MimmiKuppi toukokuusta syyskuuhun

MimmiKuppi uudistuu kaudelle 2021. Kupissa on neljä osakilpailua, joihin voi osallistua joko kaikkiin tai vain valittuihin. Jokaisessa osakilpailussa pelataan paripelejä ja kilpailun järjestäjä muodostaa parit ilmoittatuneista.

Kustakin osakilpailusta jaetaan pisteitä kuudelle parhaalle parille. Pisteiden määrä kasvaa kilpailu kilpailulta niin, että jännitys säilyy loppuun saakka. Tässä osakilpailujen pelimuodot!

Toukokuu: Narukisa – Luukki

Narukisassa jokainen lyönti lasketaan, mutta osan lyönneistä voi korvata narun pätkällä. Jokainen pelipari saa tasoitustensa mukaisen mitan narua, muutamasta metristä kymmeniin metreihin. Narulle voi korvata lyöntejä. Se tapahtuu käytännössä niin, että esimerkiksi putin sijaan leikataan narukerästä putin mittainen pätkä narua kerästä. Tai jos pallo on mennyt ojaan ja olisi tulossa rangaistuslyönti, rankun sijaan voi käyttää narua ja leikata siitä sen mittaisen pätkän, jolla pallon saa ojasta ojan reunalle.

Kesäkuu: Ristipallo – Lakisto

Ristipallossa lyödään palloja ristiin rastiin peliparin kesken. Ideana on, että pallot vaihtuvat joka lyönnin jälkeen. Molemmat pelaajat avaavat ensin tiiltä. Sen jälkeen kummatkin jatkavat toisen lyömällä pallolla. Ja tämän jälkeen taas jatketaan toisen lyömällä pallolla. Sillä systeemillä jatketaan ristiin rastiin palloja lyöden reikään saakka.

Elokuu: Ysipallo  – Luukki

Ysipallossa toinen pelaaja pelaa yhdeksän reikää ja toinen toiset yhdeksän reikää. Pelaajat saavat päättää aina kullakin tiillä, kumpi pelaajista pelaa kyseisen reiän. Tämä pelaaja avaa ja pelaa pallon normaalisti reikään saakka. Toinen pelaaja seuraa peliä sivusta. Seuraavalla tiillä taas päätetään, kumpi pelaajista pelaa reiän. Reiät voidaan jakaa pelaajien kesken millä tahansa logiikalla, ainoa rajoite on, että molempien pitää pelata yhdeksän reikää.

Syyskuu: Kolmen kopla – Lakisto

Kolmen koplassa pelataan kolmea eri pelimuotoa kierroksen aikana. Ensimmäiset kuusi reikää pelataan Greensomea, seuraavat kuusi Foursomea ja viimeiset kuusi Scramblea. Greensomessa molemmat pelaajat avaavat ja sen jälkeen valitaan toinen palloista ja pelataan se vuorotellen reikään. Foursomessa toinen pelaajista avaa kaikki parilliset ja toinen avaa parittomat reiät ja sen jälkeen pelataan reikä loppuun vuorotellen lyöden. Scramblessa molemmat avaavat, valitaan toinen palloista ja molemmat pelaavat sen paikalta. Sen jälkeen valitaan kahdesta pelatusta pallosta mieluisampi ja taas molemmat lyövät. Näin jatketaan reikään saakka.