun päätöshetkillä. Virvik Golfia edustava Lindell voitti kilpailun yhteistuloksella -10 (66–70–67).

Naisten kilpailussa Tahkon Golfseuran Henni Mustonen toteutti kovan tempun johtamalla kilpailua alusta loppuun. Uran avausvoitto pääkiertueelta irtosi yhteistuloksella -1 (70–71–71).

Lindell lähti sunnuntain kierrokselle täydellä höyryllä, ja ensimmäisen yhdeksän reiän aikana korttiin merkattiin viisi birdieä. Siinä vaiheessa ero takana tuleviin oli venynyt jo sen verran reiluksi, että Lindell pystyi pelaamaan varsin konservatiivista golfia takaysillä.

Sunnuntaina nähtiin myös isoja nousuja tuloslistalla. Alex Hietala (-8) pelasi 65 nousten toiseksi, ja Eeli Kujanpään (-4) 64 lyönnin kierros nosti hänet jaetulle viidennelle sijalle yhdessä neljän muun pelaajan kanssa.

Vahvaa peruspeliä koko kilpailun ajan esittänyt Lindell otti voiton vastaan kokeneen pelaajan tyyneydellä.

”Peli on hyvässä kunnossa, eikä se tuosta huonommin olisi voinut mennä. Ja tämä oli todella hyvä kisa, kun kenttä oli noin hyvässä kunnossa. Greenit olivat todella nopeat, ja liput olivat vaikeissa paikoissa”, Lindell kertoi.

Kärkikaksikon takana kilpailussa kolmanneksi sijoittui Viron Carl Hellat (-6).

Vahvan viimeisen kierroksen (67) kotikentällään pelanneet SHG:n Miikka Mäkinen  ja Mikael Salminen nousivat sunnuntaina tuloslistalla upeasti. Miikka Mäkinen (68-73-67) -5 oli lopputuloksissa neljäs ja Mikael Salminen (73-69-67) -4 jaetulla viidennellä sijalla.

Henni Mustosen voiton takuuna naisten sarjassa oli koko kilpailun ajan hyvin toiminut puttipeli. Sunnuntainakin hän upotti useampia yli kolmemetrisiä putteja.

”Putteri oli kuumana, ja sillä sai pelastettua monta kertaa. Mutta ei se koko päivä pelkkää pelastelua ollut, oli siellä monta helppoakin paria joukossa”, Mustonen kertoi.

Linkki tuloksiin: https://finnishtour.fi/kilpailut/#/competition/2256947/results/2291212

Lähde: Finnish Tourin tiedote, Juha Hakulinen