Luukin kentän paikallissäännöt

SUUR-HELSINGIN GOLF RY Luukki

15.5.2017 LUUKIN PAIKALLISSÄÄNTÖ

Luukin kentällä on voimassa Suomen Golfliiton määrittelemät kilpailumääräykset ja paikallissäännöt (”Hard Card”) Hard Card löytyy täältä.

Näitä Suomen Golfliiton Hard Cardeja on myös saatavilla Luukin caddiemasterilta.

LISÄYKSET GOLFLIITON PAIKALLISSÄÄNTÖIHIN LUUKISSA:

Sinivalkoisin paaluin merkityiltä kunnostettavilta alueilta pelaaminen on kielletty. Vapautuminen säännön 25-1 mukaisesti.

Reiällä 12 on viheriöllä sinivalkoisin paaluin merkitty kunnostuksen alainen alue, jolta pelaaminen on kielletty. Pallon jouduttua tälle alueelle voi pelaaja vapautua rangaistuksetta säännön 25-1 mukaisesti tai rangaistuksetta pudottamalla pallo pudotusalueelle (vaikka pudotusalue saattaa olla lähempänä reikää). Pudotusalue on merkitty sinisellä maalilla, DZ-kirjaimilla.

Kentälle tehdyt nurmetetut ja irtomaapäällysteiset salaojat ovat korjauksen alaisia alueita. Vapautuminen säännön 25-1 mukaisesti.

Jos pallo osuu kentällä ilmassa olevaan sähköjohtoon, lyönti mitätöidään ja pelaajan on uusittava lyönti. Pelaajan tulee pelata pallo mahdollisimman läheltä edellisen lyönnin paikkaa säännön 20-5 mukaisesti (Pallon lyöminen edellisen lyönnin paikalta).

Kaikki mittamerkit kentällä ovat kiinteitä haittoja. Mittamerkin poistaminen on kielletty. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta (sääntö 24-2).

Siirtosääntö: Kun pallo on missä tahansa pelialueen lyhyeksi leikatulla osalla, pallon saa rangaistuksetta nostaa ja puhdistaa. Ennen pallon nostamista pelaajan pitää merkitä pallon paikka. Pallo pitää nostamisen jälkeen asettaa enintään 15 cm päähän alkuperäisestä sijaintipaikastaan, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää, ei esteeseen eikä viheriölle.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on lyöntipelissä kaksi lyöntiä, reikäpelissä reiän menetys.

LISÄYKSET GOLFLIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSIIN LUUKISSA:

Tasatuloksen ratkaiseminen lyöntipelissä

Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulos ratkaistaan ensisijaisesti pienemmän slope-tasoituksen ja sitten tarkan tasoituksen mukaan, pienemmän tasoituksen pelaajan hyväksi.

Tasoituksettomissa kilpailuissa (paitsi mestaruuskilpailut) sijoitukset ratkaistaan ns. matemaattisella menetelmällä.