Luukin harjoitusalueita uudistetaan

Lakiston kentän harjoitusalueita uudistettiin jo muutama vuosi sitten. Nyt on Luukin harjoitusalueiden vuoro.

Luukin rangelle on tehty jo kohdeviheriöitä tekonurmesta. Seuraavaksi rangen lyöntipaikkojen alustat uusitaan, vanha lyöntikatos poistuu ja rangealueen vasempaan reunaan tehdään lähipelin harjoitteluun uusi reilunkokoinen chippi-viheriö.

– Uudistustöiden ajatuksena on ollut hybridimallinen range, joka olisi tarvittaessa valjastettavissa myös Par-3 kentäksi. Nykyisen Luukin rangen alueelle on tehty neljä kohdeviheriötä ja rangen taakse vanhalle lähipelialueelle on rakennettu kaksi lisäviheriötä. Kentällä olisi kuusi lyhyttä reikää pituudeltaan 50-95 metriä, kertoo toimitusjohtaja Jarkko Raski uudistussuunnitelmasta.

Luukin kentän rangealueelle suunniteltu par-3 -kenttä.

Kohdeviheriöt ovat Brahen jalkapallokentän vanhaa tekonurmea, mistä on poistettu kumirouheet.

Jarkon mielestä on vielä on hieman hämärän peitossa, kuinka hyvin nämä tekoviheriöt toimivat käytössä. Täyttöhiekalla tekoviheriöt saadaan tasaisemmaksi pelialustoiksi. Kunhan viheriöt ovat valmiit niin nähdään, kuinka hyvin tekonurmiviheriöt toimivat käytännössä golfissa.

Par-3 kenttänä Luukin rangea voitaisiin hyödyntää esimerkiksi yritysten tyky-tapahtumissa, harjoitusryhmien lähipeliharjoituksissa ja alkeiskurssien peliharjoittelussa.

Nykyisen Luukin range-katoksen vasemmalle puolelle tehdään uusi isompi chippi-viheriö.

Uudistustöiden haitat pelaamiselle ja harjoittelulle pyritään minimoimaan. Töitä tehdään arkisin ja rangen ollessa väliaikaisesti kiinni, voidaan lämmittelyt ennen pelikierrosta tehdä Luukin pukuhuonerakennuksen takana olevalla ns. verkkorangella.

Luukin rangen lyöntipaikkojen uudistustyöt ja uuden chippi-viheriön rakentaminen kestää parisen viikkoa. Sen jälkeen asfaltoidaan vielä rangen kulkuväylät elokuun alussa. Kyllä sitten kelpaa treenata Luukissakin.